Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Любопитно

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• Dinain
    replied
    И аз съм чел, че това е официалното обяснение - заради прелитащата собствена авиация, но и с прибавена недалновидност ("трябвало да очакват, че Хизбула може да има такива ракети"). Колкото до обявяването на военни действия, това е доста мъгляв момент, тъй като официално обявяване на война между Израел и Ливан нямаше, а и Ливан като държава не участваше - в смисъл ливанската армия, ВВС и флот си стояха и гледаха отстрани. А за сакатлъци, имаше, и сигурно пак това е причината (полу-официалния характер на конфликта) - онази нощ "Хизбула" изстреля и втора ракета, но с нея уцели злощастен египетски риболовен кораб, който потъна.

Leave a comment:

• Sea Dog
    replied
    Спогодбата се отнася за райони на плаване, в които не са обявени военни действия, и най-вече за да не стават сакатлъци. Демек, при мирно преминаване. При военни действия - всеки си носи риска от действията или бездействието.
    Едва ли американците са били с изключени системи за да не дразнят иракчаните (то май и за това са си отнесли ракетите). Но пропуските с Фаланкса явно не са дали урок - израелската корвета също си беше изключила "самовара" заради ниско прелитащата собствена авиация... и си отнесе ракетата.

Edit: Dinain, писал съм заедно с теб.... Мисля, че съм отговорил на въпроса ти.

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Простете (вдига ръка от публиката), към sea dog - явно си запознат добре с морските международни спогодби. Дали си запознат със случая на INS Hanit и ракетата С-802 от 2006 г., където има също случай на невключени защитни системи и в резултат незабелязване и допускане на попадение с ПКР, и дали това също може да има отношение с тези спогодби?

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Да но го изненадват, CIWS-то на фрегатата не е на автоматичен, май въобще не виждаха ракетите. Обясненията какво се е случило също са доста мъгливи. Помислих си, че ако не са искали да дразнят иракчаните заради тази спогодба, която спомена, е едно правдоподобно обяснение.
    Иначе е ясно че е нещастна случайност. Твърди се че иракският пилот е стрелял на своя глава. Обаче после не отива в затвора, така че знае ли се.

Leave a comment:

• Sea Dog
    replied
    Говорим за мирно време, в зона без военни действия. Старк е друга бира!

Leave a comment:

Working...
X