Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви ще бъдат новите самолети на ВВС

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Е то тогава по-добре Су-30СМ, защото са изцяло с руски системи, което ще ги направи и по-ефтини.
    Принципно никой няма открито да ни забрани такова нещо, не и при открит търг и приличен офсет. Просто България не е в позиция да е първопроходник в едно такова начинание, а именно натовска държава да купува руски тежки изтребители.
    Повечето държави от НАТО пазаруват оръжия от Русия, дори САЩ, някой като Гърция направо се оливат, но всичко това стига максимум до ниво хеликоптер. Няма натовска държава да си е купила руски изтребител, тежка ПВО система, танк или капитален кораб/подводница.
    Кои сме ние че да си правим такива експерименти.
    То аз даже имам чуството че сега Румънците ще ги шамарят от ЕК щото си взеха неевропейски изтребител и то без търг а с междудържавно споразумение.

Най-доброто на което България може да се надява е 8 броя Грипен и добрите Шведи да намалят цената от 1.2 милиарда до под милиард и голям офсет. И да държиме живи 9-12 докато започнат да се разпадат във въздуха. И много да се лети! Много! И курсантите от военновъздушното да са повече от двама на година.
    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Amazon написа Виж мнение
      Най-доброто на което България може да се надява е 8 броя Грипен и добрите Шведи да намалят цената от 1.2 милиарда до под милиард и голям офсет...
      Добре де, турците ще купят F-35 на 160 милиона парчето, а ние ще пазарим полу-самолет от остаряло вече поколение за 150 милиона бройката ???
      Баси корупционната схема, няма такива като нас ...

Comment

Ами ако не ме лъже паметта швейцарците платиха 3.5 (или 3.2) милиарда за 22 грипена. Тоест по към 160 милиона на самолет. Шведите за три пъти по-малко самолета ни дават същата цена, а се говори че са изпратили ревизирана оферта с още по-добри условия. Пък и ти разбираш, че това не а цена просто за машините. Карам го малко по спомени, сега съм на работа, като се прибера ще си проверя цифрите.
        А ескадрила F-35А не е лошо нещо, ама за него ще трябва да чакаме поне едно десетилетие дори сега да го спазарим. Също не забравяй че Турция е учасник в JSF програмата, за сега не е ясно колко ще се продава самолета на трети страни, поне аз не съм чувал де. Турция също си има в наличност всичкото джапане за F-35.

Comment

JSF ще струва около 250млн долара без нищо, тоест отгоре върху това обучение, муниции, поддръжка, построяване на инфраструктура и т.н.

Цената за Грипените поне на швейцарците предполагам включва оръжие+поддръжка за периода на ползване+обучение. Иначе flyaway cost на един нов Грипен е сигурно около 60-70 милиона за С варианта.
          „Аз, Драгомир, писах.
          Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Ако не сте разбрали - и нашия министър на отбраната потвърди, че новите ни изтребители ще са секънд хенд - демек Ф-16-ки. Според мен ще е по-добре нищо да не купуваме, отколкото да си дадем парите за този американски боклук.
            Българин да се наричам първа радост е за мене...

Comment

Suun70 написа Виж мнение
              Ако не сте разбрали - и нашия министър на отбраната потвърди, че новите ни изтребители ще са секънд хенд - демек Ф-16-ки. Според мен ще е по-добре нищо да не купуваме, отколкото да си дадем парите за този американски боклук.
              Разбра ли сме, беше някакво изказване по Дарик радио. Аню си приказва колкото да не заспи. Най-малкото когато нещата за нов изтребител се решат, той няма да е вече министър на отбраната, така че приказките му не тежат особено.

Comment

Amazon написа Виж мнение
                Разбра ли сме, беше някакво изказване по Дарик радио. Аню си приказва колкото да не заспи. Най-малкото когато нещата за нов изтребител се решат, той няма да е вече министър на отбраната, така че приказките му не тежат особено.
                Дано си прав! Мечтите ми за Eurofighter още са живи!
                Българин да се наричам първа радост е за мене...

Comment

Нищо таково не сме разбрали. Врочем ако купим изтребители от АМАРК, без MLU Аню ще го изконсумират с парцалите и то не кой да е, а производителите на техника(за каруци от АМАРК комисионни никой няма да види) и евентуално Фрау Меркел, която се опитваше да ни пробута 8 стари и леко куци Тайфуна преди време. Ако ставаше толкова лесно отдавна да имаме двайсетина такива пратени в Демир Хисар за MLU(ako американците разрешат на комшиите да го направят)
                  Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

То принципно Ef-2000 си е прилична машина, но тези които ни предлагат са от транж едно. По-добри са от нашите 9-12, най малкото заради суперкруиза, радара и електрониката, дори и заради маневреност, имат си и линк16, но като цяло разликите не са големи ако говорим за еърполисинг. На тези тайфуни които ни предлагат, шукарии като работа по земни цели, ракета Метеор, нашлемен HUD, оптическа и инфрачервена система за средни разстояния (не знам това как трябва да се преведе на български), гласови команди и т.н. ги няма. По-добре да удължим живота на останалите ни 15 мига, поне ще можем да подготвяме повече пилоти докато дойде светлото бъдеще и купим нови самолети.
                    Но като цяло по-добре немските тайфуни отколкото португалските ъпгрейтнати блок 15. А най-добре Грипени, щото на тях ще се лети. Ако е вярно че един летателен час на грипена струва 3300 евро, това е несравнимо с никой друг изтребител който ни се предлага. Те нашите МиГ 29 ги спрягаха че летателен час струва 20 000 долара. Дори да не са долари, лева да са, пак е 4-5 пъти по-скъпо от Грипените.

Comment

Ще моля да бъда простен за невежеството но все искам да питам , защо новия български изтребител - то вече ясно че ще е секън хенд - да не е Ф 15? Корав изстребител да ни пази въздушното пространство, не струва по-скъпо летенето му от МиГ 29, сащиански си е , значи няма проблем с големия батко!И доколкото схващам, умните хора от Ю Ес Арми се отказват да го заменят изцяло с Раптора, да речем, и ще си лети още около 20 години на общо основание. Машината има огромни резерви за модернизации и въоръжения, бойните му качества са На и Над нивото на руските аналози / ще речете глупости, но няма свален Ф15 във въздушен бой/. Освен това производителите вече имат готов летящ Ф15 от стелт клас , така че след време няма да е чак толкова трудно за нашите специалисти да се преквалифицират .
                      Мисля, че това ще е идеалното решение за малка бюджетна България. Моля разяснете ми търпеливо ако греша!
                      А сега наздраве сядам си над коктейлчето " То капитаньос "!
                      За осъдените на живот и смъртта е приключение!

Comment

Kont написа Виж мнение
                        Корав изстребител да ни пази въздушното пространство, не струва по-скъпо летенето му от МиГ 29. Машината има огромни резерви за модернизации и въоръжения, бойните му качества са На и Над нивото на руските аналози "!
                        Охааааа, сега ще стане интересно. Вече доволно потривам ръце в очакване на гръма и мълнии които ще последват изказването ти.
                        Иначе съм съгласен с теб с тази разлика, че предпочитам F-18.

Comment

Нема паре за глупости. Ще строим АЕЦ!

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Thorn написа Виж мнение
                            Нема паре за глупости. Ще строим АЕЦ!
                            Дано!!!

Comment

Е те , оно което си требе - си сака!
                              АЕЦ е на дневен ред!
                              За осъдените на живот и смъртта е приключение!

Comment

uzi71 написа Виж мнение
                                Охааааа, сега ще стане интересно. Вече доволно потривам ръце в очакване на гръма и мълнии които ще последват изказването ти.
                                Иначе съм съгласен с теб с тази разлика, че предпочитам F-18.
                                Ти може и да искаш, аме те по някаква причина не искат да ни го продадат. Не че ни отказват разбира се, но в офертата им цената за придобиване на 8 броя, беше все едно им искаме 16 F-22 един B-2 и да вземем на лизинг Нимиц за 5 години.

Comment

Working...
                                X