Барът където пилотите отмарят след полет и си приказват над чаша водка.

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Кухулин
    ветеран
    • Nov 2006
    • 12515

Твърдят, че са усвоили ремонта и поддръжката в пълен обем, та чак и доработват разни неща (двигатели, радари). Твърдят, че сами си произвеждат частите, но чат-пат се появяват съобщения за контрабанда. Иначе самолетите летят, по различни оценки 20 до 30 броя. Ползват всякакво въоръжение, включително това:

Comment

• Sharana
      ветеран
      • Apr 2013
      • 748

Днес като дойдаха и нови самолетчета и ги пренареждах обърнах внимание, че руските (и грипена) имат нещо като антена дето стърчи от носовият обтекател, пък другите (американските и европейските) нямат. Това какво точно трябва да е?

Comment

• Filip
        редовен
        • Sep 2013
        • 119

Sharana написа
        Днес като дойдаха и нови самолетчета и ги пренареждах обърнах внимание, че руските (и грипена) имат нещо като антена дето стърчи от носовият обтекател, пък другите (американските и европейските) нямат. Това какво точно трябва да е?

Скоростомер и висотомер.

Comment

• Sharana
          ветеран
          • Apr 2013
          • 748

Иии другите не ползват такива екстри или?

Comment

• Amazon
            Нередовен
            • May 2006
            • 7016

Тръбите на пито (дето мерят скоростта) се виждат на Су-то на първата снимка под кокпита и на F-22 близо до радиопрозрачният обтекател.
            This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Sharana
              ветеран
              • Apr 2013
              • 748

За тези ли става въпрос, той раптора си има две.
              Last edited by Sharana; 17-05-2014, 00:07.

Comment

• miau
                редовен
                • Mar 2008
                • 207

Sharana, снимката на аватара ти е на самолет, колекционираш умалени модели на самолети(поне с такова впечатление останах), и питаш каква е тая тръба, дето стърчи от носа на Су-то?
                С риска да получа наказание - ти сериозно ли питаш или се бъзикаш със съфорумците?

Comment

• Sharana
                  ветеран
                  • Apr 2013
                  • 748

Това че колекционирам, защото ми харесват не означава, че разбирам особено от самите самолети.

Както писах въпроса ми се породи от това, че всички руски (дори Т-50), китайски, F-16 , Gripen и Tornado имат въпросната тръба стърчаща отпред, а F-15, F-22, F-35, EF Typhoon и Rafale нямат. Да те имат въпросните pitot tube отстрани, но са много по-малки и не се забелязват.
                  Та въпроса по-скоро е има ли разлика и ако няма защо на едните стърчат доста пред самолета (като на Су-33 дето се сгъва, за да се побере в лифта на самолетоносача), а не са като на раптора примерно?
                  Колкото и смешно да звучи (за разбиращите) тръбата на пито (не и знаех името докато Амазон не каза) си я представях "малка" и отстрани като на пътническите самолети примерно или на раптора в случая. Това на останалите си мислех, че е антена някаква първоначално, но няма логика другите да нямат в такъв случай та реших да питам.
                  Last edited by Sharana; 17-05-2014, 00:23.

Comment

• Amazon
                    Нередовен
                    • May 2006
                    • 7016

Sharana написа
                    За тези ли става въпрос, той раптора си има две.
                    Да. хубаво е да са две, защото скоростомера си е важно нещо. Познат любител пилот ми каза, че ако загубиш скоростомера, докоцукваш до летището в строго определен режим на полета. Определен ъгъл на атака и режим на двигателите. Заради запушването точно на тези тръби, капитана на онзи А330 бухна самолета в океана и загинаха толкова хора.

Comment

• miau
                      редовен
                      • Mar 2008
                      • 207

Sharana написа
                      Това че колекционирам, защото ми харесват не означава, че разбирам особено от самите самолети.
                      Съвет от мен - интересувай се не само от макетите. Всеки самолет си има история и като се заразтърсиш из нета и разни списания ще откриеш много нови и интересни неща. Например защо на F/A - 18 има едни малко "ножове" пред вертикалните стабилизатори. И постепенно от любител на "играчки" ще се превърнеш в нещо по-сериозно.
                      Иначе и на Ми-24 тези тръби стърчат доста напред.
                      Я покажи колекцията в пълния й размер.

Comment

• Amazon
                        Нередовен
                        • May 2006
                        • 7016

И аз много не разбирам от авиация, нищо че ми е любима тематика(почти хоби). А съзнавам колко малко разбирам, точно щото ми е любима тематика(почти хоби).

Comment

• Sharana
                          ветеран
                          • Apr 2013
                          • 748

Напълно приемам критиката. Макар и да ми е интересно рядко сядам да чета "дебелите книги" и като цяло техническите детайли някак изобщо не са ми интересни.

Колкото до колекцията, то скоро се местих и самолетите с хангарите и пистата са в кашоните. Не съм измислил място, където да разположа "летището".
                          Изкарал съм в ъгъла играчките само, колкото да има нещо. Това са евтините моделчета без много детайли.
                          Другите - МиГ-29, Су-27, Су-33, Су-34, J-10, F-15, F-16 и F-22 са детайлните (ама без стойки...), за които ще трябва да намеря място, че си е обемен модела на летището.
                          В бъдеще ще трябва да си намеря моделчета на летищна техника, хеликоптери и С-400 ако пуснат хубав модел
                          Last edited by Sharana; 17-05-2014, 02:55.

Comment

• Кухулин
                            ветеран
                            • Nov 2006
                            • 12515

Впечатляващо. По-бързо разопаковай кашоните

Comment

• Пилот
                              Генерал-полковник
                              • Feb 2005
                              • 2876

Между другото носовите тръби на Пито са често само на прототипите - виж примерно на Т-50 от 1 до 5-та бройка как изчезва. Идеята да е на носа е да се правят точни измервания по време на изпитанията, после като няма нужда от нея я махат.
                              „Аз, Драгомир, писах.
                              Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

• Filip
                                редовен
                                • Sep 2013
                                • 119

Някой има ли информация какво стана с Миг ат защо загуби битката с як-130 продължава ли работата по него.Предложен ли е за износ някъде и общо взето накъде вървят нещата с него.

Comment

Working...