Модерните танкове

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Luchs
    ветеран
    • Sep 2004
    • 303

AYB написа
    Като чета някои от последните постове във форума, още веднъж се убеждавам в това, че ние българите имаме едно много лошо качество - не умеем да се сработваме по между си, да се обединяваме в името на обща цел, а си губим времето в напразни и безсмислени демонстрации на превъзходство. Много ежби, много нещо бе.... :grrr: Всеки иска да се покаже "по-знаещ" от другите, на него да викат БРАВО!!!
    Ако някой желае, наистина да премери сили с хора професионалисти във военното дело, мога да го упътя, къде да ги търси. Аз самият преди време бях изготвил идеен проект на един боеприпас, който изпратих в известен наш институт, от там ми се обадиха, написаха ми рецензия за слабостите и недостатъците и така....
    Мисълта ми е, че няма нужда от заяждане, от забележки и други такива. Ясно е, че това е форум за непофесионалисти... и с това всичко е казано! :sm100:
    Прав си

Comment

• Imperial
      Мошенник
      • Jan 2003
      • 12066

Не е прав. Тези лоши качества са общочовешки.

кало написа
      ммм, аз пък съм склонен да вярвам на един полковник, доцент, преподавател (може и професура да има вече) във военното у-ще, който имаше две дисертации върху теории на вероятностите и игрови теории, и който твърдеше, че наистина, в общ план, войните могат да се обяснят математически...
      Никога не се оставяй сляпо да "вярваш" на един единствен "авторитет", особено пък академичен. В един момент след като си се запознал с писанията на множество авторитети лесно започваш да откриваш дълбоките дупки в тезите на всеки един поотделно.

Най-добрият пример за провала на "математическата" концепция за войната е американската армия и има много неща изписани по въпроса, търси и чети.
      Last edited by Imperial; 02-09-2006, 15:31. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Гост

Каква концепция за войната предлагаш ти тогава? Много съм любопитен.

Comment

• полковник
          новак
          • Feb 2011
          • 6

мнението на човек който счита ,че малко разбира.Първо на война се убива .Всеки се стреми да остане жив и да такова противника.Винаги трябва да се отчита с кого се воюва,дали с тия дето стане ли 12,00ч. се надупват и се молят или са от друго тесто.От 1988 до 1996 подготвяхме екипажи за Т-72 срочно служещи и всичките бяха добри специалисти изстреляли десетки снаряда.Никога не е стоял въпроса че стрелят само офицерите,на всеки танк офицер това го няма и в мечтите.Воденето на боя винаги се извършва по математически модел , но от теорията на вероятностите ,каква е вероятността ,като бръкнеш в една торба с п.... да хванеш х..,така че само практиката ще го докаже.При обучение на араби от наши офицери при стрелба с 75 ммБО милите специалисти са бягали при изстрел.В една война никога не трябва да се пренебрегва човешкият фактор,той е в основата на всичко.Считам ,че макар и по -простичко казано ще ме разберете.Опит имаме и от бивша Югославия,сърбите не бяха победени защото не се проведе сухопътна операция,а не стъпили човек нищо не си постигнал.

Comment

• lokko
            редовен
            • Dec 2008
            • 85

абе вие май само си чешете езиците . Освен постовете на кало за руските танкове не виждам нищо конкретно за западните . Лично мнение - най-добрия танк е този от който има повече бройки с по-добре обучени екипажи . Т-64 е Т-72 , т-80 е т-72 с газотурбинен двигател , а T-90 пак си е Т-72 , но с някои подобрения , двигателят е развитие на този на Т-34 , но това не ги прави негодни машини . Американците потдържат и реновират своите Абрамс вече доста години и въпросните машини са си напълно адекватни за момента , а и за близкото бъдеще . Абрамс и Лео 2 са наследници на обща германо -американска разработка , като аз лично предпочитам Лео , първо защото е немски и после защото е по-евтин за експлоатация
            Last edited by lokko; 04-05-2011, 11:28.

Comment

• Eguo
              ветеран
              • Jun 2007
              • 2320

Интересна пресконференция с В.Чобиток. "Автор на сайта
              "Бронесайт"
              (на руски)
              http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

• Kramer
                ветеран
                • Mar 2009
                • 2898

Тук последно пишат за "Армата", но нищо конкретно.

Comment

• fidelis
                  редовен
                  • Jul 2010
                  • 176

gollum написа
                  Аха. При нас беше очевидно цената на праторните, защото до полигона се движехме в походен сторй - не беше далеч (там, между другото, за пръв и единствен път в живота си чух и видях стрелба с РПГ и с танково оръдие - трябва да е било 100 мм на Т-54 - трясъкът е много ужасен и в двата случая, после сума време ми глъхнеха ушите, хем бях бая далеч).
                  Т-54? Стига бре-кога си служил? Т-55 ще да е било-54ките ги разкараха в началото на 80'
                  Що се отнася до гърмежа-напълно прав си,ушите звънтят,но след време се свиква и то така,че накрая на пристрелка си седях отгоре на купола и зяпах къде ще падне гюлето без да ми прави кой знае какво впечатление звука от изтрела(на тези които ще скочат сега и ще запеят,че видите ли сътресението е такова и такова и нема как това да се случи-седнал на командирския люк ,с ляв крак запънат на радиостанцията и десен-на облегалката на седалката на командира и с две ръце за застопорения люк-кой е бил командир-знае как става)
                  Относно цената на патроните-ами ще да съм изгърмял няколко десетки хиляди-по наше време недостиг от тях нямаше-за справка-подписа ми стои под разписка за получаване ,беше за батальонен ТУБС -88 000бр 7,62 обр. 1908
                  А,да-по мое време цената на практически 100мм изстрел за Т-55 беше 82,46лв
                  Обобщено-по груби пресмятания един школник за 6 месчното си обучение трябва да е изстрелвал по няколко хиляди патрона и поне 300-500 23мм за вкладна цев-практическите стрелби в школата са само два пъти ,така че 100мм нема ги слагаме в сметката

Comment

• Лейн
                    ветеран
                    • Feb 2006
                    • 7116

След две седмици ще представят сериозната модернизация на Т-90 - вероятно с името Т-90М или АМ.

Основните промени:

Другите известни снимки досега:

и, вероятно снимката, най-близка до бъдещия сериен вариант:

Last edited by кало; 31-08-2011, 03:31.

Comment

• uzi71
                      ветеран
                      • Sep 2004
                      • 991

Т-90 и досега беше отличен танк а след модернизацията още повече.

Comment

• Лейн
                        ветеран
                        • Feb 2006
                        • 7116

[IMG]най-новата, засега, снимка: [/IMG]

Comment

• Лейн
                          ветеран
                          • Feb 2006
                          • 7116

Окончателният, до днес, вариант на Т-90М - вече като част от експозицията на Армс експото:

Comment

• bsb
                            ветеран
                            • Sep 2003
                            • 1174

Какво е това с оръдията и ракетните пускови установки до танка? Отначало мислех, че е зенитка, но вече не съм толкова сигурен - не виждам радар, а и защо ще е на танков корпус.

Comment

• gollum
                              фрогландец на вестконинска служба
                              • Jan 2003
                              • 22550

Това трябва да са руските бойни машини за поддръжка на танковете - на шаси на танк, не возят пехота (т.е. не е вариант на тежко БМП), но имат въоръжение, което допълва танковото (главно в посока разправяне с пехота и укрития). И май защитата им срещу кумулативни бойни глави е кръгова (или поне така ги рекламират). Опит от боевете в кофти терен и градове. Водят се БМПТ, бойна машина за поддръжка на танкове. Идеята е да са "вместо" БМП с пехотен десант, т.е. да отпадне нуждата от съпровождаща пехота (а същевременно имат същото или дори по-високо ниво на защита от определени заплахи, в сравнение с ОБТ).
                              Виж тук или тук (на руски език).

Comment

• Лейн
                                ветеран
                                • Feb 2006
                                • 7116

Презентацията на БМПТ от днес

Интересното е, че БМПТ, която се промотира от няколко години насам, в крайна сметка първо беше приета на въоръжение в Казахстан. Засега 3 бройки от общо 10 поръчани.

Comment

Working...