Frujin Assen написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвременна бронирана техника
Collapse
X
-
-
Frujin Assen написаGADEN GOGI не си ли и ти военен. Имената са С-60 57ММ, КС-18 85ММ, КС-19 100ММ, разбрах че е имало и 130мм /ако не бъркам/, ама ми се губят годините. Професионал съм, веднага след срочната служба постъпих в 61 мбр, това е единствената свястна работа в карлово, и вече 5г, та така.Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Включвам се малко късно, но днес питах дядо си и той каза че веднъж е стрелял със 130 мм зенитно оръдие в България, твърди че сме го имали на въоръжение. Било много тежко, разделно зареждане и с огромен обсег. Когато стеляли с 130мм оръдие на морето, изпочупили всички стъкла наоколо. Ако някой го интересува годината когато това е станало, ще питам.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Пилот написаВключвам се малко късно, но днес питах дядо си и той каза че веднъж е стрелял със 130 мм зенитно оръдие в България, твърди че сме го имали на въоръжение. Било много тежко, разделно зареждане и с огромен обсег. Когато стеляли с 130мм оръдие на морето, изпочупили всички стъкла наоколо. Ако някой го интересува годината когато това е станало, ще питам.Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Соло: много сори но такива са правилата на форума, освен това Гръмотечико е квалифициран преводач, или поне той така ми се е похвалил.
Za Империъл: Пакард (не помним номерът) със 75 мм оръдие и кула от АМХ 13, което оръдие пък е с балистика копирана от това на Пантера, средните колела са за повишаване не проходимостта при премиаване на била със стръмни скатове, същата задача имат и допълнителните колела монтирани на БРДМ 1 и 2.Last edited by Gaden Gogi; 21-06-2005, 09:38.
Comment
-
Какво е предназначението на машината по-горе. Като гледам няма място за десант, и следователно би трябвало да е за огнева поддръжка на пехотата ?!?Dulce et decorum est pro patria mori
ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.
Comment
Comment