Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвременна бронирана техника

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Frujin Assen написа
    Основният спор е защо тези оръдия са снети,и могат ли да вършат работа днес.
    Големите калибри са заменени от ракети които имат по-висока ефективност на големи височини, а оръдията на малки нямат достатъчна скорост на насочване за да следят целта, също и скорострелност, малките 14,5 нямат достатъчно поразяващо действие и СУО, принципно за съвременните условия 23-57 са достатъчно ефективни като калибри, но всичко опира до СУО, което при 57 си е достатъчно добро, при 23 отсъства и ако ги хванеш да ти обяснят как подаВАЧА НА ДАННИ ГИ ВЪВЕЖДА ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЗАЩО ЗУ-23-2 не става за почти нищо сега. Айде малко разяснение: въпросният номер от разчета седи на дясната седалка и окомерно въвежда ъгъл на кабриране или пикиране, скорост ииииии е не си спомням, ама както казах е окомерно което напълно обезсмисля всякакви други сметки, уж има и автоматична система разработена, ама това е само уж.

Comment

Frujin Assen написа
      GADEN GOGI не си ли и ти военен. Имената са С-60 57ММ, КС-18 85ММ, КС-19 100ММ, разбрах че е имало и 130мм /ако не бъркам/, ама ми се губят годините. Професионал съм, веднага след срочната служба постъпих в 61 мбр, това е единствената свястна работа в карлово, и вече 5г, та така.
      Не бъркаш за 130мм. обаче не е влизала на въоръжение. Останала си е експериментален образец защото е по-голямо теле на размери и като маса и от немския 12,8 см. Flak Zviling. Някъде из едно нещо наречено Енциклопедический Военный Словарь имам лошокачествена снимка, но ако я сканирам нищо няма да се види
      Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Включвам се малко късно, но днес питах дядо си и той каза че веднъж е стрелял със 130 мм зенитно оръдие в България, твърди че сме го имали на въоръжение. Било много тежко, разделно зареждане и с огромен обсег. Когато стеляли с 130мм оръдие на морето, изпочупили всички стъкла наоколо. Ако някой го интересува годината когато това е станало, ще питам.
        „Аз, Драгомир, писах.
        Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Пилот написа
          Включвам се малко късно, но днес питах дядо си и той каза че веднъж е стрелял със 130 мм зенитно оръдие в България, твърди че сме го имали на въоръжение. Било много тежко, разделно зареждане и с огромен обсег. Когато стеляли с 130мм оръдие на морето, изпочупили всички стъкла наоколо. Ако някой го интересува годината когато това е станало, ще питам.
          Бъркаш оръдието ми се струва обаче нямам снимка на това за което ти говориш. Дядо ти вероятно е стрелял със 130мм. брегово оръдие, което действително е било на въоръжение у нас и допреди 5 години близо до един залив при Царево примерно цялата батарея можеше да се види от пътя. Ще потърся снимка и ще се опитам да я пусна.
          Can't talk! Got to Shoot!

Comment

towa нещо наистина прилича на зенитно но не е,СМ-4-1, 130 мм брегово.
            Имам хубава статия но е на руски:cry:

Comment

Гръмотевичко е получил статията и каза че почва да я превежда.

Comment

Gaden Gogi написа

towa нещо наистина прилича на зенитно но не е,СМ-4-1, 130 мм брегово.
                Имам хубава статия но е на руски:cry:
                Гога а линк можеш ли да дадеш :sm186:
                may the Force be with you

Comment

Защо ви е линк? Гръмотевичко превежда статията, когато е горова ще я постне.

Comment

Gaden Gogi написа
                    Защо ви е линк? Гръмотевичко превежда статията, когато е горова ще я постне.
                    Защото техническа информация предпочитам да чета в оригинал... с Английския Руския и Френския нямам особени проблеми а преводача може да е направил невярна интерпретация
                    may the Force be with you

Comment

Интересна машинка...
                      albireo написа
                      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Соло: много сори но такива са правилата на форума, освен това Гръмотечико е квалифициран преводач, или поне той така ми се е похвалил.
                        Za Империъл: Пакард (не помним номерът) със 75 мм оръдие и кула от АМХ 13, което оръдие пък е с балистика копирана от това на Пантера, средните колела са за повишаване не проходимостта при премиаване на била със стръмни скатове, същата задача имат и допълнителните колела монтирани на БРДМ 1 и 2.
                        Last edited by Gaden Gogi; 21-06-2005, 09:38.

Comment

Какво е предназначението на машината по-горе. Като гледам няма място за десант, и следователно би трябвало да е за огнева поддръжка на пехотата ?!?
                          Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
                          СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
                          НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
                          СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Следователно би трябвало да е БРДМ, демек разузнавателно дозорна. Не се наемам да кажа кой от 3-те варианта е на снимката но най-вероятно PANHARD EBR 75, реколта 1951.

Comment

С това 75 мм оръдие не е ли прекалено тежко въоръжен за БРДМ?
                              Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
                              СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
                              НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
                              СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Ами то си има вариант и с 90 и 105мм, а от по-съвременните също се наблюдават мощно въоръжени машини, примерно АМХ-10, Кентавър. Освен това оръдието си има дулен спирач.

Comment

Working...
                                X