Dinain написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Армата
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
интересна снимка - показваща елементи от реалния купол и защитата му под противоосколъчния екран, прикриващ камери и други датчици и сензори.

Интересното е, че ако им се прииска, без никаква трудност могат да сложат върху тоя тънък екрат и по една ДЗ от нов тип, танкът е около 54-55 тона, а шасито държи до 65...
Comment
-
Определено хал-хабер си нямаме какво е станало. Какви ли не предположения от хора, виждали танк на снимка. Ту блокирал на скорост, ту сместа била предозирана и едва ли не "задавил" танка. Предположения изказани с авторитетен тон от хора, които могат само да гадаят. Смешно, никой не може от тук присъстващите да влезе в танка и да разбере причините, само догатки. Камо ли да се вярва на журналягите, които също ги допускат да снимат от дистанция.Сун Дзъ написа Виж мнениеЕвакуационната машина не можа да го дръпне, значи "картоненият" вариант отпада - от желязо ще да е
Но тази глупост със срочнослужещите е малко в повече. Особенно като не е първият гаф от тренировките. Или толкова са им кадърни кадрите ?
Comment
-
Към такива случаи най-добре се прилага "Бръсначът на Окам" - вероятно най-добро и точно е най-простото обяснение. Това, което беше дадено в пост ¹269.Kramer написа Виж мнениеОпределено хал-хабер си нямаме какво е станало. Какви ли не предположения от хора, виждали танк на снимка. Ту блокирал на скорост, ту сместа била предозирана и едва ли не "задавил" танка. Предположения изказани с авторитетен тон от хора, които могат само да гадаят. Смешно, никой не може от тук присъстващите да влезе в танка и да разбере причините, само догатки. Камо ли да се вярва на журналягите, които също ги допускат да снимат от дистанция.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Те ламаринките май са хванати с телчета. Абе да не се опитват да скрият куполата?! От друга страна пък картечницата и обзора и изглеждат пакетирани в подобни ламаринки.Super_Hornet написа Виж мнениеТо хубаво, ама с тия тънки ламаринки ли мислят да я карат?
А и значи ли това че куполата няма ДЗ?
Дане би да е някаква нова концепция? Куполата с противокуршумна броня, а ако я млатне снаряд или ПТУР, танка си тръгва и му сменят купола. Малко странно ми се вижда това.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Имам много сериозното подозрение, че има разни модули, в т.ч. и ДЗ, които могат да се сложат, ама НЕ са ги турили.Amazon написа Виж мнениеТе ламаринките май са хванати с телчета. Абе да не се опитват да скрият куполата?! От друга страна пък картечницата и обзора и изглеждат пакетирани в подобни ламаринки.
А и значи ли това че куполата няма ДЗ?
Дане би да е някаква нова концепция? Куполата с противокуршумна броня, а ако я млатне снаряд или ПТУР, танка си тръгва и му сменят купола. Малко странно ми се вижда това.
Иначе, според партенките, които циркулират, в с-та за самозащита на Т-14 влизат разни атрибути, които елиминират всички налични, но и перспективни заплахи. Тука влизат ПТУР, БПС, гранати и прочее.
Comment
-
Може да съм изтървал нещо, но досега не бях чувал за КАЗ, който да е ефективен срещу "kinetic energy penetrator".Super_Hornet написа Виж мнениеИначе, според партенките, които циркулират, в с-та за самозащита на Т-14 влизат разни атрибути, които елиминират всички налични, но и перспективни заплахи. Тука влизат ПТУР, БПС, гранати и прочее.
Comment
-
Афганит още за об.195 е правен с тази цел. Това на Армата е модернизираният му вариант. Твърди се, но без реални факти на този етап, че прихваща цели със скорости до 2000 м/сSharana написа Виж мнениеМоже да съм изтървал нещо, но досега не бях чувал за КАЗ, който да е ефективен срещу "kinetic energy penetrator".
Comment
-
На какъв принцип действат в такъв случай? С удар се опитват да изместят траекторията или нещо друго?кало написа Виж мнениеАфганит още за об.195 е правен с тази цел. Това на Армата е модернизираният му вариант. Твърди се, но без реални факти на този етап, че прихваща цели със скорости до 2000 м/с
Защото доколкото бях видял модернизация на Трофи точно за такива снаряди все още се разработва.
Comment
-
* * *
Как да критикуваме Т-14 "Армата"
* * *
1. Ходова част:
Ако е 6 ролкова.- Остаряла и без възможност за модернизация
Ако е 7 ролкова -Излишно тежка и изяждаща полезния товар
2 Ауспух:
Ако е отстрани- Демаскира танка и отслабва бронирането
Ако е отзад- Пречи на движението в колона
3. Оптически канал:
Ако има оптически канал- Усложнява и оскъпява конструкцията, свидетелства за изоставането на руската електроника
Ако няма оптически канал- Системата е ненадежна и при повреда в електрониката танка ослепява
4. Защита:
Защитата на бортовете е недостатъчна - Без варианти
Защитата на покрива е недостатъчна- Без варианти
КАЗ (комплекс за активна защита):
Ако няма КАЗ- Танк без КАЗ не може да се счита за перспективен
Ако има КАЗ- Демаскира танка, затруднява взаимодействието с пехотата, улавя се от РЛС.
5. ДЗ (динамична защита):
Ако има ДЗ- Руската ДЗ е лоша и само изяжда тегло
Ако няма ДЗ- Танк без ДЗ е остарял
6. Прицелен комплекс:
Смотан- Без варианти
7. Зенитна картечница:
Ако е 12,7мм - Излишно голям калибър, американците поставят 7,62
Ако е 7,62 мм- Недостатъчно голям калибър, американците поставят 12,7 мм
8. Въоръжение:
Ако е 125 мм- Недостатъчен остарял калибър, свидетелствува за изостаналостта на руското въоражение
Ако е 152 мм Излишно голям калибър, свиделствува за изостаналостта на руското въоражение
9. Цена:
Ако е под 5 милиона долара- Еднократна тенекия, ковчег за танкистите
Ако е над 5 милиона долара- Свидетелство за корупция, ковчег за танкистите
10. Размери:
Ако е голям- Лесно е да се улучи, няма как да се скрие
Ако е малък- Тясно е за екипажа, високите треви и храсти пречат за прицелването, шведите и финландците няма да го купят.
11. Автомат за зареждане:
Ако има- опитен пълнач зарежда по бързо, поврежда се често
Ако няма- Върнахме се при Т-34, изостаналост, пълнача бързо се уморява
Imperial: махнах заяждането, останалото е забавно
Comment

ч
Comment