Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Армата

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Ама бая бисери в тая картинка. передающая антена е яко

    ИК и УФ прицел също кърти, както и разпределението на видеокамерите по борда на купола на ИК и УФ

    Comment


      кало написа Виж мнение
      Ама бая бисери в тая картинка. передающая антена е яко
      Те радарите така работят - предавател и приемник. Очеизвадно горните НЕ са такива, ама майтап да става.

      кало написа Виж мнение
      ИК и УФ прицел също кърти, както и разпределението на видеокамерите по борда на купола на ИК и УФ
      Ем прицел е, ти сега какво имаш против многоспектралните прицели.

      Comment


        Т-14 Армата с отворен капак на нишата на купола - какво има там - можем засега да гадаем


        Comment


          Най-вероятно ЗИП-а.

          Comment


            Начи, поствам това с една мнооого голяма уговорка - източникът е Известия, а това ще рече - далеч не надежден . Но все пак - руснаците въвеждат нова система за маркиране на боеприпаси с цел автоматизация на процеса на зареждане и избор на боеприпас при различните системи, включително танка Армата. Всъщност - щрихкодове - като в супермаркет. Такава система с кодове вече имало на Льоклерк.

            Comment


              Даже бих се учудил ако при Армата не се върви в тази посока. Технически надали е толкова сложно, като се има впредвид, че типовете боеприпаси не са чак толкова много.
              Съвсем нормално е когато знаеш приблизително каква ще е мисията и целите, да заредиш със съответното количество от всеки тип снаряди.

              Comment


                Като няма друга достатъчно информация, и тази по форумите трябва да се ползва. Разбира се - с известна доза скептицизъм. В случая - от форума на отвага, единият от ползвателите е близък до реалното състояние на нещата с Армата. Преди време беше описал реалистично някои проблеми с танка, а сега се появи доста интересен негов постинг.

                Накратко - вървят войскви изпитания в бая секретен режим - имало обаче тв екипи, което ще рече, че може скоро да има поредното филмче/репортаж за Т-14.
                Танкът се представял отлично - това била третата заводска серия (единият бил с пробен двигател с мощност 1800 к.с.), трасмисия, плавност на хода, безотказност на електрониката (въпреки куп малки забележки по нея), КАЗ (който се справил с два Щурма едновременно от различни посоки и дистанции - ракетите били унищожени на не по-малко от 30 метра от танка, при това обаче тънкият кожух на бойния модул бил за смяна), много добре работела т.нар. софт кил подсистема на КАЗ. Не можело и да се говори за сравнение с периода на изпитания на Т-64, когато имало куп проблеми - при Т-14 всичко стояло изпипано.

                "Вовсю идет обкатка в войсках. Режим гестаповский-отбирают любую электронику имеющую камеру, даже у УВЗшных технарей, хотя в двух местах есть съ¸мочные группы минобороны (возможно готовят очередную передачу). Как ни странно (тьфу-тьфу) вс¸ проходит не просто хорошо на отлично. Надеюсь избавились от механических проблем трансмисии-отказов по ним просто нет!!! Это вроде третья заводская партия. (на одну машину притащили новый движок-колдуют..-1800л.с "Новички" удивлены плавностью хода машины. С охлаждением так же фантастика-электроника ни разу не отрубала движки хотя несколько машин гоняли по косогорам и сырой пашне,росто на износ и пределе ТТХ. Электронная начинка тоже на высоте хотя и масса мелких замечаний. Провели серь¸зные испытания КАЗа-в одном имитировали атаку с двух направлений Штурмами-пустышками, с разных дистанций, ни одна не дошла ближе чем на 30м! Впечатлило!!!!! Хотя кожух БМ (как я и предсказывал) сразу в помойку. Особенно отлично работает "дымовуха"-при каскадном отстреле в направлении пуска -оператор ПТУРа в ауте А как она верхнюю полусферу укутывает-просто шатер! При срабатывании дымовухи присутствует легкое мерцание облака завесы. Химики поработали на славу. "Старики" говорят что никакого сравнения с предсерийными (ДА И СЕРИЙНЫМИ)Т-64 нет-такое ощущение что 14ый уже лет пять доводили))). Основное внимание сейчас уделяют взаимодействию танка, как с танками, так и с любой другой техникой и на поле боя, пехотными подразделениями и авиацией. По моему здесь мы скоро утрем нос ВСЕМ! Такого я не ожидал.
                Всепропальщики и прочие "доброжелатели" Арматы-плачьте теперь России нужно только чуть-чуть денежек. Ну или грамотного начфина..."

                Comment


                  Промяна на правилата за дискусии във форум "Бойна слава"
                  От 24.юни.2016 г. времевите граници на дискусиите във форума се променят. За горна граница избрахме период, свързан с последната голяма война, която така или иначе е влязла вече в историята - 2004 г. Което означава, че всички дискусии за събития след тази дата се спират.
                  Промяната беше продиктувана от нежеланието ни форумът да става постоянно поле за борба заради възникналите в последните десетина години конфликти между Русия и НАТО. Заради тези събития във форума на практика се образуваха лагери на почитатели и противници на Русия и останалите участници във войните от последните години. Това за съжаление създава атмосфера на нетърпимост и нетолерантност, която пречи на нормалните дискусии и освен това залива форума с постоянен спам от идеологизирани мнения, създавайки на модераторския екип повече работа, отколкото може да поеме.
                  Искаме да напомним, че идеята на форума не е тук да се води борба за нечия кауза, а да е място за дискусии, свързани с военно-историческа или научна тематика. Текущите раздели за кино и литература, както и космическите дискусии се запазват в съществуващия си вид.
                  Ще бъдат ограничени обаче общите приказки, особено в частта им, която касае политиката или меренето на сили между противоборстващите си политически блокове.
                  Както и досега ще бъдат премахвани постовете и темите, които съдържат обиди, враждебни изказвания, расистки или други подобни коментари.
                  Всички тези промени разбира се не са окончателни - ако се окаже, че някъде сме оставили вратичка за пропагандно-политическите кръстоносци, ще бъдат направени и съответните промени.
                  Надяваме се, че форумът ще стане място за по-продуктивни военно-исторически дискусии.
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

                  Comment

                  Working...
                  X