AYB написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дали Калашников дупчи релси
Collapse
X
-
-
Fil написа Виж мнение...Ник ни препоръчва да четем на Вазов "четенето прави сляпото-окатото" след, като сам не е прочел теста и пише "няма пълен пробив" за мен е пълна загадка...
Та апелирам за по-сериозно отношение...
Та като стана въпрос за фактология и отбелязвайки апломба с който пишеш, както и категоричността на мненията ти си мисля, че това ще да е резултат на сериозна колекция от оръжия и добра оръжейна библиотека (как иначе?). Защо не ни покажеш нещо от това, на което се основават оръжейните ти познания? Дай да видим откъде черпиш информация, дай да оплакнем очи и да разведрим темата. Показвай, Фил! (Не "приказвай", а "показвай")Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Nick написа Виж мнениеНапълно съм съгласен, Фил. По-сериозно отношение, фактология, снимки и пр.
Та като стана въпрос за фактология и отбелязвайки апломба с който пишеш, както и категоричността на мненията ти си мисля, че това ще да е резултат на сериозна колекция от оръжия и добра оръжейна библиотека (как иначе?). Защо не ни покажеш нещо от това, на което се основават оръжейните ти познания? Дай да видим откъде черпиш информация, дай да оплакнем очи и да разведрим темата. Показвай, Фил! (Не "приказвай", а "показвай")
Нямам колекция, не съм и виждал колекция на живо, като твоята, но имам висше техническо образование израснал съм сред оръжия (баща ми беше офицер и обичам огнестрелните оръжия...притежавам Глок19)
Това, което знам обаче е, че един армейски фелтфебел с 40г опит с огнестрелни оръжия и омаслен до лактите не е надежден източник на знания...това по отношение на опита...За информация нета е неизчерпаем източник на инфо...зависи кое и каво гледаш...кое как разбираш. Образованието Ник. С какво образование си ?
Не искам да се заяждам, напротив уважавам човек, като теб притежател на огромен брой огнестрелни оръжия...
Но защо питам за образованието...Този твой постинг ме смути (абстрахирам се от иронично-подигравателният тон и смущението става по-силно)
Nick написа Виж мнениеИ това го казваш от висотата на какъв опит с огнестрелното оръжие - припомни ми, ако обичаш? Как мислиш, сумарният опит на стотици оръжейници, от хиляди конструкции, милиарди изстреляни патрони и хиляди аварии дали може да се мери с фундаменталната формула за сила, площ и налягане, любезно цитирана от теб? А дали конструкторите въобще са я знаели тази тайнствена формула? Дали някои от тях са имали повече от осми клас?
Г-н AYB, мястото, където газовете се задържат е патронника и продължението му, цевта. Ако те го напуснат поради нарушена обтюрация (скъсана гилза, например), решението е отвеждането им в безопасна посока към голям обем, а не спирането им в ограничен обем, така че да направят поражения. Логиката на този подход се крие във фундаменталната връзка между сила, площ и налягане, цитирана по-горе. Дори идеята с "якия стоманен сегмент" да беше осъществима, освен увеличени поражения, друго не би донесла.
Ха сега си приложи супер формулата за налягане и изчисли силата, която газове, изтичащи под налягане 3,500 атм биха упражнили върху едно такова решестранство). Общо 1 кв.см. площ, в която се разиграва битката за удържане на изтеклите газове.
Я, какво излезе - 3,500 кгс в затворен обем (ако можем да го затворим, тоест)? Абе то не беше ли работа на затвора и патронника да понасят тази сила? Май AYB говори за създаване на втора система патронник-затвор? Конгениално, както би казал гражданинът Бендер.
ние със сегмент с площ да речем 0.2 кв.см. (а той най-вероятно ще е с по-голяма площ, имайки предвид реалните размери на затвор и затворна кутия). Сега да добавим 0.8 кв.см. повърхност на стените, обхващащи този сегмент (напомням, че действието се развива в тримерното про
Абсолютно възможно било... само дето никой, освен AYB не се е сетил досега. Ега ти тъпите братя Маузер, Фердинанд фон Манлихер, Салваторе Каркано и други некадърници.
2. За какво тримерно пространство говориш в съпромата? Якостното оразмеряване достига до квадратните функции най-много.Сила и площ!!! Или горе имаш предвид тензорното смятане? Ако имаш това пред вид и ако изобщо знаеш какво означава и си наясно с тензорният анализ тогава макар и принципно постинга ти да е с невярно съдържание нивото му е високо...това е вън от съмнение...
Comment
-
Гост
Nick написа Виж мнениеНапълно съм съгласен, Фил. По-сериозно отношение, фактология, снимки и пр.
Та като стана въпрос за фактология и отбелязвайки апломба с който пишеш, както и категоричността на мненията ти си мисля, че това ще да е резултат на сериозна колекция от оръжия и добра оръжейна библиотека (как иначе?).
Comment
-
Поздравления за висшето техническо!
Не си виждал оръжия отблизо, тоест? Поне не и повече от Глок и АК? А специализирани оръжейни книжки от библиотеката си би ли показал? Например, от следните автори:- Йозеф Мьотц
- Йоши Шуи
- Доналд Уебстър
- Дитер Стьорц
- Иън Скенертън
- Ян Стил
- Карл-Хайнц Вробел
- Ханс Дитер Гьорц
- Волфганг Рипе
- Бас Мартенс
- Паул Кислинг
- Вернер Екард
- Ото Моравец
- Джеймс Хикс
- Е. Рейнолдс
- Фред Ханикът
- Питър Сенич
- Лудвиг Олсон
- Томас Нелсън
- Ханс Локховен
- Дж. Чин
- Сергей Колдунов
- Джордж Хойм
- Жан Юон
- Хършел Логан
- А. Матенхаймер
- Р. Чумак
- Роберт Шпилауер
- Ян Шмид
- Ричард Лоу
Щото без да си чел съответните книжки и без опит с оръжия не знам за какво можеш да пишеш по темата. Освен за това, което вече си писал - анализ на мои мнения. Скучно... Аз пък си мислех, че действително има какво да кажеш и покажеш.
Горния списък го помествам, че да не се обиждаш "на Вазов". Той е непълен, разбира се, но като за начало не е лош. Успех в хобито!Last edited by Nick; 01-09-2008, 23:39.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Гост
Nick написа Виж мнениеПоздравления за висшето техническо!
Не си виждал оръжия отблизо, тоест? Поне не и повече от Глок и АК? А специализирани оръжейни книжки от библиотеката си би ли показал? Например, от следните автори:
Но да се върнем пак на релсата...
Comment
-
Nick написа Виж мнениеПоздравления за висшето техническо!
Не си виждал оръжия отблизо, тоест? Поне не и повече от Глок и АК? А специализирани оръжейни книжки от библиотеката си би ли показал? Например, от следните автори:- Йозеф Мьотц
- Йоши Шуи
- Доналд Уебстър
- Дитер Стьорц
- Иън Скенертън
- Ян Стил
- Карл-Хайнц Вробел
- Ханс Дитер Гьорц
- Волфганг Рипе
- Бас Мартенс
- Паул Кислинг
- Вернер Екард
- Ото Моравец
- Джеймс Хикс
- Е. Рейнолдс
- Фред Ханикът
- Питър Сенич
- Лудвиг Олсон
- Томас Нелсън
- Ханс Локховен
- Дж. Чин
- Сергей Колдунов
- Джордж Хойм
- Жан Юон
- Хършел Логан
- А. Матенхаймер
- Р. Чумак
- Роберт Шпилауер
- Ян Шмид
- Ричард Лоу
Щото без да си чел съответните книжки и без опит с оръжия не знам за какво можеш да пишеш по темата. Освен за това, което вече си писал - анализ на мои мнения. Скучно... Аз пък си мислех, че действително има какво да кажеш и покажеш.
Експеримент проведен от о.з. ефрейтор Fil и неколцина негови сподвижници:
Стрелба с .22lr дозвуков в 3 чамови дъски дебели по 2см всяка.
Това е от 10м - пробива и трите куршума не го намерихме
Това е от 50м пробива - двете дъски и куршума засяда до онзи чвор.
Стрелба от 100м пробива една дъска и залепва за този шперплат
Извод : С увеличаване на дистанцията при този калибър и скорост пробивността намалява.
Ти обаче си пропуснал в горният впечатляващ списък генерал Хатчер?!
Показваш негов тест в цепеница където резултата е парадоксален - отблизо имаме 20 инча по-малко проникване и го обясняваш с това
Nick написа Виж мнениеКуршумът не е напълно стабилизиран през първите няколко десетки метра (прецесията не е напълно установена), което води до различна пробиваемост; не че има повече енергия на 100 м, отколкото на 2 м от цевта.
Истината къде е ?
Ако куршума се деформира или фрагментира от високата скорост и неподходяша конструкция и твърдост пробива е малък по понятни причини нищо, че дистанцията е малка, но при оптимална скорост (а това е на разстояние 600фт при онзи калибър куршума не се деформира и пробива е по-голям)...до този извод стигнах след четене, консултации с умни хора (българи) от различни специализирани форуми и на живо...
Да се върнем на релсата...оказва се, че при бронебоен куршум (не фрагментира-яко твърд) и пробиване на метална преграда значение има линейната скорост (скоростта на проектила) , но и не по-малко значение има ъгловата му скорост (скоростта с която се върти) защото при контакт с преградата при малка (недостатъчна) ъглова скорост не запазва направлението си и просто няма пробив!
Това екпериментално го доказват в теста в тази тема.
Някой от 31те автора горе споменава ли подобно нещо в трудовете си Ник?
Comment
-
Fil написа Виж мнение...което е невярно и просто абсурдно! Някъде прочете ли го при някой от горните капацитети? Очевидно е твое схващане - дълбоко погрешно.
Истината къде е?
Експериментите са описани от ген. Хатчер, а са провеждани от U.S. Bureau of Ordnance. Писах го вече, но то е за хора, които могат да четат и усвоят прочетеното.
Писах го, подкрепих го със снимки от експерименти, както и с формули.
Ти не си го оборил с нищо, освен с вопли и възклицания.
Аз съм дотук, нямам нерви за дискусии с теб.Last edited by Nick; 02-09-2008, 18:17.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
-
Nick написа Виж мнениеУф.:
Експериментите са описани от ген. Хатчер, а са провеждани от U.S. Bureau of Ordnance. Писах го вече, но то е за хора, които могат да четат и усвоят прочетеното.
Ти не си го оборил с нищо, освен с вопли и възклицания.
Аз съм дотук, нямам нерви за дискусии с теб.
Comment
-
Чукча не читатель, чукча писатель. Вярно било.
Незнам дали това за процесията е вярно и доколко влияе на пробивната способност на куршума, въпреки че за тази теория и аз съм чел и слушал, обаче Ник говори за дълги и бързи куршуми , а вие го оборвате с клипове за снаряди от гладкостволни оръдия, пистолетни куршуми и експерименти с кал. 22 , а нито един от посочените проектили не отговаря на определинието дълъг и бъз куршум изтрелян от нарезна цев. Това за мен НЕ Е оборване на твърдението му. И доколкото само Ник е предоставил документални доказателства + диаграми на явлениеато съм склонен да приема неговата теза.
Comment
-
Гост
Стреляте, снимате, показвате резултата и край на спора!
Аз зададох няколко въпроса на които не получих отговор, но както и да е...
Comment
-
uzi71 написа Виж мнениеЧукча не читатель, чукча писатель. Вярно било.
Незнам дали това за процесията е вярно и доколко влияе на пробивната способност на куршума, въпреки че за тази теория и аз съм чел и слушал, обаче Ник говори за дълги и бързи куршуми , а вие го оборвате с клипове за снаряди от гладкостволни оръдия, пистолетни куршуми и експерименти с кал. 22 , а нито един от посочените проектили не отговаря на определинието дълъг и бъз куршум изтрелян от нарезна цев. Това за мен НЕ Е оборване на твърдението му. И доколкото само Ник е предоставил документални доказателства + диаграми на явлениеато съм склонен да приема неговата теза.
Кое е твърдението на Ник?Дълъг и бърз куршум отблизо принципно пробива по-малко???
Comment
-
Fil написа Виж мнениенаистина е верно за чукчата...
Кое е твърдението на Ник?
Ако е това то калибърът в темата е именно такъв!!! 7,62x54 аналог на .30-06... Мислиш ли, че на 180м ше пробие 2 релси?
Убедително ви моля да не изкривявате твърденията ми. Те нямат нужда от интерпретации, особенно на нивото на вашите. Ясно ли се изразих този път?Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
-
Nick написа Виж мнениеГосподине,
Убедително ви моля да не изкривявате твърденията ми. Те нямат нужда от интерпретации, особенно на нивото на вашите. Ясно ли се изразих този път?
и ако "прецесията се установи напълно" на по-далечно растояние ще имаме по-голяма пробивност?
Опитай да отговориш (ако желаеш де) просто и ясно, като на български ефрейтор...
Ако да , кое е това растояние и няма как ще проведа тест лично!
п.п. узи71, кое точно е твърдението на Ник, което оборваме?
Ник ме смъмри оказва се, че не е това "Дълъг и бърз куршум отблизо принципно пробива по-малко."Last edited by Fil; 03-09-2008, 01:01.
Comment
Comment