Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ново лично огнестрелно оръжие в БА

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

хм , и много по-лоши щатни оръжия е имало на въоръжение , пък и аркусът що годе бива , значително по-евтин е от всичко друго , а и е политически удобен

Comment

За Аркус94 по обясними причини няма забележки.Дори имаше серия изнесена за Израел.Мисля,че се казваха Карин. Малка част беше пусната и в нашата магазинна мрежа. Но Аркус 98 е недомислица. Конкретно спускателният механизъм.Аз лично се "опарих" от 98 ДАК.
      "Тяжело в деревне без Нагана, когда у соседа есть!..." ... ...

Comment

Nick написа Виж мнение

Идвай! Само че сигурно ще поискаш нещо по-екзотично, като това долу, например:

или това:

Nick, дай инфо какви са тези пушки? Първата ми прилича на някаква Манлихера, но никога не съм срещал с такъв магазин!

Comment

Горната е датската Krag-Jorgensen М1889, долната е Kar 88.

Краг-Йоргенсен е интересна с хоризонталния си магазин, напълван без шини и без пачки, насипно. Това е считано за голямо предимство на времето и моделът е приет в Дания (1889), САЩ (1892) и Норвегия (1894) под различни патрони.

Интересен е и кожухът на цевта.

А моят екземпляр в частност е интересен с това, че е бил използван от немците през ВСВ:

Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Благодаря за бързия отговор; пушката е чудесна!

Comment

честно казано Майор , имал съм си вземане даване само с Аркус 94 , не знам какво точно е променено в 98 . Според мен оръжието си е съвсем прилично , качеството на изпълнението е съвсем прилично , до колкото знам конструкцията е копирана от модел на браунинг . Аз лично не съм имал проблеми с пистолета , точноста е съвсем прилична (поне на екземплярите с които съм стрелял ) и оръжието е почти удобно

Comment

Предполагам,че не се шегуваш. Разликата е "почти несъществена". Само дето '94 е със сингъл задействане на ударника /при спуснат ударник и патрон в цевта/, а '98 е DA. Действително '94 е 90% Браунинг Р-35. При качествено производство определено е добър за класа си. Но Аrc...'98/особено '98 DAC/ e конструктивно недоразумение. По-конкретно - УСМ. За инженерният му дизайн и качество на изпълнение да не говорим...С три екземпляра '98 DAC пострелях доста.И трите правеха задръжки средно 1 на всеки 5 изстрела?!... Имам представа каква е причината,но... Лично аз никога не бих взел този модел.
                Last edited by майор; 27-04-2009, 17:55.
                "Тяжело в деревне без Нагана, когда у соседа есть!..." ... ...

Comment

мхм , предполагам че си прав за 98-цата , но оръжията от модела 94 с които съм стрелял аз си се държаха съвсем добре , разбира се , не бих ги сменил с моя ЧЗ , но и цената е доста надолу . Предполагам че има сериозна вариация в качеството между различните партиди

Comment

Някой има ли идея защо МО пуска обществена поръчка за покупка на 500 броя СКС?

Доставка на 7,62 мм Самозарядна карабина „Симонов“ с ИКЗ, ремонтен ЗИП за 7,62 мм Самозарядна карабина „Симонов“ и групов комплект ЗИП за 7,62 мм Самозарядна карабина „Симонов“ 08.04.2013 г.
                    Първи въпрос, за какво са им?!
                    Втори въпрос, толкова ли вече ги няма по складовете...?!
                    Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

1951 написа Виж мнение

Първи въпрос, за какво са им?!
                      Втори въпрос, толкова ли вече ги няма по складовете...?!
                      Първо - освен за гвардията да маршируват с тях не виждам за какво друго.
                      Второ - ако ги вземат от складовете кой ще им даде комисионна?

Comment

Разпитах малко и се оказа, че наистина са за гвардейците.
                        Планирали да дават по 300 лева за пушка, но нямало кандидати на тази цена.
                        Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Здравейте,като нов в този форум се чудех (от многото интересни теми )от коя да започна иии понеже съм служил в гвардията реших да започна оттук...Първо -не зная защо им трябват нови карабини(освен ако наистина не им достигат старите при увеличена бройка на личния състав)...Карабините (поне по времето в което бях на служба)бяха със свален затвор(тоест неспособни да стрелят(от страх да не би някой да затрие политик)-между другото това е практика още от 'фердинандово' време...през целия период в който бях на служба проблеми създаваха 'задтилъците' на прикладите- от интензивното удряне в земята 'ламарината' се раздробяваше и оттам приклада(тоест цялата ложа е дървена)се разцепваше... през този период така и не можаха да намерят производител на 'задтилъци'...Бях много разочарован-първо,защото нямахме нито един изстрел със СКС и второ(знаейки ,че във САЩ гвардейците даже и шоупрограмите изпълняват със заредени карабини)и защо никой няма вяра във войниците които уж са за защита на държавния глава?Третото беше все пак -ние нямахме никаква стрелкова подготовка!...та въпросът ми е-ако и сега същото положение(да не се стреля със СКСте)-толкова ли е трудно да се намерят дърводелци и металообработчици за да се поправят съществуващите бройки?

Comment

Хич не е трудно - даже е много лесно, но явно няма желание.

Comment

СКС отдавна си е изпял песента освен за в музея....
                              Аркус е бегло подобие на пистолет ....

Comment

techo написа Виж мнение
                                във САЩ гвардейците даже и шоупрограмите изпълняват със заредени карабини
                                Не се правят със заредени оръжия. Освен това оръжията бяха направо иззети от личния състав на базата в Афганистан за посещението на всеобичания Хюсеин Ебама, така че не е само България.
                                Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                                A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Working...
                                X