Не знам защо ти се струва така, може би аргументацията от филмите е изиграла някаква роля?
Но, ОК, по същество - твърдението, че "пехотата изключително рядко води огън на разстояния над 400 м" не е вярно.
Тоест, вярно е в определени условия - например - градски бой. В планината и на полето - пехотата, както вече посочих, цитирайки наставление за действията на мотострелковото отделение в отбрана, води огън на пределните за съответните оръжия дистанции, позволяващи (повтарям за 4-ти път в тази тема) поразяване, унищожаване, подавяне на врага. тези дистанции за стрелковото въоръжение започват от 800 метра - за картечниците, 500 метра - за автоматите, 400 метра - за РПГ, 600-800 метра за снайпериста в отделението.
какво невярно има в тези цифри?
Но, ОК, по същество - твърдението, че "пехотата изключително рядко води огън на разстояния над 400 м" не е вярно.
Тоест, вярно е в определени условия - например - градски бой. В планината и на полето - пехотата, както вече посочих, цитирайки наставление за действията на мотострелковото отделение в отбрана, води огън на пределните за съответните оръжия дистанции, позволяващи (повтарям за 4-ти път в тази тема) поразяване, унищожаване, подавяне на врага. тези дистанции за стрелковото въоръжение започват от 800 метра - за картечниците, 500 метра - за автоматите, 400 метра - за РПГ, 600-800 метра за снайпериста в отделението.
какво невярно има в тези цифри?
. Не е "по същество", защото вместо някой да обясни как и защо, се цитират някакви писания или пък се отхвърлят. Аз не твърдя, че нещо разбирам, затова и си позволявам да искам от хората, които твърдят че разбират (повече от мен, във всеки случай), да пишат по същество, т.е. "твърдение", "обяснение", "отговор на поставените въпроси". Съгласен съм, че може да е малко досадно, но пък никой не е задължен да отговаря и да участва, ако не му се занимава.
. И няма страшно, така или иначе разговорът ни няма да промени никакъв устав, нито нещо друго. Но ако не ти се обсъжда - ок.
Comment