Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Любопитно

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• Imperial
    replied

Leave a comment:

• StrEagle
    replied
    *snip*

Leave a comment:

• Лейн
    replied
    Ежедневен цивилен и спортен комплект облекло за руската армия:

Leave a comment:

• StrEagle
    replied
    Ten rounds of 155mm excalibur a minute. 30 seconds to deploy and 30 seconds to pack up again. The Swedish Archer.

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    Amazon написа Виж мнение
    Иначе модули за литориалите звучи много добре.
    Добре звучи, особено на фона на сегашното въоръжение - 2 х 30 мм дето не могат да улучат нищо и няколко ракетки с обсег ~5 км, , дето и те не знаят що са ги сложили. Изхвърлят всичко в морето и зареждат десетина GLSDB плюс още десетина в трюма. Воала, вундервафла

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Да, прав си. Не знам крилати или "планиращи" бомби е правилно на български.

Leave a comment:

• Пилот
    replied
    Бързо уточнение - онова с което Израел стреляха поне последния път без да влизат в сирийското въздушно пространство бяха крилати ракети "Попай", имаше даже свалени от ПВО-то, за това и стана ясно какво точно е било въоръжението което е ползвано.

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Първата употреба от USAF се води още през 2006 г. в Ирак. А през 2008 г. конгресът одобри продажбата на 1000 бр. SDB I (GBU-39) на Израел, които по неофициални данни са вече мятани по цели и в Газа, и в Сирия. Конкретно в Сирия, имаше някакви поразени цели на 60 км от границата, като израелските самолети ги бяха пуснали без да навлизат в сирийското въздушно пространство.

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    Amazon написа Виж мнение
    Мятаха я по командни центрове на IS в Сирия и Ирак. Имаше клипчета в тубата преди месеци.
    И не само там, НО има две важни неща - за да достигне 110 км, то бомбата се пуска от определена височина, на определена скорост. Второто важно нещо, което не може да пропуснем, ако разглеждаме използване във война на равностойни армии, е наличието на противодействие - заглушаване на джи пи ес, реб, зрк с малък обсег... Не е така просто - има х-броя платформи, те само ще стрелят и готово!

И още нещичко - ако авиацията, или целта, се намират в по-здрав бункер, май няма да има много полза от обсъжданата бомба.
    Last edited by Super_Hornet; 24-03-2015, 00:19.

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Мятаха я по командни центрове на IS в Сирия и Ирак. Имаше клипчета в тубата преди месеци.

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    Amazon написа Виж мнение
    Кое не се знае? Бомбата е тествана в бойна обстановка и тези 5 м. са наистина някакво максимално отклонение. А за обсега с малката ракета, Кухулин по-назад е написал какво дават Боинг - 150 км. Близко е до това което аз бях смятал. А една РСЗО има транспортно-пускови за 12 ракети.
    На цената на един единствен изтребител Грипен(от предното поколение), могат да се купят около 50 шасита с около 1200 ракети/бомби. И при тройна цена на бомбите от това което плащат американците и шведите, пак си заслужава.
    Кога и къде?

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Кое не се знае? Бомбата е тествана в бойна обстановка и тези 5 м. са наистина някакво максимално отклонение. А за обсега с малката ракета, Кухулин по-назад е написал какво дават Боинг - 150 км. Близко е до това което аз бях смятал. А една РСЗО има транспортно-пускови за 12 ракети.
    На цената на един единствен изтребител Грипен(от предното поколение), могат да се купят около 50 шасита с около 1200 ракети/бомби. И при тройна цена на бомбите от това което плащат американците и шведите, пак си заслужава.

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    Amazon написа Виж мнение
    Ами да, ама и SDB I я дават че планира над 110 километра. 400 км за изключително евтина тактическа система е повече от добре. Поне така си мисля. Но дори да са си стандартните ракети от по 12 бройки пак не е зле. Те бутат до 65 километра и то с добра скорост, после бомбата планира над 100. Имаш около 170 километра обсег а най-хубавото е че дори на максималният обсег ще имаш максимум 5 метра отклонение от целта. И това за 150 килограмова бомба. Цена за боеприпас така на око, около 50 000 долара (ракетата от РСЗО + SDB).
    На теория - ок, но на практика - ни съ знае!

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    За кораби трябва да изтестват SDB II дали ще и издържи електрониката. Все пак кораба е подвижна цел. Пък и вече със SDB II става по-скъпо. Иначе модули за литориалите звучи много добре. Дори да си е като сега с SDB I, има доста неподвижни цели по брега които да попилеят. Особено ако подържат десант.

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    Amazon написа Виж мнение
    Ами 65 км, да се увеличи от планиращата бомба до 100 километра. Не че е малко, ама и за кораба ще е опасно да ходи толкова близо до брега. А той се скъп и уязвим. Не е като да изстреля томахавка. А и на палубите на новите фрегати май няма място да сложиш цял РСЗО. Как си го представяш на кораб?
    Може би на мястото на хеликоптерната площадка на литориал корабче...не знам.
    150 км дава Боинг. Ако е опасно, ще стрелят с друго. Ако не е - един-два LCS-а със съответните модули и готово. Тамън да има някаква файда от тях. Реално си става бюджетен аналог на Цумвалт за работа по земя. А по кораби си е екстра както и да го гледаш.

Leave a comment:

Working...
X