Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
Ежедневен цивилен и спортен комплект облекло за руската армия:
Leave a comment:
-
Ten rounds of 155mm excalibur a minute. 30 seconds to deploy and 30 seconds to pack up again. The Swedish Archer.
Leave a comment:
-
Добре звучи, особено на фона на сегашното въоръжение - 2 х 30 мм дето не могат да улучат нищо и няколко ракетки с обсег ~5 км, , дето и те не знаят що са ги сложили. Изхвърлят всичко в морето и зареждат десетина GLSDB плюс още десетина в трюма. Воала, вундервафлаAmazon написа Виж мнениеИначе модули за литориалите звучи много добре.
Leave a comment:
-
Да, прав си. Не знам крилати или "планиращи" бомби е правилно на български.
Leave a comment:
-
Бързо уточнение - онова с което Израел стреляха поне последния път без да влизат в сирийското въздушно пространство бяха крилати ракети "Попай", имаше даже свалени от ПВО-то, за това и стана ясно какво точно е било въоръжението което е ползвано.
Leave a comment:
-
Първата употреба от USAF се води още през 2006 г. в Ирак. А през 2008 г. конгресът одобри продажбата на 1000 бр. SDB I (GBU-39) на Израел, които по неофициални данни са вече мятани по цели и в Газа, и в Сирия. Конкретно в Сирия, имаше някакви поразени цели на 60 км от границата, като израелските самолети ги бяха пуснали без да навлизат в сирийското въздушно пространство.
Leave a comment:
-
И не само там, НО има две важни неща - за да достигне 110 км, то бомбата се пуска от определена височина, на определена скорост. Второто важно нещо, което не може да пропуснем, ако разглеждаме използване във война на равностойни армии, е наличието на противодействие - заглушаване на джи пи ес, реб, зрк с малък обсег... Не е така просто - има х-броя платформи, те само ще стрелят и готово!Amazon написа Виж мнениеМятаха я по командни центрове на IS в Сирия и Ирак. Имаше клипчета в тубата преди месеци.
И още нещичко - ако авиацията, или целта, се намират в по-здрав бункер, май няма да има много полза от обсъжданата бомба.Last edited by Super_Hornet; 24-03-2015, 00:19.
Leave a comment:
-
Мятаха я по командни центрове на IS в Сирия и Ирак. Имаше клипчета в тубата преди месеци.
Leave a comment:
-
Кога и къде?Amazon написа Виж мнениеКое не се знае? Бомбата е тествана в бойна обстановка и тези 5 м. са наистина някакво максимално отклонение. А за обсега с малката ракета, Кухулин по-назад е написал какво дават Боинг - 150 км. Близко е до това което аз бях смятал. А една РСЗО има транспортно-пускови за 12 ракети.
На цената на един единствен изтребител Грипен(от предното поколение), могат да се купят около 50 шасита с около 1200 ракети/бомби. И при тройна цена на бомбите от това което плащат американците и шведите, пак си заслужава.
Leave a comment:
-
Кое не се знае? Бомбата е тествана в бойна обстановка и тези 5 м. са наистина някакво максимално отклонение. А за обсега с малката ракета, Кухулин по-назад е написал какво дават Боинг - 150 км. Близко е до това което аз бях смятал. А една РСЗО има транспортно-пускови за 12 ракети.
На цената на един единствен изтребител Грипен(от предното поколение), могат да се купят около 50 шасита с около 1200 ракети/бомби. И при тройна цена на бомбите от това което плащат американците и шведите, пак си заслужава.
Leave a comment:
-
На теория - ок, но на практика - ни съ знае!Amazon написа Виж мнениеАми да, ама и SDB I я дават че планира над 110 километра. 400 км за изключително евтина тактическа система е повече от добре. Поне така си мисля. Но дори да са си стандартните ракети от по 12 бройки пак не е зле. Те бутат до 65 километра и то с добра скорост, после бомбата планира над 100. Имаш около 170 километра обсег а най-хубавото е че дори на максималният обсег ще имаш максимум 5 метра отклонение от целта. И това за 150 килограмова бомба. Цена за боеприпас така на око, около 50 000 долара (ракетата от РСЗО + SDB).
Leave a comment:
-
За кораби трябва да изтестват SDB II дали ще и издържи електрониката. Все пак кораба е подвижна цел. Пък и вече със SDB II става по-скъпо. Иначе модули за литориалите звучи много добре. Дори да си е като сега с SDB I, има доста неподвижни цели по брега които да попилеят. Особено ако подържат десант.
Leave a comment:
-
150 км дава Боинг. Ако е опасно, ще стрелят с друго. Ако не е - един-два LCS-а със съответните модули и готово. Тамън да има някаква файда от тях. Реално си става бюджетен аналог на Цумвалт за работа по земя. А по кораби си е екстра както и да го гледаш.Amazon написа Виж мнениеАми 65 км, да се увеличи от планиращата бомба до 100 километра. Не че е малко, ама и за кораба ще е опасно да ходи толкова близо до брега. А той се скъп и уязвим. Не е като да изстреля томахавка. А и на палубите на новите фрегати май няма място да сложиш цял РСЗО. Как си го представяш на кораб?
Може би на мястото на хеликоптерната площадка на литориал корабче...не знам.
Leave a comment:
Leave a comment: