Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Любопитно

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• Dinain
    replied
    Amazon написа
    Преди около година имаше дискусия за роботизирани танкове. Аз бях против тях, като изрових данни, включително от чеченските войни, показващи че така и така танкистите са най-защитената част от армията. От клипа се вижда, че дори през ВСВ е било така. И то в американската армия, където подготовката и организацията спсобстват за минимални жертви в пехотата при настъпателни операции. И въпреки всичко имаме 19% убити пехотинци, срещу 3% загуби при танковите екипажи.
    Е, то си е логично във всички периоди - танкистите винаги са по-добре защитени от пехотата, която не е защитена от нищо.

За слуха англичаните са виновни:
    Because of their insufficient armor, the insides of Sherman tanks were prone to catching fire during combat. This problem was compounded when fires ignited shells and other munitions inside a tank. Sherman M4’s were jokingly referred to by British soldiers as “Ronsons”, a brand of lighter whose slogan was “Lights up the first time, every time!”[iv] Polish soldiers referred to them simply as “The Burning Grave”.

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Преди около година имаше дискусия за роботизирани танкове. Аз бях против тях, като изрових данни, включително от чеченските войни, показващи че така и така танкистите са най-защитената част от армията. От клипа се вижда, че дори през ВСВ е било така. И то в американската армия, където подготовката и организацията спсобстват за минимални жертви в пехотата при настъпателни операции. И въпреки всичко имаме 19% убити пехотинци, срещу 3% загуби при танковите екипажи.

А нещото което не знаех е, че Шърман според американците е бил каруца. Че е бил душегубка съм чувал. Между другото "Ронсън" май викаха и на Б-24 не само на Шърманите.
    Чудя се откъде е дошла тази легенда? От американците? Не е много вероятно - това си е техният танк. От руснаците? Още по-малко вероятно. Те си обичат танка наравно с Т-34-85, а като оцеляемост, дори повече.
    Бих заложил че слуха идва от англичаните.

Leave a comment:

• StrEagle
    replied
    *snip*
    Last edited by StrEagle; 07-06-2015, 17:26.

Leave a comment:

• gollum
    replied
    И аз благодаря, макар че не бях и чувал за част от тези митове (вероятно са чисто щатски).

Leave a comment:

• Nick
    replied
    StrEagle написа Виж мнение
    Голямо благодаря, много интересно!

Leave a comment:

• Лейн
    replied
    хахахаха
    И след всякакви малоумни риалити по света от типа на антиквари, тираджии, гаражни разпродажби и прочее, в Русия измислиха ново:

Как се прави Панцирь-С1

първа серия:

не е истина докъде стига малоумието в тв форматите

Leave a comment:

• Лейн
    replied
    Кратък обзор на някои средства за свръзка в руската армия (аз, като свързночник по военна специалност, подобни неща при нас не съм виждал)

Оригинал взят у nortwolf_sam в Об армейской электронике Интересный обзорный материал размещён на портале zonatex.ru: Армейские портативные компьютеры и планшеты Рассмотрим что используют в российской армии из карманной электроники. И что предлагает российский рынок защищённых портативных устройств.…

Leave a comment:

• StrEagle
    replied

Leave a comment:

• Лейн
    replied
    Малко ликбез на тема керамични брони

Your life is the best story! Just start your blog today!

Leave a comment:

• Parabellum
    replied
    StrEagle написа Виж мнение
    https://www.warhistoryonline.com/mil...ey-border.html

танковете от турската граница, готови за търг в Музея на Военната Слава Ямбол
    Дано успеем да ги опазим !

Тук сме дискутирали надълго и нашироко темата и реставрацията на машините. Все още търсим "Пантерите" )))))))))))

Leave a comment:

• Nick
    replied
    Amazon написа Виж мнение
    Дано съберат някой лев.

Ха дано, пък парите да отидат в музея. Вътрешната експозиция е пълна скръб.

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Свалям им шапка на хората. Да реставрират така корпусите с бюджет 250 евра на машина, си е постижение. Дано съберат някой лев.

Leave a comment:

• StrEagle
    replied

танковете от турската граница, готови за търг в Музея на Военната Слава Ямбол

Leave a comment:

• Nick
    replied
    Хайде и от мен нещо любопитно, най-големите и най-малките пистолетни патрони с централно възпламеняване - .500 Tranter, 4.25 mm Liliput, 3 mm (2.7 mm) Kolibri.

Е, почти - .577 Webley е по-голям... Трентър е ¹2. Също така 2 mm Berloque (дясната снимка) е по-малък от Колибри, но не е централен, а тип Лефоше.

Те това е размах!
    Attached Files

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Някой спомня ли си онзи напоителен и яростен спор преди много години, ще е това прецесия и има ли връзка с пробиваемостта на проектила? Където Ник извади едни хубави формули, и емпирични изследвания и имаше някой който не му вярваше?

Е тук на клипа на няколко места прецесията се вижда ИДЕАЛНО (например на 0.26). Вижда се и това което бях написал че газовете не обтурират равномерно проектила и го дестабилизират в началото.

Намерих и темата: http://forum.boinaslava.net/showthre...EB%F1%E8/page3

Даже един от първите въпроси в коментарите е за това но никой не му е отговорил.
    Last edited by Amazon; 17-05-2015, 17:44.

Leave a comment:

Working...
X