Армията беше към 36 000. След съкращенията от 1 юни остана към 28 000.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българската Армия
Collapse
X
-
Гост
TANK написа Виж мнениеВиждал съм на снимки от БА на които командир на отделение носеше командирска чанта а аз до колкото знам само офицерите имат такива.
Comment
-
1951 написа Виж мнениеАрмията беше към 36 000. След съкращенията от 1 юни остана към 28 000.Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
-
TANK написа Виж мнениеНа няколко документални филмчета за БА и разни снимки за БА съм виждал командир на отделение[сержант] беше 100% съм сигурен с командирска чантаВсяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
-
tonev написа Виж мнениеЕ й? и баща ми имаше а беше старина на рота. въпрос на осигуряване... има чанти бол - раздават се...
Купувам военни устави,наставления от БНА/БА ако някой има и ги продава да пише.
Comment
-
Гост
Здравейте!
Командирската чанта, сама по името си подсказва за това за кого е предназначена. Командирите на отделения, разчети и екипажи са лидерите на най-малките бойни подразделения. За няколко години (м/у 2001 - 2005) те бяха с чин ефрейтор (с изключение на ЗКВ-то), а днес отново са част от сержантския състав. Иначе по отношение на командирската чанта, съдържанието и не е различно за различните нива командири. Комплекта като цяло би трябвало да подлежи на ревизия, т.е. някои елементи не отговарят на реалността - 21 век.
Поздрави!
П.С. Спомням си как някой колеги навремето използваха флагчетата например като основно средство за налагане на дисциплина и ред, а не бяха твърде наясно със сигналите и истинското им предназначение
Comment
-
Гост
Ами да видим, основните неща са: компас, сигнални флагчета, трицветно фенерче, командирска линийка и светая светих Бойния Устав. Влизат още: дневник, тетрадка, химикал, молив, комплект цветни моливи, кламери, кабърчета, острилка, кибрит и свещ!
А, и разбира се описание на съдържанието! То на военния не му е работа да помни, а да работи според стандартите, демек документите образци!!!
П.С. За командирите на пехотни отделения също влизат към комплекта и картонени бланки за изготвяне на огневи картички.
Comment
Comment