Извинявам се ако съм обидил някого.Взима ли се предвид машината с която едно отделение разполага за определянето на състава на даденото отделение.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българската Армия
Collapse
X
-
:-)))))))
БНА-БА написа Виж мнениеЧичо ми е майор и командир на батальон в 61 Стрямска механизирана бригада и той ми е казвал че в батальона имат около 80 жени.Та това кво е женски батальон.Гледал съм ги по улицата,със грима и с женските си чанти отиват на работа.Е кво е тва,армия или родилен дом както Shelenberg каза.
Интересуваме в НВУ Васил Левски изучава ли се математика,физика и химия.Говоря за специалност мотопехотни.
Изучава се! Точно и при мотопехотните е математиката(т.н. висша). Даже и в академията първия изпит е сложни системи(половината от материала в него е теория на вероятностите- част от висшата математика). Само дето тя има приложение повече в артилерията и в стрелбата (огневата подготовка). Иначе къде по къра математика...
Comment
-
БНА-БА написа Виж мнениеподеление СвободаВсяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
-
tonev написа Виж мнениекое Свобода? чирпанското ли? и какво те интересува? командния щаб отдолу? или интересния "тръбен" батальон от едно време?
Comment
-
БНА-БА написа Виж мнениеДа разузнавателния полк ме интересува с ква численост е всичко.Той чичо ми беше за една седмица в Стрямската и после го преместиха в тоя полк като зам командир на батальон но не го виждам често и нема как да го питам.Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
-
:-)))))))
БНА-БА написа Виж мнениеСега в армията има ли разузнавач артилеристи.
Comment
-
SSmart написа Виж мнениеЕ как може да няма? Без тях не може! Само че се наричат артилерийски наблюдатели. Това са хората ,които се изпращат отпред на позициите и дават данните за стрелба. Те водят специализираното артилерийско разузнаване, т.е . набелязват целите от гледна точка на артилерията........
Comment
-
БНА-БА написа Виж мнениеТва го знам какви задачи изпълняват но не бях сигорне че сега ги има.Благодаря за инфото.Четох че в БА има длъжноста зам.нач щаб на батальона и ми е чудно каква функция изпълнява и тази длъжност имало ли я през БНА
Comment
-
БНА-БА написа Виж мнениеЗададоха ми един въпрос но немога да отговоря нядавам се вие да ми помогнете.Командирите на полкове и батальони имат ли право да са в първите редици на настъплението и могат ли да ходят на разузнаване ако имат тези умения заедно с разузнавателните групи.
Имат! Те си взимат сами решенията как да изпълнят поставените им задачи. Ако няма изрична заповед ,която им забранява ,правят каквото ннамерят за добре ! Само ,че част от командирските качества е по всяко време да ръководи подчинените му, да следи обстановката и да и реагира адекватно. Как ако е на разузнаване смяташ ,че ще го прави? Възможно е ,но с много условности!
Comment
-
БНА-БА написа Виж мнениеСега в армията има ли разузнавач артилеристи.
Един разчет е от :
командир със лазерен далекомер
снайперист със драгунов
свързочник
Във артилерийските подразделения май са само насочвачи със радиостанции но пък там си имат машини за артилерийско разузнаване и насочване вкл. със противопехотни радари а и получават информация и от всички други възможни източници(авиация- бла- военно и армейско разузнаване- войсково разузнаване и т.н.)СТРАТЕЗИТЕ МИСЛЯТ СТРАТЕГИЧЕСКИ
Comment
-
БНА-БА написа Виж мнениеЗададоха ми един въпрос но немога да отговоря нядавам се вие да ми помогнете.Командирите на полкове и батальони имат ли право да са в първите редици на настъплението и могат ли да ходят на разузнаване ако имат тези умения заедно с разузнавателните групи.
Те участват лично при рекогносцировката и може директно да уточнява на място как да се разполагат силите но това важи само за полка на позиция
т.е. когато се изчаква използването му като резерв,изчаква въвеждането му му за предстоящо настъпление,изчаква за смяна на батальоните на преден отряд
Командирите на батальони имат почти пълни права но те при организиране на опорен пункт на батальона могат да посещават
всички командни пунктове на ротите и да си съставят оценка
за ситуацията във предния край на отбраната
А при марш и развръщане във боен ред няма време и смисъл от действията за който попитаСТРАТЕЗИТЕ МИСЛЯТ СТРАТЕГИЧЕСКИ
Comment
-
БНА-БА написа Виж мнениеАми какъв е щата на един полк и бригада.
СТРАТЕЗИТЕ МИСЛЯТ СТРАТЕГИЧЕСКИ
Comment
Comment