Какво значи "правилна ценностна система"? Защото аз съм съвсем сигурен, че Вашата и моята ценностна система нямат много общо. Няма лошо, макар и на моменти ... както и да е. Но изпостяването не е нещо, което аз поне мога да толерирам. Сигурен съм, че тези хлапета, ако някога все пак стигнат до армията, ще се излекуват много бързо от розовата си представа за нещата. Но дотогава има твърде много време и не си представям причината, по която това трябва да се толерира тук - нали всичко си има граница ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българската Армия
Collapse
X
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
Гост
Я се "излекуват", я не се "излекуват", я пък им хареса, я е същата, я не е, това никой не го знае. От една страна прибързано предлагаме изводи за армията, от друга - децата питат, какво толкова?
Ако толкова пък са страшни тези въпроси, затваряйте, има и други форуми, например "Криле", "Традиция" или пък БГнаука и други, където могат да получат отговори. Пак какво толкова.
messire Woland написа Виж мнениеКакво значи "правилна ценностна система"? Защото аз съм съвсем сигурен, че Вашата и моята ценностна система нямат много общо. Няма лошо, макар и на моменти ... както и да е. Но изпостяването не е нещо, което аз поне мога да толерирам.
Comment
-
messire Woland написа Виж мнениеКакво значи "правилна ценностна система"? Защото аз съм съвсем сигурен, че Вашата и моята ценностна система нямат много общо. Няма лошо, макар и на моменти ... както и да е. Но изпостяването не е нещо, което аз поне мога да толерирам. Сигурен съм, че тези хлапета, ако някога все пак стигнат до армията, ще се излекуват много бързо от розовата си представа за нещата. Но дотогава има твърде много време и не си представям причината, по която това трябва да се толерира тук - нали всичко си има граница ...
Comment
-
кало написа Виж мнениеКакто ти подминаваш правописа, синтаксиса и логичната мисъл?
Comment
-
И аз се присъединявам към Империал тук. В общи линии, БНА-БА, нали си чувал това: "който иска - си търси начини, който не иска - си търси оправдание". Така че, вместо да се оправдаваш със системата, по-добре да се заемеш сам. Нали?Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
- Тетрадката за кво се използва?
- За писане.
Всъщност предлагам който желае, да си задава въпроси. Ако някой се наема да им отговаря, да го прави. Както с домашните. Иначе да си прилагаме стандартните правила за правопис, граматика и т.н."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
В задаването на въпроси няма нищо лошо, стига да бъдат поне донякъде правилно (от формална гледна точка) зададени и написани. Пък ако някой реши - да отговаря. Но си признавам, че особен смисъл в част от въпросите лично аз не виждам (като - "за какво се използва тетрадката"). А щом проявявате чак такъв интерес, предлагам ви да си потърсите някои стари устави (не съм сигурен, но би трябвало да могат да се намерят такива): строеви, полеви - на ниво взвод/рота. Там ще намерите достатъчно много от нещата, които ви интересуват, а е възможно и да промените вида на интереса си към армията.
Comment
-
Не може една страна без армия да се нарече "суверенна" и да си въобразява ,че има външна политика. Армия трябва да има и всички младежи трябва задължително да минават през нея ,както беше преди. В същото време не може да има в 21в. армия съставена от "кашици" с автомати опъващи кабели за "табчета", всеки път след като са минали поредните верижни машине през тях....т.е. армията трябва да е, не само добре (съвременно) оборудвана, но и да има поне малко елементарна стратегия и планиране, не да кипи "безсмислен труд" от който да пада морала на личния състав и боеспособноста като цяло.
Comment
-
Mirovk написа Виж мнениеНе може една страна без армия да се нарече "суверенна" и да си въобразява ,че има външна политика. Армия трябва да има и всички младежи трябва задължително да минават през нея ,както беше преди.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
messire Woland написа Виж мнениеТака ли? Всички ли страни, които бихме могли да наречем суверенни, имат наборни армии, през които "минават всички"?
Comment
-
Но има и професионални и т.н. Това, което искам да кажа е, че няма връзка между наборната армия и суверенитета. Армията може да е наборна или професионална и т.н., а суверенитета е вече друга бира. Зависи от други неща, не от вида на армията. Разбира се, наличието на армия е едно от условията, но нито е главно, нито е единствено. Ако имаш наборна армия, както ние имахме до 1989та, но икономиката ти е скапана, а хората не вярват в бъдещето на държавата си или са прекалено изморени от проблемите и искат промяна - никаква армия няма да спаси нещата от разпад. Справка - Източна Европа и СССР. Даже по-скоро намесата на военни в така ситуация би осрала положението окончателно. Пак - СССР и най-вече - Югославия.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Гост
Да суверенните страни имат армии, в повечето случаи са наборни или частично наборни ,зависи от военната им доктрина. Освен доминьоните и протекторатите където армията има обслужващи и логистични функции...
Такава зависимост е имало в миналото, но днес нещата са доста попроменени и суверенитета се определя от съвсем други неща (участие в политически и военни съюзи тоже).
Колкото до твърдението, че наборната служба по какъвто и да е начин допринася за подобряването на способностите на съответните въоръжени сили и че всеки "юноша бледен трябва да отслужи, та да стане мъж", то като военен мога да коментирам само по следния начин: слава Богу, тези от които зависи (у нас) не мислят така!!!
Дори и икономически не е изгодно, отделно ниския морал, липса на качествен подбор (диктуван от задължителния принцип), въобще няма и да коментирам повече. Спомням си каква пародия беше накрая...бяхме майки, бащи, терапевти и какво ли още не... само дето покрай всичката не ни оставаше време да си играем на войници.
Истината е в малка, мобилна и високотехнологична армия! Високо мотивиран и отлично образован команден състав, войници живеещи в духа на братството, което означава морал и ценности различни от тези на улицата! Също и безрезервна подкрепа от страна на институциите и най-вече от обществото!
И моля, без примери за несъстоятелността на моята теза като Израел. Тези хора воюват всеки ден за да ги има, нашата ситуация е малко по-различна.
Поздрави!
П.С. А, забравих да честитя на кало победата на Валуев! Гледам го е изтипосал на аватара си та сигурно му е фен. Все пак когато и да напляскаш Холифийлд си е яка реклама! Без значение възраст и моментна форма. Определено Николай Сергеевич си служи по добре с ръкавиците, отколкото с брадва!
Comment
-
хм... ако някъде има из нета качени устави моля пуснете един линк... ще ми е интересно да сравня как са се променяли нещата...
иначе имаше едни книжки за обучение на сержанти, а съм виждал подобна и за войници /от 1922г./ които ако ги има ще са много интересни на нашите млади приятели, надявам се.Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
Comment