Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българската Армия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Здраве желаем...
    Моето мнение е формирано най-вече на база личен, международен опит (започвайки 2001-ва с първият Мех. взвод в Босна, минавайки през позиция в НАТО щаб, та до днес). С много малки изключения откривам идентичен път на развитие (като натовски държави) с останалите пост-комунистически такива, членки на алианса, което говори само по себе си, а и е много полезно особено от гледна точка "шерването" на опит! А колкото до възможностите, приемам ги такива каквито са и се опитвам да бъда максимално ефективен работейки с това което се разполага (защото сме войници), но едва ли те формират възгледите ми.

Благодарско за напомнянето и едно подобно от мен: младостта не е порок

let the force be with you!

Comment

Истината е, чи БА просто издиша в този си вид... Това не е пълноценна армия която се възпитава, подготвя и живее с мисълта, че на нея се крепи държавата която при нужда тя ефективно може да защити! Самата мисъл, че армията ни е сведена до полицейска сила от няколко що годе боеспособни съединения(кой знае защо наричани бригади) предназначени да гонят на Бен Ладен и тем подобните му цървулите отблъсква хората от нея. За политиците ни БА е просто бреме за да има какво да показват в НАТО, ако ги питате те с радост биха я разпуснали(освен онези които са на далавера от военните поръчки). Съгласен съм с Кало-такава армия кучета я яли при един сериозен конфликт! Най-лошото е, че така дори Албания днес може да ни говори и изнудва от позиция на силата...това е смисъла на силната армия-дава самочувствие на държавниците да не допускат някой да им налага политика от позиция на силата!

Comment

Истината е,че БА е наистина в окаяно състояние,това е все известно.
        Ще ви помоля за малко помощ.
        Каква е роля играе взводния командир в една свързочна рота и не само като взводен ами от към работа в самите станции той взема ли участие по работата със станциите въобще като цяло и какъв е състава на един взвод към свързочни камиони вероятно Р-140 и от към състав? Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите.
        Last edited by БНА-БА; 17-01-2009, 02:46.
        Българската Армия е в сърцата ни.
        http://vbox7.com/play:eb638c1e
        http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

Може нашта армия в момента да е в окаяно състояние, ама ей това клипче ме кара да настръхвам и да си мисля, че рано или късно и на нашта улица ще изгрее слънце - http://vbox7.com/play:a309d21a Също така песничката кърти, някои ако знае групата или името на песента нека каже, за да мога да си я изтегля.
          Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Окаяни са само умовете ни, а за душите няма какво да се каже - може би неспасяеми! Дето викат комшийте, АМАН от оплаквачки, ако имаше и наполовина дето да радеят...

Comment

Също така песничката кърти, някои ако знае групата или името на песента нека каже, за да мога да си я изтегля.
              Deathstars (Swe) - Play god http://www.youtube.com/watch?v=pmS96...x=0&playnext=1

Comment

Shelenberg аз лично ти препоръчвам това клипче http://www.vbox7.com/play:825a4276 това клипче съм го качвал аз в профила ми ще намериш много други подобни ако се разровиш,лично мен това клипче мен ме изпълва страшно много.
                Българската Армия е в сърцата ни.
                http://vbox7.com/play:eb638c1e
                http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

Чиста проба пропаганда.

Comment

recidivist написа Виж мнение
                    Чиста проба пропаганда.
                    ???

Comment

Браво БНА, клипчето ми хареса много.

Comment

Herr Bubikopf написа Виж мнение
                        Благодаря ти много сега ще ги потърся из торентите и ще си изтегля албумите им.

А иначе БНА-БА клипчето е добро.
                        Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Извинете, може много да бъркам, но самоходните машини с 1 и 2 ракети, не ги ли гледам от ~80-те години насам все едни и същи по парадите?

И защо имам чуството, че 3-те МиГ-29 които прелетяха, 2-та Ми-24 и 2-та транспортни самолета, са горе-долу нашата военна авиация вмомента?

П.П: а парчето от горе кърти мивки
                          War, war never changes..

Comment

Нашата армия

Според мен нашата армия има крещяща нужда от кадрови промени, тотален ремонт. Оттам се започва - от хората. Старите кадри - в пенсия. Ако не искат, ще ги принудят. Не знам кому са нужни руско-възпитани генерали, които една българска военна стратегия не могат да очертаят, кому е нужен раздутия щат на МО, СОК и др. структури, които са почва за развитие на паразити и търтеи? За какво са сделки, които "не повишават бойните възможности" на БНА (да, не е грешка)? Докога ще се развиват "нашите" момчета по йерархията, голяма част от които пълни некадърници и мързеливци? В армията няма мъже и жени, има войници, и това всички трябва да го разберат.

Comment

Отново за безхаберието

От познати разбрах, че нашите военни в Афганистан ползват услугите на американската авиация за транспортирането им от/за България. Във военни издания пише за придобиване на самолети за нуждите на БА, но изглежда тези скъпи машини не фигурират в плановете за използване...
                              Историята ще запомни сегашните ни "мъдри" военачалници
                              Още малко фактология, с която се сдобих скоро: за изпълнение на задачите в Кабул се ползват италиански БТР "ПУМА", джипове "Мерцедес", БТР-60-МД1. НЕ СЕ ПОЛЗВАТ американските БТРи (не знам защо).
                              Започнах да се интересувам за нашите военни още от времето на първите мисии в Ирак. Все пак те изграждат най-новата ни военна история...

Comment

В редакционната бележка към хумористичната страница на в - к "Стандарт" от миналата седмица шеговито определиха наборната служба в БНА като "зороволна" , Според Парижкия мирен договор от 1947г. числеността на Въоръжените сили е редуцирана към 33 000 щика, но към санкралната 1989г. числеността им надвишава с 3.5 пъти установената от договора. Как излиза комунистическия режим от ситуацията ? Много просто - 18 годишните наборници се третират като "доброволци" ( призивната възраст - 19 ); редовият състав получава месечна заплата в размер на 1.50 лв. Друг е въпросът, че тези левчета в много случаи бяха прибирани от старшинките "заради открити липси на лъжици, вилици, чинии и пр. и пр. " ) Какво излиза - че преди 22 години доброволно съм постъпил на служба в армията и то в щрафбата !? Интересно, военните клаузи на Париж`47 ги заобикаляме, но уви, стрикно спазваме териториалните и финансови, но това е "друга бира" ...
                                SEMPER AGRESSUS

Comment

Working...
                                X