Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българската Армия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

БНА-БА написа
    Макар и аз да съм хлапак знам своите съученици и те са както се изрази ебати дрисльовците.Като им кажеш армия,автомат или нещо военно те веднага е бати тъпото,военните са били малаумници [извинявам се за израза не искам да обидя някой военен].За това поне остана НВУ Васил Левски и кадровата служба за хора като мен да искат да служат.Пак се извинявам за израза за военните.
    Аз страшно много уважавам военните и тяхната работа.
    Моля ви да видите клипчетата които съм сложил като подпис.
    Като чета горното, склонен съм да мисля, че съучениците ти проявяват удивителна за възрастта си зрялост и прозорливост - направените от тях изводи изглеждат съвсем уместни.

п.п.
    Специлано отворих клипчетата, разбира се, не успях да ги изгледам, все пак нервите ми не са от стомана, пък и не смятам за удачно разпространяването на подобни глупости, независимо че са смешни.
    Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Чичо ми е майор и командир на батальон в 61 Стрямска механизирана бригада и той ми е казвал че в батальона имат около 80 жени.Та това кво е женски батальон.Гледал съм ги по улицата,със грима и с женските си чанти отиват на работа.Е кво е тва,армия или родилен дом както Shelenberg каза.

Интересуваме в НВУ Васил Левски изучава ли се математика,физика и химия.Говоря за специалност мотопехотни.

Ако някой има първия марш от тази клетва http://vbox7.com/play:ef183398
      го моля да ми го прати по скайп soviets2
      Last edited by БНА-БА; 04-05-2008, 14:17. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
      Българската Армия е в сърцата ни.
      http://vbox7.com/play:eb638c1e
      http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

Shelenberg написа
        Те гледат само да забременеят и хайде 2 г. на издръжката на армията те това е целта на жените идват в армията, забременяват раждат 1-2 деца и то кажи речи службата свършила, а през това време си получава заплатата.
        [ПЪЛЕН ОТ]Shelenberg, имаш ли идея какви са условията за получаване на издръжка по бременност? След като някои социални малцинства злоупотребиха с по-либералните условия на мах? Проблем ли ти е, че ще се родят повече български граждани и някои от тях ще попълнят редовете на същата тази армия? Или ти имаш идея отде ще си внасяме професионални военни? Прочее, като има проблеми в цялото ни общество, не виждам защо се чудите, че се отразяват и в армията.[/ПЪЛЕН ОТ]
        "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

Thorn написа
          По-тъпа тема в този форум май отдавна не е падала. И то пусната от разсъждаващ с категоричен тон 13 годишен. Подхваната от други подобни.

По принцип в бла-бла-бла на таково ниско ниво няма да участвам, но ако някой реши би могло да стане интересна тема за смисъл и перспективи на наборната служба въобще и в България в частност. За начало давам два примера - армията на САЩ е професионална, а на Израел - наборна.
          Ами ако смяташ че темата е тъпа недей да пишеш в нея за жените в армията нашата армия отдавна е станала за смях пред целия свят с това и наистина в казармата учат на дисциплина защото ако не е тя днешните младежи съвсем ще се превърнат в лиглйовци .

Comment

Темата наистина е идиотска. Надявам се в скоро време да я застигне подходяща участ.
            Към mehanizatora и БНА-БА: такива пубертетски изказвания не са подходящи тук. Предполагам, че в някакъв сайт за лични драми ще имате успех. Надявам се участието Ви да е по-стойностно занапред.
            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

messire Woland написа
              Темата наистина е идиотска. Надявам се в скоро време да я застигне подходяща участ.
              Към mehanizatora и БНА-БА: такива пубертетски изказвания не са подходящи тук. Предполагам, че в някакъв сайт за лични драми ще имате успех. Надявам се участието Ви да е по-стойностно занапред.
              Като не ти харесва не пиши и не влизай в темата.

Comment

messire Woland написа
                Тема с такова заглавие определено си има стойност.Нека се абстрахираме от това кой я пуска.Из форума имаше теми от типа "помогнете ми за домашното" които събудиха сериозен интерес.Ако част от коментарите са незрели,хм,дайте им насока.В армията ни понастоящем има много неща които не са доизказани.Много премълчани и много за които никой не се ангажира с позиция.Такова отношение е предпоставка за некомпетентност по най-елементарни ежедневни проблеми касаещи служещите.Не малко от познатите ми,включително и с не една мисия зад гърба си в последните години,напускат армията.Хора обучени,с практически опит и с доказани качества.Хора които никой не се интересува да мотивира за да останат.Част от проблема е,че за много неща не се говори.Именно тема от подобен тип би могла да извади на бял свят множеството неправилни или направо погрешни схващания на военното ни ръководство.Както впрочем и добрите и стойостни.Ако се намират хора които да касае.И ако тези хора не са приели идеята за Българска армия като "кауза предута"

Comment

messire Woland написа
                  messire Woland аз не съм пубертет а както е написал БНА-БА като не ти харесва не влизай на мен пък ми харесва а това което съм казал за съжаление е една болезнена истина.

Comment

Към БНА-БА лично: Младежо,моите уважения към интересите които имаш,както и към амбицията с която отстояваш схващанията си.Но приеми един съвет от стареца.Опитай се преди да съдиш-да мислиш.Когато нещо не ти допада или те дразни,не скачай като настъпено пале да се зъбиш.Опитай се за разнообразие да намериш аргументи с които да отстояваш мнението си.В противен случай рискуваш да изглеждаш глупаво.И ако откриеш в критиката на старците нещо полезно за теб - използвай го.Кради от опита им и бий с техните камъни по тяхната глава.В казармата на тези които се зъбят им спретваха по една бърза "мечка",което опрделено променяше отношението им .Помисли над това

Comment

pnp5q написа
                      [ПЪЛЕН ОТ]Shelenberg, имаш ли идея какви са условията за получаване на издръжка по бременност? След като някои социални малцинства злоупотребиха с по-либералните условия на мах? Проблем ли ти е, че ще се родят повече български граждани и някои от тях ще попълнят редовете на същата тази армия? Или ти имаш идея отде ще си внасяме професионални военни? Прочее, като има проблеми в цялото ни общество, не виждам защо се чудите, че се отразяват и в армията.[/ПЪЛЕН ОТ]

Естествено, че се радвам, да се раждат повече български деца (а дали ще попълнят редовете на армията никой не знае), но мисълта ми беше че жените идват заради това навън не могат да намеря нищо (това се отнася и за доста голяма част и от мъжете) и тука единствено се отдават на курвенлък (знам поне 6-7 примера) целта им е да забременеят и да се махнат, защото на друга работа няма да е така.

Сега някой беше спонемал и мисии зад граница това също е друг проблем, в момента отиват както се вика "наши и ваши", т.е. трябва да имаш връзки иначе за да отидеш трябва да имаш късмет. Аз все се каня да ходя и все не става, не че са ме късали на някакви изпити и прегледи, а просто, когато има липсващи бройки те се запълват от връзкари.

А един от последните броеве на в-к Българска армия имаше даже обява че някаква агенция в България набира частни охранители за Ирак и Афганистан (тоест от рода на частните армии, които в момета има много в Ирак), началната заплата е 3800 $ трябва да имаш минимум 4 г. в м. армията или полицията и още други изисквания сега не се сещам. Та мисълта ми беше, че няма да се учудя, ако работите не се оправят скоро много военни да се насочат натам и тогава вече не знам дали ще ни остане армия, то сега няма желаещи. амо ще спомена че аз заедно с един мой колега и един офицер отиваме във военния клуб в Бургас уж да правим реклама на ученици за професия войник и познайте какво стана дойдоха само 10 момчета, от които само 2 до някъде се интерисуваха, другите си направиха няколко снимки с оръжията, чупеха стойки и си тръгнаха. А преди 2 седмици пак трябваше да има подобно нещо но тогава дойде само една дъщеря на един майор и още едно момче и тоест така и не се проведе беседа.
                      Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Shelenberg ти офицер ли си или си кадрови войник.

Comment

Шеленерг, прощавай за офтопика, но като чета за "беседите" и ме напушва смях :mhehe: Не защото самото нещо е смешно само по себе си, ами защото се сещам за няколко неща - първо филмчето на Майкъл Мур "Фаренхайт 9/11", където показваха злите американски сержанти как агитират в двора на някакво училище; и второ - невинните заглавия в родната преса от рода на "Британската/американската армия ще набира пушечно месо/главорези за Афганистан от средните училища, липсват кандидати".
                          Просто ми стана забавно как едно и също нещо може да бъде представяно както като връх на патриотизма и родолюбието, така и като връх на мерзостта и моралното падение - според интереса на пишещия
                          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Е ние не играехме такава роля на зли сержанти други хора го правеха, тогава нашта задача беше да показваме оръжията и ако случайно някой ни пита нещо да отговорим подобаващо ама никой нищо не пита. А на въпроса на БНА-БА съм кадрови войник.

Comment

Shelenberg тъй като си военен можеш ли да ми кажеш този вид икипировка от коя година се произвежда,знам че сега се използва но от коя година е на производство.
                              И незнам от колко години си войник,но знаеш ли ги едни бронежилетки от едното клипче дето ти го дадох да го видиш започва с клетва на наборници.Въпросът ми е-има ли файда от тях,защитават ли тялото от наранявания или са пълен буклук.

Comment

Ами не знам от коя година е, но по принцип за униформите питай в друга тема специално за това (ще я намериш в подфорумите на Българска история) там със сигурност ще разбереш повечето, което те интерисува. За бронижилетките знам че тези с които са били в началото, в Ирак са били боклуци след това не се сещам вече от кой батальон (мисля че 3-ия) получават по качествени.

Comment

Working...
                                X