Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българската Армия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Армията беше към 36 000. След съкращенията от 1 юни остана към 28 000.
    Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Малко е за една армия 28 000 смехория.Интересно ми е защо лейтенантите или други офицери не носят лопатки.
      Last edited by TANK; 16-10-2008, 16:16.

Comment

Имам запитване:Имам алергия от яйчен белтък а ваксините се правят от точно това.В армията могат ли да ме вземат макар да имам тази алергия и просто нетрябва да се ваксинирам

Comment

Вярно ли е това че 1 взвод на БМП се състои от:
          3 отделения общо 27 човека по 9 на отделение
          1-командир на взвода
          1-радист
          6 човека екипаж за 3-те БМП-та по 2-ма на БМП
          Българската Армия е в сърцата ни.
          http://vbox7.com/play:eb638c1e
          http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

Виждал съм на снимки от БА на които командир на отделение носеше командирска чанта а аз до колкото знам само офицерите имат такива.

Comment

е накрая сигурно ще останем като белогвардейската армия-само от офицери.интересно тогава кой ще прави сапунките,сигурно хамърите.но чесно казано много ми се иска да видя някои офицери-тутманици да го правят

Comment

TANK написа Виж мнение
                Виждал съм на снимки от БА на които командир на отделение носеше командирска чанта а аз до колкото знам само офицерите имат такива.
                Всичко зависи от това какво включва длъжността на командира на отделение. Това кой какво ще носи не е строго регламентирано. Можеш напринер да видиш еврейтор с пистолет и лейтенант с автомат

Comment

1951 написа Виж мнение
                  Армията беше към 36 000. След съкращенията от 1 юни остана към 28 000.
                  бе тя трябва да към 33 000 ама има недоокомплектовани части...
                  Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

Искам да попитам за този ученически батальон в гр Стрелча какво представлява,какво учат колко са учениците и там училище ли се пада или просто си учиш в друго училище но си членуваш към тоя батальон.
                    Как се записва може ли ако си 8-ми клас да се запишеш

Comment

На няколко документални филмчета за БА и разни снимки за БА съм виждал командир на отделение[сержант] беше 100% съм сигурен с командирска чанта

Comment

TANK написа Виж мнение
                        На няколко документални филмчета за БА и разни снимки за БА съм виждал командир на отделение[сержант] беше 100% съм сигурен с командирска чанта
                        Е й? и баща ми имаше а беше старина на рота. въпрос на осигуряване... има чанти бол - раздават се...
                        Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

tonev написа Виж мнение
                          Е й? и баща ми имаше а беше старина на рота. въпрос на осигуряване... има чанти бол - раздават се...
                          Дядо ми е бил старшина в РЕБ полка в Горна Оряховица и той имаше командирска чанта и ми я подари ето снимка:
                          Купувам военни устави,наставления от БНА/БА ако някой има и ги продава да пише.
                          Българската Армия е в сърцата ни.
                          http://vbox7.com/play:eb638c1e
                          http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

Здравейте!
                            Командирската чанта, сама по името си подсказва за това за кого е предназначена. Командирите на отделения, разчети и екипажи са лидерите на най-малките бойни подразделения. За няколко години (м/у 2001 - 2005) те бяха с чин ефрейтор (с изключение на ЗКВ-то), а днес отново са част от сержантския състав. Иначе по отношение на командирската чанта, съдържанието и не е различно за различните нива командири. Комплекта като цяло би трябвало да подлежи на ревизия, т.е. някои елементи не отговарят на реалността - 21 век.

Поздрави!

П.С. Спомням си как някой колеги навремето използваха флагчетата например като основно средство за налагане на дисциплина и ред, а не бяха твърде наясно със сигналите и истинското им предназначение

Comment

Някой може ли да ми каже какво има в една командирска чанта било то на отдельонен или взводен командир?
                              Някой има ли книжка или нещо друго в което да е написано как се използват флагчетата.

Comment

Ами да видим, основните неща са: компас, сигнални флагчета, трицветно фенерче, командирска линийка и светая светих Бойния Устав. Влизат още: дневник, тетрадка, химикал, молив, комплект цветни моливи, кламери, кабърчета, острилка, кибрит и свещ!
                                А, и разбира се описание на съдържанието! То на военния не му е работа да помни, а да работи според стандартите, демек документите образци!!!

П.С. За командирите на пехотни отделения също влизат към комплекта и картонени бланки за изготвяне на огневи картички.

Comment

Working...
                                X