Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въоръжение на пехотата за градски бой

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

draka написа
    Научи си уроците първо:
    Web Hosting from Just Host. Professional Web hosting services with free domain name, unlimited web hosting space and unlimited bandwidth.

:mhehe:
    това изявление вече ми е достатъчно да заключа, че най-вероятно си на около 16 години, а огнестрелно оръжие въобще си виждал само в нета и на кино. другото, което става ясно, е, че очевидно не си запознат с английския език. с две думи - бегай да играеш, дечко.
    а когато се наиграеш и се захванеш с уроците по английски, дерзай, за да може след време да прочетеш ето това - http://www.globalsecurity.org/milita...3-22-9/c07.htm

Comment

Last edited by draka; 05-02-2008, 21:57.

Comment

моля. имаш поне две грешки в изречението на английски. учи, все пак.

с това спирам ОТ, сори на останалите участници.

Comment

Last edited by draka; 05-02-2008, 21:58.

Comment

draka написа
            And if you want to post here some other's FM manuals,please feel free to do it.
            Не се излагай.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа
              Не се излагай.
              :wo-oh:

Comment

Ясно е, че в спора М-16 / АК няма да излъчим победител. Лично аз предпочитам първия в последните му варианти /познавам и двете оръжия , но не задължавам никого с мнението си/. Колкото до снайперите считам , че СВД става ако не разполагаме с нещо по-добро /избора наистина е голям/.
                Понеже в предишни постове стана въпрос за гладкоцевни пушки /говорим за градски бой и не се изхвърляйте за разстояния от рода на 500 метра/ дайте да обсъдим предимствата и недостатъците им. Имам предвид различните системи - Помпи , полуавтомати, комбинация от двете , болтови, револверни /има и такава изгъзица/, тобулаторен или сменяем пълнител. Предлагам текове , двуцевки и дрилинги да не обсъждаме.
                Предварително изказвам мнение , че гладкоцевната пушка не е алтернатива на автомата а много ценно допълнение повишаващо възможностите на отделението.

Comment

Хаха, върнахме се година и половина назад, първите постове
                  "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                  "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

М-да, Узи, бе нали ти я започна тази тема, не помниш ли какво се пише в нея?

Comment

Dinain написа
                      Кало, не знам кой какво е казал, но за автомат с "увисваща" цев никога не съм чувал. Малко на urban legend мяза...
                      Градска легенда и то стара. За пръв път я чух в началото на 80-те, по време на отбраната на Бейрут. Само че там били увиснали цевите на АК, защото "тъпите арабуки им извадили шомполите, подпиращи цевта"... :mhehe: Източникът на информация, както винаги, беше анонимен, но достоверен ("Бе човекът с очите си го видял, няма да ме лъже я").
                      Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                      A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

кало написа
                        М-да, Узи, бе нали ти я започна тази тема, не помниш ли какво се пише в нея?
                        Естествено, че помня. Никъде не сме обсъждали предимствата и недостатъците на различните системи. Нека започнем с пълнителите:
                        Тобулаторен /тръбен/- предмства достатъчна вместимост - напр. при Мозберг 500А до 8 патрона 12х67, 7 - 12х70 или 6 - 12х76. Някой модели имат възможност за монтиране на удържител - напр. за Байкал 5+3 патрона 12х70. Тобулаторния пълнител много добре се вписва в линията на оръжието и не създава пречки при боравенето. Доказана надеждност. Възможност за мн. бърза промяна на типа боеприпас който ще се ползва. Достатъчно бързо пълнене като това може да извърши и без да е изпразнен напълно. Недостатъци : при евентуална повреда пълнителя не може да се подмени в полеви условия - други не се сещам.
                        Кутиобразен /...как се наричаше? - абе като на автомат/ - предимства: възможност за мн. бързо презареждане на оръжието /чрез смяната му/.Други май не се сещам. Недостатъци : "стърчи" извън линията на пушката следователно създава затруднения при боравенето с нея. Малка вместимост - до 5 патрона К-12 напр.Франчи Спас-15 / при Маверик са 3бр./ Невъзможност за бърза смяна на типа боеприпас. Необходимост да се носят резервни пърнители , които макар и снарядени намаляват носимия боекомплект.
                        Дисков пълнител - предимства: като на предходния плюс голяма вместимост - 12-15 патрона К-12. Недостатъци : наистина е твърде голям и неудобен. Останалите - като на кутиобразния.
                        Револверен - това няма да го коментирам - вече казах, че според мен е "изгъзица" а и единствената пушка която съм виждал с такъв беше някакъв изчанчен модел на ИЖМАШ.
                        Изводи : според мен гладкоцевната пушка най-добре си пасва с тръбен пълнител.

Comment

те ти малко материал по темата - http://club.guns.ru/symposium.html

Comment

Хубава статия при която ако игнорираме рекламата на Сайга / между другото едно нелошо оръжие/ в много, но не всички отношения покрива моето мнение по въпроса.

Comment

Nick написа
                              Само че там били увиснали цевите на АК, защото "тъпите арабуки им извадили шомполите, подпиращи цевта"... ").

...а на РПК щръкнали нагоре , заради двуногата :1087:
                              Без майтап , присъствал съм на "прерязване" на кожения ремък от нажежената до вишнево цев ... въпреки неодобрението ми :x Нажежаването се извърши с халостни патрони ...

Comment

Todor Pavlov написа
                                ...а на РПК щръкнали нагоре , заради двуногата :1087:
                                Без майтап , присъствал съм на "прерязване" на кожения ремък от нажежената до вишнево цев ... въпреки неодобрението ми :x Нажежаването се извърши с халостни патрони ...
                                Ами ще го пререже, като някой му е взел карабинката, а ремъка е хванат директно за антабката ,която са намира на газовата камера, но това не е при АК74, а при АК47.

Сержант Алексей Воронин написа
                                Не мислех изобщо да пиша в темата, но не мога да се сдържа... :1087:
                                Heckler & Koch, изпитано руско оръжие :mhehe:

П.П. Във вечния двубой между АК и М4 печели G36. Не видях никой в цялата тема да споменава това име
                                Приемам ти забележката, но искам да поясня ,че предпочитам дългоцевно руско. викинга не е лош ,но има още какво да се пипне по него.
                                Last edited by tconiotconev; 09-02-2008, 08:35. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Working...
                                X