Не се сещам какви са тези, Динайне, ама така на вид - изглеждат като системи с малък обсег за защита от ударни самолети или вертолети, а не системи със среден обсег, каквито по-скоро се обсъждат в последните "врътки" на тази (доста криволичеща) дискусия. Може би затова не се споменават.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвременно ПВО
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
piston написа Виж мнениеМоже ли по-подробно, че ми стана интересно...
Comment
-
Едното е Рапира, другото най-вероятно ADATS(подозирам в изпълнение като за Тайланд) и определено са далече от обсъжданите тук системи. Горе долу неща от ранга на Оса или на Стрела 10. Това в отговор на ГолумКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеТова са "Рапира" и "Кротал" (британска и френска система), наистина са с по-малък обсег, макар че за "Кротал" дават 16 км.
ПП - В този аспект може би е редно да направим уговорката, че сочените навсякъде максимални далечини на поразяване са при оптимални условия за ЗРК и ракетата му. В реалността максималната вероятност за поразяване на цели се постига на дистанции често до 40-50% от сочените за максимални.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеВ американските полеви ръководства ефективния обсег на ранния HAWK е даден 26 км. Максималния обикновено се сочи 30.
Comment
-
RIZAR написа Виж мнениеНа ракетата или на радиолокационната станция ???
Comment
-
кало написа Виж мнениемежду другото, именно С-125 и неговите модернизации са най-точният аналог на Hawk
Ако видиш някъде С-125 в състава на дивизионната ПВО, може да ми драснеш едно ЛС. Да се разберем за аналозите
Днес реших да разровя по-дълбоко в историята на съветската войскова ПВО и по едно време съжалих. И там се оказа пълен бардак, много митове и мурзилки.
Какъв Бук, какъв HAWK. Бук никога не е бил в дивизионната ПВО, а в АРМЕЙСКАТА. Негов аналог е Пейтриът
Comment
-
Не мястото, а задачите определят кое на какво е аналог, недей стига до абсурди. Организационно Бук е в зенитно-ракетна бригада (както съм написал и по- рано), която е на подчинение на КП на ПВО на армията. Това ще да рече, че е част от единната информационно-управляваща автоматизирана система. В зрбр има 4 дивизиона Бук, чиято бойна задача е именно прикритие на мтсд и най-вече - тд в бойния им ред, оттам и изискването за верижно бронирано шаси.
Аналог на Пейтриът в армията е С-300В и модификациите му.
Ще ми е интересно да разбера и малко за "бардака, митовете и мурзилките", но ако източникът са форуми, по-добре не споделяй
С-125 е аналог на Хоук, защото изпълнява сходни задачи - обектово ПВО против цели на средни и малки височини на средни(за 60-те) дистанции, със сходна мобилност, каналност по цели и ракети.
Сравнението по място в организационната структура е абсурдно, най-малкото щото няма пълни съответствия в тия структури, да не говорим за бая сериозни принципни разлики. В този смисъл аналогията се търси най-вече според задачите.
Comment
-
кало написа Виж мнениеНе мястото, а задачите определят кое на какво е аналог, недей стига до абсурди.
кало написа Виж мнениеОрганизационно Бук е в зенитно-ракетна бригада (както съм написал и по- рано), която е на подчинение на КП на ПВО на армията. Това ще да рече, че е част от единната информационно-управляваща автоматизирана система. В зрбр има 4 дивизиона Бук, чиято бойна задача е именно прикритие на мтсд и най-вече - тд в бойния им ред, оттам и изискването за верижно бронирано шаси.Но нека не задълбаваме толкова. Кажи, според теб колко ЗРК Бук прикриват една дивизия? Колко ЗРК Бук прикриват другите армейски подразделения?
кало написа Виж мнениеАналог на Пейтриът в армията е С-300В и модификациите му.
кало написа Виж мнениеС-125 е аналог на Хоук, защото изпълнява сходни задачи - обектово ПВО против цели на средни и малки височини на средни(за 60-те) дистанции, със сходна мобилност, каналност по цели и ракети.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеХристос воскресе!
Ако видиш някъде С-125 в състава на дивизионната ПВО, може да ми драснеш едно ЛС. Да се разберем за аналозите
Днес реших да разровя по-дълбоко в историята на съветската войскова ПВО и по едно време съжалих. И там се оказа пълен бардак, много митове и мурзилки.
Какъв Бук, какъв HAWK. Бук никога не е бил в дивизионната ПВО, а в АРМЕЙСКАТА. Негов аналог е Пейтриът
Според мен, при модернизираната "Печора" са постигнати по-добри технически параметри от С-300 Б . Това е обусловено от новите въведения, които са били невъзможни през 80-те год. Освен това ракетата на старата Печора е имала големи възможности, но поради специфичната роля, която й се е отреждало е била, така да се каже, малко "скопена".
При това положение Венецуела става страната в Латинска Америка с най-добро ПВО, в пъти по-добро от това на Аржентина, Бразилия и Мексико.
Comment
Comment