Странното е, че дори и много да се напъваме, най-много някой артефакт в тоалетната чиния да се снесе... Обаче е кофти да се оставят нещата на самотек. Елементарната интелигентност подсказва, че Божиите дела са в Божиите ръце, но за какво ни е тогава правителството, кохортата от учените и цялата обществено-административна бутафория, след като не се прави нищо за решаването на кой да е елементарен проблем. Нашето общество, респективно държава, нямат никакъв регулаторен механизъм, т. е. всичко е на саморегулатор. Следователно не ни остава нищо друго освен да се надяваме на Провидението... и дано българите да ги има... ако все пак ги няма - надали някой ще заплаче.
Не знам защо ми се върти в главата една аналогия между определен етнос и плевелите по културните насаждения: колкото повече ги плевиш, грухаш с мотиката - толкова повече те избуяват! Окултурената пшеница ще изчезне в едно с изчезването на последните хора, защото е забравила да бъде плевел. Виж, плевелът е друга работа - него ще го има!
Не знам защо ми се върти в главата една аналогия между определен етнос и плевелите по културните насаждения: колкото повече ги плевиш, грухаш с мотиката - толкова повече те избуяват! Окултурената пшеница ще изчезне в едно с изчезването на последните хора, защото е забравила да бъде плевел. Виж, плевелът е друга работа - него ще го има!
Comment