А какво ще кажете да направим Организация по този наболял проблем.Предложението ми е сериозно
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Циганията... или когато фактите говорят, правозащитниците да мълчат
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Oрганизация звучи...страшно забавно аз искам да съм в щурмовите отряди
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Статията е много добре написана,за което искам да поздравя Араслан.Тоя проблем незнам дали някога изобщо ще бтъде решен.И не защото ние ЧИСТИТЕ БЪЛГАРИне го желаем.Просто циганите,ромите или както там искат да се наричат не го желаят.а тук има и един много по-коварен момент.Измежду тях започват да шетат емисари на различни ислямски организации/имаше подобен случай в Пловдив ако не се лъжа/.
а те им вярват,и какъв би бил резултата според вас?не сега а след 5-10 години да кажем?Втриса ме като си помисля.Те ще станат проблема а не турците както биха си помислили някои хора.Защото турците работят,защото са интегрирани в тази държава/която си е и тяхна между другото/.Насаждането на ненавист и омраза между етносите у нас не би довело до нищо добро.Помните ли Босна?Не ни трябва още една Сребреница.Но и не трябва да допускаме една прослоика от паразити каквито са те в момента да изнудва държавата.1о Години на ромско включване...Не бях чувал нещо по-смешно и жалко.Те не са тук от 10 години.....И проблема с включването си го правят те а не им го създаваме ние.
Българите сме толерантен народ,но тази толерантност си има граница и предела и съвсем е наближил....Състраданието е слабост...
Comment
-
Всъщност съм абсолютно сигурен какво ще стане.Българите ще се замогнат след няколко години и когато това стане, няма да се обръща особено внимание на циганите и тяхните изпълнения.Дори и да има някакви проблеми, те ще траят доста малко и общо взето няма да са в прицел на общественото внимание.В момента хората са бедни и се дразнят от всичко, най-вече от проявите на циганите, в западните страни също има подобни проблеми с една или друга малцинствена група и там ситуацията е такава - висшата и средната класа не се интересуват, защото са си осигурили достатъчно пари за приличен живот.За по-бедните обаче, подобни малцинства са трън в очите и ги обвиняват за своето положение.И ако държавата е горе-долу балансирана и бедните не са мнозинство, проблемите се потискат, защото никой управляващ не би искал да си навлече гнева на малцинствата, нито на работническата класа.
Comment
-
А българите като цяло съвсем не са толкова бедни колкото сме свикнали да приемаме лошото е че преспективите на младите хора съвсем не са много...Но твоето твърдение че няма да се обръща внимание на циганията е абсурдно.Да не казвам големи думи съм заможен повечето ми приятели също ама никой от нас не може да трае циганията.Ми така де твоите думи са леко цинични дай че някои са си оправили живота да не ги е еня за циганията.Не мога да приема начина ти на мислене(което съвсем не значи че го отричам)
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Аз лично също не мисля по този начин, но историята го доказва.При горе-долу приличен начин на живот, някои неща не правят впечатление на повечето хора, но когато се стигне до икономическа рецесия и качеството на живот на тези хора рязко се промени болшинството търси причината за това в другите.Например в Германия, след Версайския договор изведнъж всички намразват евреите, защото те са едни от най-богатите хора по това време там.
Comment
-
Свалям шапка на статията.
Аз не мисля че бедноста е тази която кара "циганския" проблем да излиза на преден план все по-често у нас. И богат да съм - все тая. Винаги ще ми е нервно, обидно и ще съм агресивен когато видя че някой мазен цигански тарикат краде и яде моите пари, Вашите пари - НАШИТЕ пари. Да не говорим че хората на запад от България припознават българин със цигаганин.
Аз имам мое си решение на проблема. Аз мога да предложа вариант. НО, някой ще чуе ли? Власт имащите ще чуят ли? Мисля - НЕ.
Тъжно, но май това е истината.....
Salute!
p.s. А какво стана със "Организацията" за която се спомена по-горе? Аз съм навитак
Comment
-
Не майтапа настрана-щом държавата не иска да помага да си помогнем сами.Нека 50 000 българи да се съберат на едно място и да направят гражданско неподчинение пък да видим онези там в Парламента къв ще го дървят.Армията ли ще докарат? Коя армия?Онази съставена от 18 годишни дечица ли?
Трябва да бъдем единни. Достатъчно българи в Чужбина има, които могат да финансират една Организация, която да се справи с циганите
ще спомена само, че по последни български данни за последната година Българите в Чужбина са дали на България 3 милиарда долара-т.е. всеки от тези българи има свои роднини на които им е изпращал пари. Къде са тези пари?В икономиката ни са-част от тях, другата част са платени като данъци, а тези данъци отиват в социалната програма и точно тези средства са дават на циганите за да продължат да мързелуват.
И какво се оказа сега? Че ние сме под ново робство-най-страшното-Циганско робство.Циганите нищо не плащат само крадат.Ако ти пребиеш циганин или откраднеш ток например ти отиваш в панделата, а той остава на свобода.
Мамка му това и в турското робство не е било.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Не знам дали са луди хората, които дават пари за интеграцията на циганите. Може би това не са пари "на вятъря", защото някои организации ги "усвояват", но надали циганите виждат нещо. Просто са си негодно племе. И за всички по-възрастни това е пределно ясно - сега проблема бил, че те нямали работа, че децата им не ходели на училище с българчетата и т.н., но помните ли какво беше през социализма - "на сила" ги караха да работят, да учат в едни и същи класове с българчетата, задължително им даваха жилища във вход с българи, а какво ставаше, циганчетата не ходеха на училище или максимум до 4ти клас, жилищата в които живееха за една седмица ставаха на кочини и се носше зловонна смрад, а в тях се изсипваше и цялата рода, а на работа колко ходеха те си знаят. Не съм расист, но всичко това доказва, че племето е негодно, защото възползваха ли се те от възможностите за образование или от жилищата или от работата, която можеха да имат - не. А сега някакви безумци си мислят, че като хвърлят на вятъра някакви пари ще помогнат за интеграцията на циганите, но след като административния апарат на социализма и плановата икономика (т.е. цялата държава не успя), какво остава сега, когато и обществото е срещу тях."Fiercer than Fierceness itself!"
Comment
-
Мисля си, че може би ще има ефект ако се вдигне малко повече шум около темата. Защото какво се получава? - западяците наливат пари в "програми" разни. Пробутват мангалите дори и във ВУЗ-ове. Създават организации най-различни. И в парламента се намъкват.
А ние какво правим. Ми гледаме и си мълчим. Като зад..ци. После - циганите това, циганите онова. Истината е една. Ние сами си го правим.
Преди време си мислех да направя сайтче със открито писмо и подписка.Линка да се разпространява по кю-то. Па да го пратя в парламента. Да видим как ще реагират тъпаните които НИЕ сме пратили там... Срам ме е да призная, но не реализирах идеята си.... Не съм се отказал де.
Ако някой мисли че може да помогне с идея или нещо друго... сега му е времето
п.с. Време е и ние да си направим една партия на репресираните от режима на циганията.... Сериозен съм!
Поздрав най-сърдечен
Comment
-
Т.е., да обобщим - всички сте съгласни, че циганите в момента са негодни за социално полезен живот, т.е., в общи линий тежат на държавата. Аз до голяма степен съм съгласен с това, макар че бих допълнил, че малко опростявате нещата - макар да ги наричаме с едно общо име те са доста разслоени и имат разлики помежду си. И определено това за "негодността" не се отнася за една прослойка, която си е напълно социализирана (а и част от представителите й трудно бихте ги разпознали като цигани на външен вид).
Както и да е, въпросът е, че проблемът с интеграцията на циганите не може да бъде решен със силови средства (да бъдат избити или изселени), което означава, че следва да бъде решаван с други средства. А ако не се сещате какъв е основният проблем, ще напомня (писал съм го и другаде) - демографски. При запазване на съществуващите темпове на развитие (а няма основание те да се променят засега) след 30-40 години циганите ще са поне 30% от населението (ако не и повече). Ако те не са социализирани, проблемът ще вземе доста застрашаващи размери.
ТА предлагам да обсъдим какви според всеки от нас са конкретинте мерки с които може да бъде резрашан проблема.
Comment
-
1. Като начало нужно е да се вземат незабавни мерки за ограничаване и контролиране на раждаемоста сред тая социална прослойка. Само ще вметна, че за момента това е една от основните методики за печелене на средства. Просто, ефикасно и доходно.
2. Задължително ограмотяване, ако искаме да са пълноцени граждни на тая страна.
3. Ефективни и безкомпромисни наказателни мерки при извършване на противообществени прояви.
4. Никакви социални привилегии. Щом ще се интегрират, то нека е така. Всички плащат, те също....
5. Всички неправителствени организации занимаващи се с този тип проблеми да минат под пряк държавен кнтрол Всички средства които влизат в страната отвън и са насочени към това малцинство да се контролират от държавен орган. Да се създадат социални прогерами които не само да хрантутят тези елементи а да ги насърчават да РАБОТЯТ.
6. Всеки циганин да докаже пред държавата, че е регистриран като безработен. Да няма правото да отказва работа предложена му от бюрата по труда под какъвто и да е предлог. При 2 отказа да се възползва от оферта за работа, да му се отнема правото на глас в каквито и да са избори.
С други думи - ЕФЕКТИВЕН контрол от страна на държавата. Никакви привилегии базирани на определението - малцинствена група. Те са родени в България. Българи са и са длъжни да се съобразяват със законите които спазваме всички ние. БЕЗКОМПРОМИСНО!
И тъй като съм имал взимане-даване с тая напаст, знам едно - циганин се плаши от дисциплина и контрол. Затова - всеки който не желае да се адаптира към условията които трябва да наложи ДЪРЖАВАТА - да чука камъни в кариерата, докато му дойде акъла в главата. Който не му изнася да си дига чукалата и да си търси друга родина с други абдали дето да му търпят тарикатлъците.
Поздрав най-сърдечен!
Comment
-
Щом не иска да се интегрира и да се подчинява на законите - тогава в лагер, да чука камъни. Ако му е много и не иска - да си стяга бохчата и навън. Който иска да го взима. АЗ(предполагам и вие) не го искам в страната си.
Проблема че всичко това дето го пишем са неща които никога няма да стигнат до управниците. Дори и да стигнат - никога няма да им обърнат внимание! Защо ли? - защото ония си карат служебните автомобили, живеят в разкошните си имоти, и хабер си нямат какво става в страната. Ако ли и да знаят какво е- не им пука. Срам ме е, че и аз съм гласувал за народен избранник.
Сами сме си виновни. Време е да се вземат някакви мерки....
Comment
-
За народният избранник това просто е лесен гласоподавател който може да бъде купен с аванти за които друг плаща. Друг въпрос че на предстоящите избори като за замислени бели бюлетини с имена разни неграмотни и дъртофели ще изгорят, или ще падне яко подсказване за какво точно трябва да се гласува.
Comment
Comment