Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Циганията... или когато фактите говорят, правозащитниците да мълчат

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

A, то времената се менят, ама хората си остават еднакви. И като се менят, наред с прогреса има някаква цикличност - възходи, снижения. Не сме в първото, нито в последното проблемно време. Пък кой знае, може и да му идва края вече, тъй, както му дойде началото.

Впрочем, това, което го е вършил навремето Крум, днес му викат "правова държава".
    Last edited by ; 07-04-2005, 23:08.

Comment

Правосъдие с прости мерки е ключовото.

"in the latter case the people of brute force will be victorious."
      Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

княз Крылов написа
        По негово време не е имало такива мърди като нас .... тогава е имало мъже, а не култивирани зеленчуци дето ако нещо не им наред значи съседния морков им крадял тора.
        Не че не си прав, но аз за мърда не се имам и по Крумово време , ако трябва ще оцелея

Comment

Стагон, ласкае те тази мисъл , нали?
          Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
          [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
          きさまはしんでくださいませんか
          [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Аз пък си мисля, че проблема с циганите се подхранва доста умишлено и от държавната администрация.
            На всички ви е известно какво ще стане ако не си плащате сметките, но ако го сторят цигани то мерките срещу тях са никакви.

Аз съм за радикални, но законни средства срещу тях. Трябва и да не се пречи и на полицията да си върши работата когато има криминални деяния извършени от лица с ромски призход. А не както е досега, едно правораздаване за българите и галене с перце за циганите. Мисля, че това се нарича двойни стандарти. Помислете и за този факт!

Ще ви дам пример как например Хамериканците решават проблемите с непълноценните общности на обществото, май го наричаха ГЕТО!

Проблема с циганите ще изчезне или по-скоро ще престане да бъде проблем едва тогава когато политиците престанат да извличат политически девиденти.

Да ама не политиците разбъркват помията и хич не им пука за така наречения обикновен данъкоплотец - било той българин или циганин. Защо например им е дадено право на глас, те са непълноценни членове на това общество и не е редно да имат право да участват в процеса на управление. Нека се въведе образователен ценз, не е решение но ще спомогне доста за елиминиране на така нареченото политическо ухажване на тази електорална маса.
            И от този момент ще видите как изведнъж циганите ще се превърнат в обикновенни граждани, а не в превилегировани както е сега!

Comment

А доколко нашето българско образование в момента е критерии за политическа грамотност? И освен това дали е политически морално да изключваме една определена група хора - неграмотните - от възможността сами да избираме управлението и съдбата си?
              Гетата също съвсем не са решение, те само ще засилят проблема с изолацията. А освен това ще се превърнат в невъзвръщаема усилията дупка и тежест за държавата. Сиреч същата работа като сега.
              Прав си, че пътят е към безпристрастно и твърдо правораздаване, но същевременно комбинирано с държавни мерки от социално-интегриращ тип: възможност за обучение, помощ при търсене на работа (може би предлагане на държавна такава) и тн.
              XV mile the sea brode is
              From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Тази тема я заключвам, по простата причина, че се въртим в един омагьосан кръг.Всички си казахме това което ни тежи на душата, така че не виждам смисъл тази тема да ражда разкол по между ни!
                Ако някога пак се появи подобна тема-аз отново ще я заключа, защото просто няма смисъл.
                По-принцип рядко прилагам такива мерки, но аз смятам че тази тема вреди на форума като цяло.Вместо да се забавляваме ние започваме да се караме.Смятам, че не бива да изпадаме толкова ниско като другите български форуми!
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Working...
                X