кало написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
България и Македония
Collapse
X
-
Македонската армия ще се разоръжава. По-голямата част от притежаваното оръжие е подарено, но сега се оценява като остаряло. Взето е странното решение да се разпродаде, а с получените пари да се закупи ново (как ще стигнат?). В бюджета за тази година са предвидени средства освен за заплати само за нови униформи, но само за старшите офицери и оркестъра.
Во¼ската планира да ги продаде неперспективните ракетни системи за противвоздушна одбрана „Игла“ и „Стрела 10“, оклопните транспортери „М113“ и „Леонидас“, хаубиците од 122 мм и од 105 мм и ракетните системи БМ-21 „Град“ и 128 мм „Пламен“.
Comment
-
killcreak написа Виж мнениеДа бяха имали възможност да четат лекциите Ви, г-н кало, не биха кръстили Василий "Булгароубиец"
Comment
-
killcreak написа Виж мнениеДа бяха имали възможност да четат лекциите Ви, г-н кало, не биха кръстили Василий "Булгароубиец"Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
кало написа Виж мнениеДа биха, ама - не, не са чели нищо май. Точно както и вие, г-н килкрийк.
messire Woland написа Виж мнениеНе е добре още първият Ви пост тука да е в такъв стил. Аз лично бих Ви препоръчал да преосмислите нещата още малко.Last edited by killcreak; 31-03-2013, 23:48.
Comment
-
Ако трябва да се говори малко по-спокойно и по същество - това което кало казва най-вероятно е, че българската нация като такава се обособява през 18-19 век най-грубо казано, както и останалите по Балканите. Преди това има християни които са примерно преобладаващо от български етнос, но идеята за държавност и самосъзнание в модерния смисъл на думата "българин" е някъде оттам като време.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
кало написа Виж мнениеоще по-странно ще да ви се стори, че дори не е била "държава" в съвременния смисъл на думата (който се появява около поне 500 години след Самуил). Не съм историк. И не, нечие образование не става с линкчета
Пилот написа Виж мнениеАко трябва да се говори малко по-спокойно и по същество - това което кало казва най-вероятно е, че българската нация като такава се обособява през 18-19 век най-грубо казано, както и останалите по Балканите. Преди това има християни които са примерно преобладаващо от български етнос, но идеята за държавност и самосъзнание в модерния смисъл на думата "българин" е някъде оттам като време.Last edited by killcreak; 01-04-2013, 01:09.
Comment
-
Не знам дали си струва изобщо да поддържам тоя разговор (щото не добавя стойност към нищо), но в цитираното от Вас май присъства уточнението а "в съвременния смисъл на тези епитети". Ако не вдявате това, то разговорът е напълно безсмислен. Колкото до "държава", то Вие използвате този термин („Аз например от вас разбрах, че държавата на Самуил не е била нито българска, нито македонска“), а аз уточнявам, че вероятно го употребявате неправилно.
ПП – „Отвъд заядливоста аз съм тук дай боже да науча нещо, не да поучвам.“ Ами, пробвайте да го направите, вместо да вършите обратното. Успех в това начинание!
ПП2 - няма бог
Comment
-
кало написа Виж мнениеНе знам дали си струва изобщо да поддържам тоя разговор (щото не добавя стойност към нищо), но в цитираното от Вас май присъства уточнението а "в съвременния смисъл на тези епитети". Ако не вдявате това, то разговорът е напълно безсмислен. Колкото до "държава", то Вие използвате този термин („Аз например от вас разбрах, че държавата на Самуил не е била нито българска, нито македонска“), а аз уточнявам, че вероятно го употребявате неправилно.
ПП – „Отвъд заядливоста аз съм тук дай боже да науча нещо, не да поучвам.“ Ами, пробвайте да го направите, вместо да вършите обратното. Успех в това начинание!
ПП2 - няма бог
Между другото, нямам нищо против да ми пишете на лични съобщения. Щом тази дискусия няма стойност, да не затормозяваме останалите.
Comment
-
Драги ми, килкрийк, а защо изобщо да водим този разговор, ако не разбирате основни понятия в него? Нямам намерение, както, предполагам никой тук, нито да образовам някого (нямам и претенцията за това), нито да го убеждавам в някаква различна гледна точка. Просто излагам своята. Имате пълното право да вярвате в какво си искате
Comment
-
кало написа Виж мнениеДраги ми, килкрийк, а защо изобщо да водим този разговор, ако не разбирате основни понятия в него? Нямам намерение, както, предполагам никой тук, нито да образовам някого (нямам и претенцията за това), нито да го убеждавам в някаква различна гледна точка. Просто излагам своята. Имате пълното право да вярвате в какво си искате
П.П. За лека нощ - съжалявам, надцених ви. Вместо да разбера какво е било Самуиловото царство , разбрах защо не е било "държава" (в съвременния смисъл на думата), и че не е било "българско", пак в съвременния смисъл на думата. Другото което разбрах е, че хора като вас нямат никакво намерение да "образоват" масите, но с лека ръка ще лепнат на всеки етикет "кръчмарски събеседник". Ъъъ .... "Наздраве"?
Аз за момента нямам гледна точка, поне що се отнася до Самуиловото ... а де, царство(?), а за вяра пък да не говорим.Last edited by killcreak; 01-04-2013, 02:47.
Comment
-
В неделя ВМРО-ДПМНЕ изгуби кметския пост в централната община на Скопие, досега заеман от етнически сърбин, явяващ се ключова фигура в градоустройствената, архитектурната, скулптурната, идеологическата, етноконструиращата и корупционната вакханалия "Скопие 2014". Веднага подир бявяването на резултатите в нощта след изборите в македонската столица изникнаха неочаквано над 40 нови статуи, част от тях досега държани в пълна тайна от общество и медии. Правят се предположения, че може би това ще е последната фаза в развитието на проекта заради очакваните спънки от страна на новия опозиционен кмет на общината.
ФОТО ВЕСТ: Четириесетина нови споменици и скулптури денеска осамнаа во центарот на Скоп¼е
Лично за мен е удовлетворително, че несъстоятелната теза за множество паралели и силна близост между македонската и българската ситуации, която беше агресивно налагана и в този форум от последователи на криворазбрания краен "либерализъм" в разрез с действително случващото се отвъд Осогово, вече е в отстъпление. За идеологически непредубедените наблюдатели, които следяха македонското развитие, "Скопие 2014" не беше принципна изненада, а по-скоро продължение на отдавна съществуващи идеи и властови практики, тяхна хипертрофирала до карикатура материализация.
Comment
-
П. п. Списъци на статуите на исторически фигури върху новата сграда на външното министерство и моста "Око":
ЕКСКЛУЗИВНО: Скулптурите на новата зграда на МНР
ВИДЕО: Од Публи¼ и Буди¼ до Углеша, 32 скулптури на мостот „Око“
За завършек - един анонимен акт на смехова гражданска съпротива срещу вакханалията:
Comment
Comment