Да не са американците във Филипините срещу Агиналдо
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познай битката по снимка!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Не става да е Ирландия, както и Италия и Франция - на всичките ивиците на знамето за отвесни. Значи съм 99% сигурен че знамето е испанско, въпреки че на него долния и горния цвят са еднакви (червени), а на снимката долния е малко по-блед. Сигурно е от светлината.
Испания няма много войни през 20-и век, а и Риф вече мина, така че:
1. Конфликта в Ифни (Мароко) 1958 г.
2. Някой от въстанията вътре в Испания - Барцелона(1923), въстанието на републиканците (1931), Севиля(1932), анархистите в Барцелона (1933), въстанията в Астория (1934) или Каталония (1934).
3. Самата гражданска война 1936-1939
Тъй като си мисля, че Албирео няма да даде нещо толкова очевидно, май знамето е холандско, а не испанско което отваря още няколко възможности:
1. Въстанието на комунистите в Джава 1926-27
2. Кюрасао (това сега май е Шри Ланка) 1929
3. Нова Гвинея и Борнео 1945?"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Аз отначало си помислих да са унгарци-нали те воюват срещу претендента за трона на Унгария ,Карл-през 20-те години, обаче като се вгледах в снимката видях четири различни Маузера-бах маамуТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Явно не са испанци
Очевидно имаме британци в Африка, 20-и век, а останалите статисти са или холандци или бури. Ама не е втората бурска война? Остава ми да предполагам кампаниите Ашанти или Сомалиланд...
Може и да е Натал 1906, ама няма зулуси То и ако имаше щеше да е много лесно де. Така че и това е възможност."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Такааа, да уточня - Не, не е нито Ашанти, нито Сомалиленд, нито англо-бурската война (за втори път го предлагате това), нито дори въстанието на Бомбаата (зулусите в Натал). Нито "нещо от Мароко", нито италианци в Абисиния както предлага Уорлорд.
Утре сутринта давам верния отговор - а дотогава можете да помислите още малко.
Comment
-
Николай написаВъзстанието на племето хереро в Югозападна Африка срещу германците през 1904?
Незнам как го позна Николай, но евалата! Също така и Торн също заслужава "honourable mention" с предположението си за Летоф-Форбек, което до преди Николай все пак беше най-близко до истината.
Аз си мислех, че характерните slouch hats с едната страна завита нагоре трябваше да ви подксажат нещо. Все пак вижте отново най-изветсната и прочута снимка на Летов-Форбек. Още - знамето. Видно е че най-горната и най-долната ивица са с различен цвят (Динаин напр. го забеляза това но го отхвърли, вперен в испанската си теория)....горната е по-тъмна, а немския имперски флаг е черно, бяло и червено. Холандския също би могъл да бъде, но не и бурски. Бурите никога не са имали холандски флаг - ето за сведение бурските флагове на Трансваал и Оранжевата свободна република. А ако бяха англичани, какво търсят маузери в ръцете на редовни английски войници? Да не говорим за кокардите (вижте снимка 3 от жокерите) които ни най-малко не приличат на английски.
Малко по-късно ще разкажа и за самата война.Last edited by albireo; 22-05-2006, 19:34.
Comment
Comment