Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познай битката по снимка!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Да не са американците във Филипините срещу Агиналдо

Comment

Не става да е Ирландия, както и Италия и Франция - на всичките ивиците на знамето за отвесни. Значи съм 99% сигурен че знамето е испанско, въпреки че на него долния и горния цвят са еднакви (червени), а на снимката долния е малко по-блед. Сигурно е от светлината.
      Испания няма много войни през 20-и век, а и Риф вече мина, така че:
      1. Конфликта в Ифни (Мароко) 1958 г.
      2. Някой от въстанията вътре в Испания - Барцелона(1923), въстанието на републиканците (1931), Севиля(1932), анархистите в Барцелона (1933), въстанията в Астория (1934) или Каталония (1934).
      3. Самата гражданска война 1936-1939

Тъй като си мисля, че Албирео няма да даде нещо толкова очевидно, май знамето е холандско, а не испанско което отваря още няколко възможности:
      1. Въстанието на комунистите в Джава 1926-27
      2. Кюрасао (това сега май е Шри Ланка) 1929
      3. Нова Гвинея и Борнео 1945?
      Last edited by Dinain; 21-05-2006, 15:13. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

И на мен ми прилича най-много на холандското знаме - Бурските войни не са, ако и изброеното от теб не е, значи остава да е от остров Тимор.
        (\_/)
        (°_°)
        (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Кюрасао не е Шри Ланка, това е остров в Карибско море, който и досега се казва по същия начин и още е холандски. А старото име на Шри Ланка е Цейлон, но той още от Наполеоново време е английски.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Аз отначало си помислих да са унгарци-нали те воюват срещу претендента за трона на Унгария ,Карл-през 20-те години, обаче като се вгледах в снимката видях четири различни Маузера-бах мааму
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Все още нямаме верен отговор. Давам ви няколко жокера...мисля, че биха ви подсказали доста неща.
              Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Мисля (даже почти съм сигурен) че е в Африка, ама коя война не ми идва на акъла в момента.
                Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Летов-Форбек?

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Браво има напредък, но ....все още не сте познали войната.

Comment

Да са италианците в Абисиния - тва със сигурност не е италианското знаме...

Да не е нещо от Мароко?
                      (\_/)
                      (°_°)
                      (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Zdr.

Англо-бурската война. Въоръжението и облеклото съотвества, според мен, на периода - 1902г.

Сполай Ви!

Comment

Явно не са испанци
                          Очевидно имаме британци в Африка, 20-и век, а останалите статисти са или холандци или бури. Ама не е втората бурска война? Остава ми да предполагам кампаниите Ашанти или Сомалиланд...

Може и да е Натал 1906, ама няма зулуси То и ако имаше щеше да е много лесно де. Така че и това е възможност.
                          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Такааа, да уточня - Не, не е нито Ашанти, нито Сомалиленд, нито англо-бурската война (за втори път го предлагате това), нито дори въстанието на Бомбаата (зулусите в Натал). Нито "нещо от Мароко", нито италианци в Абисиния както предлага Уорлорд.
                            Утре сутринта давам верния отговор - а дотогава можете да помислите още малко.

Comment

Възстанието на племето хереро в Югозападна Африка срещу германците през 1904?

Comment

Николай написа
                                Възстанието на племето хереро в Югозападна Африка срещу германците през 1904?
                                Браво :nworthy:
                                Незнам как го позна Николай, но евалата! Също така и Торн също заслужава "honourable mention" с предположението си за Летоф-Форбек, което до преди Николай все пак беше най-близко до истината.
                                Аз си мислех, че характерните slouch hats с едната страна завита нагоре трябваше да ви подксажат нещо. Все пак вижте отново най-изветсната и прочута снимка на Летов-Форбек. Още - знамето. Видно е че най-горната и най-долната ивица са с различен цвят (Динаин напр. го забеляза това но го отхвърли, вперен в испанската си теория)....горната е по-тъмна, а немския имперски флаг е черно, бяло и червено. Холандския също би могъл да бъде, но не и бурски. Бурите никога не са имали холандски флаг - ето за сведение бурските флагове на Трансваал и Оранжевата свободна република. А ако бяха англичани, какво търсят маузери в ръцете на редовни английски войници? Да не говорим за кокардите (вижте снимка 3 от жокерите) които ни най-малко не приличат на английски.
                                Малко по-късно ще разкажа и за самата война.
                                Last edited by albireo; 22-05-2006, 19:34.

Comment

Working...
                                X