emkirov написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Oплаквания, идиотизми и всякакви негативизми.
Collapse
X
-
" Глупости правят умните хора. За останалите е ежедневие." Оскар Уайлд.
Колкото повече научавам, много повече откривам, че не знам.
Много лесно е да искаш, по-важно е да можеш, а най-добре е да го направиш.
-
Не мога схвана идеята ма матч-мейкъра,но най справедливо би било да се вкарват танкове в една врътка според големината и силата на оръдието.Но това вече не може да стане,защото са натворили една камара дивотии в тази игра.Могат да се оправят нещата само,ако ММ те вкарва по производство на танкове по години и най много един левел нагоре и надалу.Тогава ще бъде интересно.Не сега ме вкарва в танкове произведени през 60-70 години.То това е по скоро простотия от колкото некадърност на WOT!Какъв е смисъла от играта тогава.Аз не играя да се нервя,а за кеф.Ама тея от WOT още им в простите глави,че войната не е свършила!
Comment
-
Bloksir написа Виж мнениеНе мога схвана идеята ма матч-мейкъра,но най справедливо би било да се вкарват танкове в една врътка според големината и силата на оръдието.Но това вече не може да стане,защото са натворили една камара дивотии в тази игра.Могат да се оправят нещата само,ако ММ те вкарва по производство на танкове по години и най много един левел нагоре и надалу.Тогава ще бъде интересно.Не сега ме вкарва в танкове произведени през 60-70 години.То това е по скоро простотия от колкото некадърност на WOT!Какъв е смисъла от играта тогава.Аз не играя да се нервя,а за кеф.Ама тея от WOT още им в простите глави,че войната не е свършила!
Няма да е справедливо. И освен това, ще чакаш по 10 минути за битка.
Пичове, чета ви хейта последните страници и се чудя... защо, мама му стара, като толкова ви дразни тая игра, продължавате да я играете, да си тровите нервите и да мрънкате на околните?"Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."
Comment
-
feersum написа Виж мнениеПичове, чета ви хейта последните страници и се чудя... защо, мама му стара, като толкова ви дразни тая игра, продължавате да я играете, да си тровите нервите и да мрънкате на околните?
Comment
-
BacillusBulgaricus написа Виж мнениеИграта е хубава общо взето. Аз мрънкам срещу малоумниците. Освен това, тази тема е създадена за мрънкане. Който не ще да слуша мрънкане - да не я чете!"Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."
Comment
-
Абе работата не е за сърдене.Нали затова се събираме по тези форуми.feersum ти си готин и помагаш много.Евала за това което си направил тук и в други форуми.Доста труд си хвърлил!
Проблема е че някои наистина хубави танкове така и не могат да се използват в играта,коята технически и визуално е направена много добре.
Пример за Шърман-Джъмбо и веселата 8.Невероятни,но за нивото си,най много едно нагоре.Но почти винаги играе срещу 7-8 от 8 тиър и останалото 7.Защо да го играя.Кого и колко ще пробия?Тигър 2 или исове,зисове,камази и т.н.Да има до 2 танка от 8 тиър и останалото 7 и 6.
М6 си мислим,че е много добър.Съвсем нормален танк,НО играе главно срещу 5-6 тиър.Затова е хубав.
Пантера 1.инаги на последно място в колоната.Срещу кога ще изпозвам 150дмж,че да се чувстваш полезен?То половината не мога да ги пробияПримери много.Аз лично си плащам за тази игра да я играя горе долу добре.Вярно,като не ми хареса спирам да плащам и да играя.Аз лично играя не за статистика а за кеф.Искам да играя с реални танкове,4,5,6,7 тиър макс.Вече почти твърдо съм решил 9-10 тиър да не вадя.Не ме кефи нещо.И когато почна да се чувствам дискомфортно се махам.Не,че WOT,ще ни чуе,но ще усети баланса по сметките си след време.
В предвид този ММ дето са го забъркали,гледат да оправят нещата с историческите битки.Но силно се съмнявам това да оправи нещата.Някой задава ли си въпроса в предвид както е направена играта за ВСВ,защо след толкова време вадят исторически битки.Щото е голямо недоволството от неравното съотношение на ММ в играта!
Comment
-
bigbeer написа Виж мнениеНяма логика. Ако играеш само 10-ки, няма как да си в дъното нали? Къде е идеята да не ги вадиш?
Comment
-
Първо, играта има твърде малко с реалността. Всякакви аналогии са дребна самозаблуда за лично удовлетворение.
Второ, съветските танкове от цитирания период винаги са били с максимално големи пушки. Излишно големи по мое мнение, но така са мислили на времето
Привеждам няколко примера за по известните крупно-серийни машини от периода.
- Първите масови Т-26 и БТ-5/7 се строят със несъразмерно голямата 45мм, веднага щом диаметъра на купола им го позволява. През същия период останалите танкостроителни държави използват основно картечни танкове и в по-малка степен оръдейни до 37мм.
- Т-34 и КВ носят 76мм по времето , когато всички други минават на 40-57мм. Единствено изключение е Pz IVD/E/F1 с ултракъсото 75мм, който по назначение има друга роля. Многокуполните Т-28 и Т-35 ги изключвам. Те си имат целево оправдание. Френските Б1 и Б2 не са масови и имат концепцията на многокуполните.
- До края на войната никой, освен руснаците не слага на сериен среден танк калибър над 76,2мм. Тук считам модификацията на Т-34/85 за практически успешна. Ако имаха производствената култура да изкарват серийно Т-34/57 щтеше да им е много по-комфортно, но това е друга тема.
- Танковете със 122/152 мм пушки са практически щурмови средства за силно укрепени бетонни линии. Танкоизтребителната им роля е плод на случайност съчетана с пропаганда.
-единичните бройки на танкове с по-големи калибри са статистически пренебрежими за да оформят тенденция.
Та съветите за целия предвоенен и военен период са имали машините с по-големи калибри. Има само няколко дребни нюанса. 1/ при еднакви калибри немските и британски оръдия имат далеч по-високи характеристики. 2/ по-малкия калибър в ограниченото пространство на танка е далеч по-удобен за обслужване. 3/ по-малък калибър = на по-висока практическа скорострелност. 4/по-малък калбър = по-малка собствена маса = по бързо развъртане, съответно прицелване. В нашия случай, по-малкя калибър намалява масата на бронираната машина и увеличава носимостта на повече снаряди, от там и времето на автономно действие в бой. Въобще множество детайли неприложими в играта.
Време ми е да хоризонтирам, не забравяйте, че играта е средство за разпускане. Много сериозното отношение, разваля добрия релакс.
Comment
-
bigbeer написа Виж мнениеВторо, съветските танкове от цитирания период винаги са били с максимално големи пушки. Излишно големи по мое мнение, но така са мислили на времето.
Другата причиа е че не с аимали и нужните машини за производството на дълги цеви.
Comment
-
Забравяте основното приложение на танка, което е борба с пехота, укрепени точки развиване на настъпление и заигравка в тила на врага . Там разликата между осколъчно-фугасен 76,2мм и 37мм е много голяма. Не коментирам грамотното използване на танковете. Борбата с други танкове трябва да е изключение, а не цел.
Comment
-
vvasman написа Виж мнениеЗабравяте основното приложение на танка,
Comment
Comment