Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Medieval 2: Total War

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Разбивам и два, ама те се движат заедно и боят е поне срещу 3 което е самоубийство. На реките е по-удобно - те идват към теб и трябва да преминат убийствен бараж от срели и копия.
    „Аз, Драгомир, писах.
    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Аз бях почнал с турците ама отогре монголци отдолу тимуриди и се отлазах 6тото цаках на хард и ме рабиха направо.
      Съдбата закриля само смелите!!

Comment

Мдя - аз съм с Новгород - от Юг едва удържам Крим от монголците, от Запад - едва сдържам датчаните ..... при Франкфурт
        Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
        [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
        きさまはしんでくださいませんか
        [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Бе аз играя некаква оригинална версия без модове. Много ми досаждат имената на градовете в източна Европа и имената на самите провинции. Нема Нормандия, ами некакъв си Руански регион. Волиния се казва Халич (това сигур е Галиция, която според екипа на играта е град, а не област) и изобщо голяма простотия.
          Търговците нещо са ми съвсем неясни и играта наистина е станала Тотъл Икономикс. Убийците убиват, докато са пресни и неопитни, после таман натрупат некоя звездичка и пропадат безславно. Ако не туря на генералите си по един поп да им размахва пръст, моментално привличат в свитата си прелюбодейки и магесници, та кралският ми двор е заприличал на некакъв вертеп. Ако пък немам адски напреднали катедрали (а не ми се харчи за това), Инквизицията започва да се държи като ал-Кайда. Гилдиите и благородниците ми възлагат тотално неадекватни мисии (примерно да пратя вестоносец при добре познати съюзници... или да отнема от съюзниците си някой град). Гледам, че ако играя с Милано, Църквата ме обича, но ако хвана друга държава, просто трябва да се превърна в некакъв послушко, за да няма анатеми. А анатемата некак не ми е приятна, още повече, че нема как да унищожа проклетата папска държава. Колкото повече се дразня с католическите държави, толкова повече ми се ще да викам: "Реформацияааа!" Тепам еретици наред, пък половината ми свещеници са със странни характеристики... например скоро имах един, който се водеше прикрита жена (много ми се щеше да го направят кардинал и папа, пардон, папеса). Няма морски битки, къщите на градовете ме обстрелват, докато търча по улиците, а най-тъжното е, че няма провинциални и държавни титли. В стария Медивъл титлите ми бяха особено любима подробност. Да не говорим, че играта е огромна и ми се плаче като гледам колко място е посиняло на Це устройството. Некаква ужаст. Май само дипломацията се е подобрила малко.
          А на всичко отгоре не мога да си разглеждам и градовете.
          Кръстоносните походи ги водя чийтърски - всеки ход като свърша с движението на армията, я вадя от похода. На следващия пак я включвам и така я движа. С тоя балъшки номер предотвратявам дезертьорства, ама си е простотия.Според мен, ако някой е решил да напусне войската и да се върне на село, ще му е все тая от кръстоносна армия ли бяга или не.
          Не е лошо поне това, че покрай брега мога да наемам кораби и че пиратите са мощно присъствие.
          Много малко са ми държавите по картата. Айде, ясно, че България не е любима на екипа (пък и каква България в 1080), ама ми липсват всякакви там Швеция, Норвегия, Зета, Гуинед, едно-две руски княжества, малко диференциация между тюрките, Бургундия, Арагон, Навара...
          Кралете ми все са някакви многозвездичкови изроди с характеристики на психопати-масови убийци. Принцесите ми като са с по едно-две сърчица (ега ти символа в Тотал уор...) и ми бъде възложено да ги женя за еди-кой си генерал, после генералът се скапва, щото жена му била тъпа крава. Май само испанските принцеси освен това стават влиятелни и чаровни, ботовете си падат по испанки. Поповете и кардиналите не стават за преговори, а в старата игра беха идеални за тая цел.
          Голем резил е тая игрица. Сметам да я трия скоро и да си сложа пак старата. Може да е примитивна, но поне е вече утвърдена класика.
          Last edited by gregorianus; 29-03-2007, 15:56.
          Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

Абе момче ти песимист ли се бе , гледай малко , какво гледаш само лошите страни , има над 10 награди от престижни състезания и списания. И освен това тая игра е играя от октомври и не ме дразни толкова , на тебе като те дразни толкова чисто и просто не я играйййййййййййййй!!!!!!!! :tdown :x

Дали може да се държи културен език? На тези форуми не се гледа добре на подобно детинско държание
            модератор
            Last edited by модератор; 31-03-2007, 14:06.

Comment

gregorianus написа
              Голем резил е тая игрица. Сметам да я трия скоро и да си сложа пак старата. Може да е примитивна, но поне е вече утвърдена класика.
              Споко, сеньор Жерар! Ето, пускам самоцитат да видиш, че намеренията ми са сюрьознейши. :clown:

Макар че скоро четох некакви рекламки за експанжъна с допълнителните мисии и ми прозвуча интересно. Една "извинителна" кампания из Новия свят или в Литва би ми дошла добре. :nod:

Comment

Абе не е лоша ама все пак всеки с вкусовете си. Като гледам май ще ти допадне повече Rome Total War. Иначе на мен това ми е любимата игрица. :tup:

Comment

Снощи стигнах до чумата... Леле, това се казва мор - изби ми много генерали, при това един с максимум звезди и лоялност... Ужас! А нещо като станах голям всички почнаха да ме нападат - Испанци, Миланци (мъртви вече), папата, Византия, Египет, Монголците... За последните се надявам да ги хване чумата, иначе още са си множко въпреки моите усилия...
                  А някой може ли да каже кога ще се открива новия свят, за да си подготвя флота ?
                  „Аз, Драгомир, писах.
                  Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Comment

Пилот написа
                    За последните се надявам да ги хване чумата, иначе още са си множко въпреки моите усилия...
                    Прати им няколко заразени шпиони, за да се натръшкат..

.
                    ..И кажи ми ти страннико,
                    чувал ли си звук,
                    по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

Действам по въпроса! А убийци и дипломати могат ли да разнасят заразата?
                      „Аз, Драгомир, писах.

Comment

Новия свят се открива когато ти си готов или иначе казано когато имаш флота, която да прекосява океан : Carrack , Grande Carrack , Galleon , Carravel и др.Тогава може да преминеш през океана и да стигнеш до Новия Свят. За 6-7 хода се стига.Аз си свалих един Мод , на който има Kingdom of Jerusalem и Teutonic Order като Faction. Мн се кефя на Йерусалим. :tup:

Comment

Пилот написа
                          Действам по въпроса! А убийци и дипломати могат ли да разнасят заразата?
                          Мисля, че могат.. Но това е нож с две остриета. След няколко хода, могат да ти върнат някой чумав.

.
                          ..И кажи ми ти страннико,
                          чувал ли си звук,
                          по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

Роум си ми е приятна от много отдавна и си я бъзичкам от време на време. И Барбериън Инвейжън, и Александър си ги обичам...
                            Ама така като слушам, май и Медивъл ²² става. Само дето като почна да я играя, докъм петдесетия ход ми писва. А веселото явно почва на по-късен етап.
                            Я ме светнете за експанжъна Кингдъмс - верно ли щяло да има нов вариант за мултиплеър, при това в кампания (???!!!)? Ако е така, това ще бъде направо велико. Четох нещо, пишеше хотсийт режим (като в хироус ²²²) и ако има такова нещо, ще преглътна много дивотии.

Comment

Нещо не ги заразих гадините, а чумата взе че мина... малко се потрепахме конвенционално, но още държа Киев и бродовете на Днепър. Нещо се получава като Минас Тирит положението. За съжаление е малко трудно да си по-маневрен от конен народ. Взех и Багдад, като купи слонове с оръдия отгоре - защитниците докато се чудеха квоотуй мойте изкатериха стените. Сега ще чакам Тимур, но не зная кога ще дойде.
                              А каравелите как се развиват - аз имам Dockyard и Merchant Warf - какво още да строя?
                              „Аз, Драгомир, писах.

Comment

Ами и аз чух нещо за Хотсийт режим - дано да е вярно , за Експанжън нищо не съм чул още. А за корабите то май в определен период се появяват и други пристанища и от там ги вадиш. Тимуридите са 2 пъти по-силни от Монголците и се спират тия слонове само с Gunpowder единици, поне аз така ги победих.

Comment

Working...
                                X