Мноо лесно: За целта влизате:в папката data>world>maps>campaign>imperial campaign и отваряте файла descr_strat. Редактирате го като премествате имената на фракциите от "non playable" в "playable" и давате "save". Стартирате играта и както е казал поета:"Enjoy the game!!!"
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Medieval 2: Total War
Collapse
X
-
Ха-ха няма за какво, има и други тънкости като например да започнеш кампанията с повече пари, по-развити градове и по-силна и многобройна армия, пак правиш редакция на същия файл по-надолу... Ако искаш да играеш Historical Battles с друга армия влизаш : \Data\world\maps\battle\custom и оттам си избираш папката на съответната битка и променяш файла с име "descr_battle" като просто разменяш армиите от "non playable" в "playable" и обратно, даваш "save" и готово. много е забавно"...WE WILL EITHER FIND A WAY OR MAKE A NEW ONE..."
HANNIBAL BARKA 217 B.C.
Comment
-
Ааа виж и аз незнам, не мога да ти дам отговор понеже не съм я играл много, но на RTW съм по-добър, там още в началото трябва да строиш пристанища и пътища от ,които търговията се развива и приходите много скачат. Питай някой друг за MTW II"...WE WILL EITHER FIND A WAY OR MAKE A NEW ONE..."
HANNIBAL BARKA 217 B.C.
Comment
-
!!!
kris4o1993 написаАхам. Пак мерси. Аз имам обаче и още няколко въпроса:
1) Как да увелича приходите ми?
2) Каква е ролята на свещениците и как да ги използвам
3) Същото като 2) само че за търговците
4) Винаги ли трябва да държа гарнизон в градовете за да ги пазя от бунтовници?
Ролята на свещенниците е да конвертира религията(от ислям или ортодоксална-католическа) до такава каквато е за твоята фракция. Иначе има бунтове на религиозна основа.
Търговците са ялова работа и особенни приходи от тях няма.
Задължително трябва минимален гарнизон в града и да наблюдаваш популярноста на владетеля в дадения град и ако започне да спада строиш църкви или административни сгради.
Намерих русификатор на играта (английският ми е много слаб) и се ползвам от съветите които понякога са много полезни.
Играя предимно с Испания!
Comment
-
ами аз попринцип имам записи с всички фракции но първо бях се пуснал за да си отключа другите с The Holy Roman Empire (звучи величественно нали ) та превартях аз кампанията за около 60 хода имах 250 000 флорина и около 50 региона и това на медиум като за първа игра са искефих после си отворих другите фракции и си праех малки записи на хард и на вери хард но после ми хрумна да превзема цялата карта с Свещенната римска империя ... така и направих първо цяла сегашна Европа превзех после се отправих към Новия свят (много малко региона са там но Кингдомс поправя това и съм много доволен от това) след което бяхме останали само турци египтяни монголци и доидоха тиморидите обаче аз ги надхитрих : те са отправиха към Константинопол а аз сложих кораби на патищата за минаване от суша към суша по вода (онези стрелкички зелените) и онези не са разгарнаха като империя ами си стоят там и чакат да им отворя пътя да минат обаче аз НЕ ГО ОТВОРИХ! през това време превзех другите нации и ми исписа тотален победител много яко !!! :p :38: :tup:
Comment
-
"... сложих кораби на патищата за минаване от суша към суша по вода (онези стрелкички зелените) и онези не са разгарнаха като империя ами си стоят там и чакат да им отворя пътя да минат обаче аз НЕ ГО ОТВОРИХ]!"
Ха-ха хитрец си тиии! :lol: Кога се появява Новия свят на картата, трябва ли да играеш с Испания или Португалия за да почнеш и там инвазия, аз като играх корабите ми не стигаха по-далеко от Гибралтар, по нататък нямаше нищо дори през 16 век."...WE WILL EITHER FIND A WAY OR MAKE A NEW ONE..."
HANNIBAL BARKA 217 B.C.
Comment
-
хитрец съм я ми начи няма значение ск оя нация играеш само трябва пристанищата ти да са добре развити и да можеш да правиш от следните кораби : Carrack , Grande Carrack , Galleon , Carravel ама си приготви яки войски че ... ония ацтеки са с пални армии а градовете им са с крепостни каменни стени и са луди мисля че ти отваря картата на запад около 1400 година на оригинала има и ребели де абе чко е направено ама смалко региони но както казах Кингдомса поправя това
Comment
-
аз пак да питам- как се справяте с онези симпатични малки слончета от монголските орди с оръдийца върху тех?! ... някой ми беше казал, че имало патч, който оправя неоправданата им сила като единица. В Рим Тотал уор слониците на Картаген си имаха слабо място- залпове със запалени стрели и елефантите откачаха и се изолираха от битката. Тези обаче нямат такъв дефект. Даже издържат директни залпове със запалителни снаряди... аман...Трол по списък.
Comment
-
има ли някакъв начин да се предпазя от епидемиите. те се появяват всеки ход в 1/3 от градовете ми и непрекъснато умират цивилни и военни. Имам и още 1 въпросче: как мога да увелича прираста на населението в градовете, защото след известно време игра и започва да намалява и стига много под нулата
Comment
-
ами значи незнам дали можеш да се предпазиш от чумата, но приеми един съвет от мен: когато даден град е заразен с чума не взимай войски от него и не ги пренасяй в друг град, при други войски и т.н., заразените войски заразяват здравите! Можеш да си увеличиш населенито в даден град като развиваш нивите. Населението постепенно ще се увеличава, но внимавай, защото нали знаеш, че колкото повеше население имаш в даден град, толкова повече има вероятност това население да се разбонтува! Аз правя така: развивам в два града най-високите нива на нивите като оставям доста войски да ги пазят а при другите градове развивам нивити до 2-3 ниво.
Comment
-
DMX написаами значи незнам дали можеш да се предпазиш от чумата, но приеми един съвет от мен: когато даден град е заразен с чума не взимай войски от него и не ги пренасяй в друг град, при други войски и т.н., заразените войски заразяват здравите! Можеш да си увеличиш населенито в даден град като развиваш нивите. Населението постепенно ще се увеличава, но внимавай, защото нали знаеш, че колкото повеше население имаш в даден град, толкова повече има вероятност това население да се разбонтува! Аз правя така: развивам в два града най-високите нива на нивите като оставям доста войски да ги пазят а при другите градове развивам нивити до 2-3 ниво.
А с коя държава е най добре да започна първата си кампания? С коя ще ми е най лесно?
Comment
Comment