Разбивам и два, ама те се движат заедно и боят е поне срещу 3 което е самоубийство. На реките е по-удобно - те идват към теб и трябва да преминат убийствен бараж от срели и копия.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Medieval 2: Total War
Collapse
X
-
Мдя - аз съм с Новгород - от Юг едва удържам Крим от монголците, от Запад - едва сдържам датчаните ..... при ФранкфуртДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Бе аз играя некаква оригинална версия без модове. Много ми досаждат имената на градовете в източна Европа и имената на самите провинции. Нема Нормандия, ами некакъв си Руански регион. Волиния се казва Халич (това сигур е Галиция, която според екипа на играта е град, а не област) и изобщо голяма простотия.
Търговците нещо са ми съвсем неясни и играта наистина е станала Тотъл Икономикс. Убийците убиват, докато са пресни и неопитни, после таман натрупат некоя звездичка и пропадат безславно. Ако не туря на генералите си по един поп да им размахва пръст, моментално привличат в свитата си прелюбодейки и магесници, та кралският ми двор е заприличал на некакъв вертеп. Ако пък немам адски напреднали катедрали (а не ми се харчи за това), Инквизицията започва да се държи като ал-Кайда. Гилдиите и благородниците ми възлагат тотално неадекватни мисии (примерно да пратя вестоносец при добре познати съюзници... или да отнема от съюзниците си някой град). Гледам, че ако играя с Милано, Църквата ме обича, но ако хвана друга държава, просто трябва да се превърна в некакъв послушко, за да няма анатеми. А анатемата некак не ми е приятна, още повече, че нема как да унищожа проклетата папска държава. Колкото повече се дразня с католическите държави, толкова повече ми се ще да викам: "Реформацияааа!" Тепам еретици наред, пък половината ми свещеници са със странни характеристики... например скоро имах един, който се водеше прикрита жена (много ми се щеше да го направят кардинал и папа, пардон, папеса). Няма морски битки, къщите на градовете ме обстрелват, докато търча по улиците, а най-тъжното е, че няма провинциални и държавни титли. В стария Медивъл титлите ми бяха особено любима подробност. Да не говорим, че играта е огромна и ми се плаче като гледам колко място е посиняло на Це устройството. Некаква ужаст. Май само дипломацията се е подобрила малко.
А на всичко отгоре не мога да си разглеждам и градовете.
Кръстоносните походи ги водя чийтърски - всеки ход като свърша с движението на армията, я вадя от похода. На следващия пак я включвам и така я движа. С тоя балъшки номер предотвратявам дезертьорства, ама си е простотия.Според мен, ако някой е решил да напусне войската и да се върне на село, ще му е все тая от кръстоносна армия ли бяга или не.
Не е лошо поне това, че покрай брега мога да наемам кораби и че пиратите са мощно присъствие.
Много малко са ми държавите по картата. Айде, ясно, че България не е любима на екипа (пък и каква България в 1080), ама ми липсват всякакви там Швеция, Норвегия, Зета, Гуинед, едно-две руски княжества, малко диференциация между тюрките, Бургундия, Арагон, Навара...
Кралете ми все са някакви многозвездичкови изроди с характеристики на психопати-масови убийци. Принцесите ми като са с по едно-две сърчица (ега ти символа в Тотал уор...) и ми бъде възложено да ги женя за еди-кой си генерал, после генералът се скапва, щото жена му била тъпа крава. Май само испанските принцеси освен това стават влиятелни и чаровни, ботовете си падат по испанки. Поповете и кардиналите не стават за преговори, а в старата игра беха идеални за тая цел.
Голем резил е тая игрица. Сметам да я трия скоро и да си сложа пак старата. Може да е примитивна, но поне е вече утвърдена класика.Last edited by gregorianus; 29-03-2007, 15:56.
Comment
-
Абе момче ти песимист ли се бе , гледай малко , какво гледаш само лошите страни , има над 10 награди от престижни състезания и списания. И освен това тая игра е играя от октомври и не ме дразни толкова , на тебе като те дразни толкова чисто и просто не я играйййййййййййййй!!!!!!!! :tdown :x
Дали може да се държи културен език? На тези форуми не се гледа добре на подобно детинско държание
модератор
***Last edited by модератор; 31-03-2007, 14:06.Съдбата закриля само смелите!!
Comment
-
gregorianus написаГолем резил е тая игрица. Сметам да я трия скоро и да си сложа пак старата. Може да е примитивна, но поне е вече утвърдена класика.
Макар че скоро четох некакви рекламки за експанжъна с допълнителните мисии и ми прозвуча интересно. Една "извинителна" кампания из Новия свят или в Литва би ми дошла добре. :nod:
Comment
-
Снощи стигнах до чумата... Леле, това се казва мор - изби ми много генерали, при това един с максимум звезди и лоялност... Ужас! А нещо като станах голям всички почнаха да ме нападат - Испанци, Миланци (мъртви вече), папата, Византия, Египет, Монголците... За последните се надявам да ги хване чумата, иначе още са си множко въпреки моите усилия...
А някой може ли да каже кога ще се открива новия свят, за да си подготвя флота ?„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Новия свят се открива когато ти си готов или иначе казано когато имаш флота, която да прекосява океан : Carrack , Grande Carrack , Galleon , Carravel и др.Тогава може да преминеш през океана и да стигнеш до Новия Свят. За 6-7 хода се стига.Аз си свалих един Мод , на който има Kingdom of Jerusalem и Teutonic Order като Faction. Мн се кефя на Йерусалим. :tup:Съдбата закриля само смелите!!
Comment
-
Роум си ми е приятна от много отдавна и си я бъзичкам от време на време. И Барбериън Инвейжън, и Александър си ги обичам...
Ама така като слушам, май и Медивъл ²² става. Само дето като почна да я играя, докъм петдесетия ход ми писва. А веселото явно почва на по-късен етап.
Я ме светнете за експанжъна Кингдъмс - верно ли щяло да има нов вариант за мултиплеър, при това в кампания (???!!!)? Ако е така, това ще бъде направо велико. Четох нещо, пишеше хотсийт режим (като в хироус ²²²) и ако има такова нещо, ще преглътна много дивотии.
Comment
-
Нещо не ги заразих гадините, а чумата взе че мина... малко се потрепахме конвенционално, но още държа Киев и бродовете на Днепър. Нещо се получава като Минас Тирит положението. За съжаление е малко трудно да си по-маневрен от конен народ. Взех и Багдад, като купи слонове с оръдия отгоре - защитниците докато се чудеха квоотуй мойте изкатериха стените. Сега ще чакам Тимур, но не зная кога ще дойде.
А каравелите как се развиват - аз имам Dockyard и Merchant Warf - какво още да строя?„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Ами и аз чух нещо за Хотсийт режим - дано да е вярно , за Експанжън нищо не съм чул още. А за корабите то май в определен период се появяват и други пристанища и от там ги вадиш. Тимуридите са 2 пъти по-силни от Монголците и се спират тия слонове само с Gunpowder единици, поне аз така ги победих.Съдбата закриля само смелите!!
Comment
Comment