Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Medieval 2: Total War

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

това за требушето го видях вчера ... обсаждаха ме, аз ги замервах от крепостта ... много е неточно мамка му ... виж, стените като обсаждаш ги маже ... та, целя ги аз, свършват мунициите и после само почна да мята крави, а скалата долу, която е в синьо и показва колко муниции имаш, става зелена.

пратих армия на кръстоносен поход ... трябва ли обаче да победя или да участвам в битка, за да ми се повиши рейтинга пред папата? Тоест ако ме унищожат, какво следва? Щото ме нападнаха едни монголи, ебати гадните са, особенно конните им стрелци ... беше цяло удоволствие за мен да ги гледам и никакво за войниците ми ... конните им стрелци почват да обикалят в кръг пред твоята войска и стрелят ... много е красиво.

като си ъпгрейднеш Гънсмита и ти излизат доста опции
    Трол по списък.

Comment

те русите имат точно едни такива казаци, лека конница стрелци, много са полезни
      "Щом не щеш мира, на ти секира"

Comment

аз пък се ядосах когато един отряд селяни ми преби рицарите и няма да я пипам понеоще два дена от яд,баси,онея са прости селяни с вили,влизам им в гръб и пак....

Comment

За кръстоносния поход трябва да превземеш целта на похода-примерно Йерусалим,след това папата става по-благосклонен.Това за рицарите и селяните не го вярвам,аз цели армии от тежко въоръжени бойци съм обръщал в бяг с 2 отряда рицари изотзадзе,докато ги баламосвам отпред с моята пехота(обикновено съотношението е 1:2 в полза на врага).Ама някой път се случва особено тъп генерал да се наниже не където трябва и да го утепатМакар,че в историята е имало случаи селяни да пребият рицари,но в играта такъв проблем не съм срещал.

Comment

Егати маитапа-играя с Милан папата стана мои кардинал 2 пъти поред завладях Ерусалим и Акра и сега с които се сбия папата го отлъчва от църквата/Сицилянците ги реабилитира-посмъртно ха-ха/

Comment

ама понякога играта е доста нечестна и има недомислени неща ... примерно, превзел съм аз първата стена на замък и съм качил стрелците си на стената, минава конница на врага отдолу и мигом, кулата покрай която е минала конницата или застава под нея, става притежание на врага и почва да ми обстрелва стрелците?!?! Е как става тоя номер бе дееба? Да не говорим, че когато моя кула стреля по врага, унищожава 1 на 10-15 изтрела, докато моите ги патка като стой та гледай...

недомислено е и това, примерно, като обсаждаш крепост, да не може да буташ стълбите, след като си отблъснал да речем първите нападатели и те си стоят. Или пък момента в който тези отвън и тези вътре имат еднакъв брой амуниции... тъпо е

за момента доста малко използвам дипломатите, принцесите, убийците и търговците ... отдал съм се на войната
              Трол по списък.

Comment

Аз пък отбранявах един град от немците и те имаха числено превъзходство,пък и бяха по-тежки войници(спешени рицари).Та реших да изоставя стените и разположих бойците си в градския център,точно на тесния изход на централната улица(4 отряда копиеносна милиция,зад тях 4 отряда стрелци,3 отряда английски пеши рицари).Оня почна да рути стените и кулите(аз си чаках),тръгна да катери стените с обсадни кули и стълби(въпреки че отвори 4 дупки в стените с катапултите).След това си разположи бойците по стените и ми прати единствения си отряд арбалетчици,който беше набързо избит от моите стрелци.За моя изненада другите му отряди не нападаха,а си клечаха на стените(сигурно е искал аз да му дойда).Съвсем спокойно си изчаках да свърши времето(между другото включете си тая опция,че има да си чакате по време на битка тъй като ИИ-то е адски пасивно) и победих,а тоя имаше 10 отряда пеши рицари дето щяха да ме смелят.Това беше най-идиотската битка дето съм водил

Comment

krum-strashni написа
                  те русите имат точно едни такива казаци, лека конница стрелци, много са полезни
                  Най-луди са стрелците на камили благодарение на тях(и християнските ренегати) с алмохадите правя лудница...още малко и ще пратя сюнетчия във Ватикана :sm113:

Comment

RAPTOR
                    твоето нищо не е,
                    на мен какво ми се случи с руснаците...Разбих с 540 човека (2 отряда стрелци милиция, слаби и 3 отряда казаци и още 3 копиеносци от най-простите и генерал с бодигард; нито един от тия пълни) 1130 добре построенна тимуридска войска, която нападна 2 лвл замък. Тия седяха и дори чакаха, дори не помръднаха обсадната техника, а още повече бяха в обхвата да стрелците ми и на кулите. Аз също почаках и когато избих 50% от неговите плюс цялата му конница, излязох и ги пометох. Оцеляха някви си 80-100 човека от неговите. То и моите измряха, генерала остана съвсем сам, ама победата беше ключова....даже я отбеляза на картата с два кръстосани меча и година

Comment

Аз като играя с англичаните,тая пасивност ми е добре дошла,макар че ме дразни.Правя си половината армия йомени,4-5 отряда тежка пехота за прикритие и 2-3 ескадрона конница.Та като ги забия тия колове пред войската,а със стрелците децимирам противника отдалеч.Онзи се приближава малко и почва да седи,докато му избия половината войска и ми свършат мунициите.После напада,ама конницата му се нанизва на коловете.С пехотата го задържам,а с конницата го удрям в тил.Някой път дори и не се стига до ръкопашен бой-стрелците гътват 2/3 от войската,а другите се разбягват.Един път разбих 1700 испанци(тежковъоръжена армия),като убих 800,плених 750,а загубих само 15 човекаА тия славните битки дето ги отбелязва по картата с мечове съм направил към 10-15.Дано излезе скоро пач за ИИ-то,че да има повече тръпка в тактиката,вече ми омръзна с един и същи подход да бия

Comment

Играйте на най-високата трудност малко по зарибяващо пак е елементарно особенно ако сте играли поредицата от 2 години като мен ама все пак...Общо зето чакам мод...

Comment

Пача ще излиза на 24ти

Само при мен ли липсват такива бъгове??? Редовно Берберските копиеносци се правят на кайма още в първите 2минути на битката, главни виновници са рицарите пешаци

Comment

аз пък с тези руснаци, ако имам пехота във войската не е повече от 2-3 групи, което ми създава понякога проблеми, особено с обсадите. Пехотата ги пазя само да бутат тараните

Comment

А това нещо Assassin е б**и тъпото нещо!!!
                              И в тая игра човек с 5% шанс има по-голяма вероятност да извърши нещо от друг с 50%.
                              С въпросните убийци ми се случи същото-повече от 20 пъти(на 18 им загубих бройката всъщност) човек с 50% шанс се проваля,а поне половината от опитите ми с новопроизведен убиец бяха успешни,как става това не знам.

Иначе най-якото-предлагам на папата 500 флорина и питам "Шефе,ти кво ще ми дадеш" и това което получих беше...594 флорина :o

Comment

Аз сега с Англия провеждам блицкриг срещу Франция - за 2 хода превзех Париж и още един град, обявих примирие и изпреварих папата - той искаше да ме смъмри, но аз си взех нещата преди да се усети. Иначе кръстоносните походи са много весели - перфектен начин да разориш противника.
                                „Аз, Драгомир, писах.
                                Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Working...
                                X