Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Hearts of Iron 2

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Титаничен мод. В моята игра с България, Сакса поведе армиите към Македония, Албания и Югославия. България е вече на две морета, още едно и ще има Цар Симеон II Още по-велики :rock: .

Макетата имаха само една дивизия и ги прегазих като кутия от Кока-Кола, шиптерията се окопа в Шар, но успях да ги пречупя благодарение на двете запасни дивизии събрани на пожар. Сърбите имаха солидна армия, но нали НАТО им взе всички МИГ29тки, вдигнаха някакви кошници от ПСВ и ескадрилата от Граф Игнатиево ги запозна със законите на Нютон. ВВСто се запозна с приомите на ground attack и разпра дивизиите в Ниш и Косово, които бяха изкарани от траншеите си.

Comment

Всъщност, към играта има вграден редактор, на който аз не бях обърнал внимание. Но ви го препоръчвам - от него могат да се направят всички необходими промени, включително да се редактират технологичните екипи (всичките им параметри), да се добавят нови, военните и политическите лидери (параметри, добавяне на нови) и т.н. Ресурсите по картата, технологиите, военните части - всичко това може да се промени съвсем лесно. Аз затова реших да играя засега само с България, защото не ми се занимава да започвам с голяма държава, а за да стане "игрова" добавих малко технологични екипи (2) и някой и друг военен лидер, заедно с още ресурси. Направих и фабриките да се строят за по-кратко време.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Loozer написа
        http://forum.paradoxplaza.com/forum/...d.php?t=329903

Титаничен мод. В моята игра с България, Сакса поведе армиите към Македония, Албания и Югославия. България е вече на две морета, още едно и ще има Цар Симеон II Още по-велики :rock: .

Макетата имаха само една дивизия и ги прегазих като кутия от Кока-Кола, шиптерията се окопа в Шар, но успях да ги пречупя благодарение на двете запасни дивизии събрани на пожар. Сърбите имаха солидна армия, но нали НАТО им взе всички МИГ29тки, вдигнаха някакви кошници от ПСВ и ескадрилата от Граф Игнатиево ги запозна със законите на Нютон. ВВСто се запозна с приомите на ground attack и разпра дивизиите в Ниш и Косово, които бяха изкарани от траншеите си.
        Аз в момента играя този мод и мисля че е страхотен. Играх с Аржентина за да видя какво ще стане по света. Към средата на 2008 избухна война между Америка и Шанхаиския пакт (Русия, Китай , Таджикистан, Узбекистан и секаквите там -стан ) заради Иран. Сега е средата на 2010 и тъкмо когато на Русия и останаха само Сибир и части около Волоград, им дойде event и си активираха ядрения арсенал и може би пуснаха около 200 атомни бомби навсякъде в Америка. Ламериканците получиха толко много dissent, че половината им държава бе обхваната от партизани и те се отцепиха и образуваха Конфедерацията. След това Русия бавно и славно си възвърна доста голяма част от териториите и дори направи десант на американска земя и стигна до Лос Аламос. След това Путин направи сепаративен мир с Ламерика и взе части от Аляска, Хавайте и Панамския канал. В същото време (началото на 2014) Чичо Сам се насочи към Азия. Там той стовари 100ина дивизийки и анексира Китай (междувременно и на Китай им доиде event да си активират ядрения арсенал обаче те нямаха бази от които да им излетят ракетите) Докато Америка празнуваше победата над Китай, Путин обяви война на ЕС и набързо стигна до границата с Франция въпреки че получи няколко ядрени ритника по задника :mhehe: . Засега е това пък ако нещо интересно стане ще ви уведомя.

Comment

а момчета, я помогнете нещо не мога да го сваля този мод, обяснете как по-точно става номера.
          Мен последната ми версия е Armageddon, още във втората световна,
          Кръвта из нашите гърди
          не е съвсем изляна!
          Народе, цял стани! Иди!
          Че Македония въстана.

Comment

shadowsong написа
            а момчета, я помогнете нещо не мога да го сваля този мод, обяснете как по-точно става номера.
            Мен последната ми версия е Armageddon, още във втората световна,
            Значи ето стъпка по стъпка:
            1) Чисто нова инсталация на Doomsday (мода не работи с Армагедон)
            2) Doomsday трябва да е пачната до 1.3а
            3) Сваляш и инсталираш първият файил (преинсталера)
            4) Сега вече там където ти е инсталирана Дуумсдей трябва да имаш папка наречена Modern Day Scenario (примерно Дуумсдей ти е инсталирана в D:\games\Doomsday, в папката games търси Modern Day Scenario)
            5) Сваляш и инсталираш 2рия фаил - инсталера
            6) По желание си свали Modern Aircraft Spirits (Аз лично съм много доволен от тях)
            7) Играеш

Comment

Аз и приятели започваме нов мод за играта Hearts of Iron. Ако искате да помогнете с нещо натиснете линка отдолу:

Comment

Имам един въпрос свързан с мода "Modern Day Scenario 2" и "Armaggedon".Има ли,някакъв начин картинките на градовете и провинциите от "Modern Day Scenario 2" да бъдат преместени на Армагедона.Сега са супер малко,градове с голямо значение като Токио.Париж и Рим нямат картинки,за разлика от Москва да речем( тя също е важен град...ама аз с СССР не играя.С франсетата съм и ми е тъпо столицата ми да е някакво поле с хълмчета.......).Говоря само за картинките а не и за точките който носят различните провинции.Нека те да си останат старите(от армагедон).Ако някой,успее да помогне ще съм му много благодарен.
                Last edited by rome1989; 22-01-2008, 11:55.
                Рицар

Comment

Таман щях да питам, някой не е ли играл с франсетата. Аз съм пред култовата дата 01.09.1939-та и мисля да ударя Италия и оттам да вляза в Райха. Цялата флота ми е в Средиземно море. А при мен победиха републиканците в ГВ в Испания (без да ги подкрепям). Играта не следваше ли историческия ход?
                  Играя по нашенската система (аз я наричам Кремиковска, т.е. три пъти опитай и тогава (ако не става) прочети инструкциите ).

Comment

Аз започнах игра с Фрнация. Построих 10 ниво фортове във всички провинции граничещи с Германия и Италия. След това като Германия ми обяви война, аз обявих война на Италия и ги прегазих, като открих 2 фронт срещу Гемания. После Германия обяви война на Бенелукс и Скандинавските държави. Междувременно построих и 10 ниво фортове на 2рия фронт (този в италия) и направих десант в Дания. После натам беше лесно...

ПП: А относно това което каза че играта трябва да следва историческия ход не е така. Paradox Interactivе бяха споменали че това е игра която се играе в периода на WW2, но не гарантира че всичко ще се развива както е било наистина

Comment

Аз се развих по съвсем различен начин.На normal и aggresve играя.В началото преместих цялата френска,налична армия на германската граница,включително и тази от африка и от ливано-сирийските територии.После обявих вона на Германия на 1ва или 2ра година от играта-почнах на най-ранната.Стана забавно-ссср тръгна срещу Полша тя влезе в съюз с райха.......Румъния,Гърция и България обавиха воЙна на СССР.С германците бая се закучиха обаче нещата :starwars: ......Точно тогава и Австрия ми обяви война(Мусолини си кротуваше).СССР прегази поляците и ги остави с град-два.Те приеха да ми стахат марионетки......Действието се развиваше адски бързо.Англичани,Канадци,Австралийци се струпаха на границата с Германия.Поех контрола на армиите на последните 2 и оспях да обграда 10-11 германски девизии.След разгрома им Германия падна.Лошото беше,че след като поляците ми станаха марионетки влезнах в война с СССР :wall: .разбрах чак след като ми навлезна червената армия......Бях в трудно положение-макар че анексирах Германия(индустрията и беше огромна-отрои мойта :trink39: ).....току що бях приклучил тежка война.Обаче пак станаха странни работи.Югославия ми обяви война ама след 1-2 дена какво стана,склучи мир с англичаните и обяви война на СССР,без да е в съюз с нас(май накакъв преврат..управлението май стана др ама не съм сигурен :flucht: )......Поледва я унгария,която ми обяви война ..ама тя беше лесна...На фронта с унгарците водих позиционна война ни напред ни на зад-всичко се биеше с червената армия..Макар ,че даже загубих няколко града ( но в крайна сметка с помоща на съюзниците:jesse4: имахме огромен превес в авияцията.....Имайте птедвид,че още не беше... май(ако не се лъжа станало дори 1940.....) :rock: .Абе не беше ,почти сигурен съм.
                      През това време съюза мачкаше румънци,българи и гърци(а те ми обявиха и на мен война.....ама бяхме още далеч нито те биеха по мен нито аз.....).Извадих късмет обаче признавам-успях да обграда 12-13 девизии на червената армия)))))) и да ги затрия.После още 9-10)))))При владивосток англичаните се справиха с още 14-15 :twisted: ....пълен провал за Сталин.Въпреки погрома СССР успя почти да анексира Румъния ама така стана по лошо за тях))))))Срещнаха свежи Югославски девизии,който до сега си кротуваха,защото не можеха да минат през Румъния)).Абе сейфа е невероятен..в последствие към нас с Англия се присъединиха Щатите,Чехословакия,Португалия....згазихме Япония и СССР( в Владивосток се стовариха англичаните и всякаква паплач.....) .Аз се пренесох в южна Америка(след доста време де),стана невероятна игра.Признавам играя с код-freedom още в началото го пуснах за да смена управлението на франсетата-да не са демокрация а аутократична държава да са.....
                      Извинявам се за правописните грешки ама ще ги поправя по натам...обещавам))

П.П
                      практически след невероятния съюз ,който ангичаните сключиха с Америка след като Япония им обяви война(на Амерака),всички държави ,който имат за гарат американците стават мой :twisted:
                      Америка ми е съюзник и не може да ми обяви война... :twisted: Южна америка ме чака....
                      П.П.П.
                      Войната с япония беше разбиваща.....Към нас се присъединиха холанците и още някакви марионетки на америка в близост до япония...бяха анексирани.... :musik25: Загубих цял индокитай....бях превърнал Сиям в марионетка..и те си заминаха....Японците навлезнаха в индия..аз се бавих доста с Манджурия и Манджукуол .Американците обаче помогнаха много-с ресурс и армия..направиха мноого десанти и остров след остров та до Токио......
                      (Както и да е а за въпроса ми с картинките някой може ли да помогне :sm186: )
                      Last edited by rome1989; 23-01-2008, 00:03. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                      Рицар

Comment

Изтеглих днес играта. Но явно доста време трябва да й се отделя. Интересно е измислена. пуснах се с България. Обаче много ми малобройни силите. Пък и точки за продуктивност нямам. Не можах много-много да произведа нови войници. И си карам с някакви части от втора армия, някакви конни дивизии, абе общо взето слаба работа. Докато се усетя, турците ми окупирали Варна. Пращам войската, успяха да ги върнат обрятно. Бил съм от Коминтерна. Сиреч. Съветски войски край мене колкото щеш. Даже в Пловддив и София имаше някакви руснаци. Чудих се какво да правя и пратих войските в София. (Отбелязвам, че годината е 1945). Добре, ама турците не се отказват. Превзеха Варна. И докато успея да ги върна обратно моите, турците и Пловдив превзеха. Пробвах да ги върна, не успях. Руснаците пък избягаха от там. Въобще... Голяма сложност е тая игра.
                        I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.

Comment

И как си успял да се докараш до война с турците ми е много интересно
                          Проект 22.06.1941 г.
                          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Ми в сценария от 1945г. ти си заедно с братушките и другите държави от Варшавския договор във война срещу НАТО (демек България е във война срещу Турция)

Comment

А, ясно. Аз никога не съм се пускал на тоя тип сценарии, а само на началните, а и поначало предпочитам да се занимавам с модифициране и никога не съм стигал май по-нататък от 1942-3 г.
                              Проект 22.06.1941 г.

Comment

Да питам още нещо. ПРобвах кампания с Англия от 1936. Всичко е спокойно. Мога свободно да се разхождам из Франция. Обаче много малко войски имам на острова. А тайната ми мисъл е да се прнеса в южна Франция и като стане някакъв джангър из Европата, да навляза в Италия, за да мога да имам добър излаз към Балканския полуостров. Това в сферата на желанията обаче. Войските ми са много пръснати. Доста хора имам в Индия. И другаде трябва да имам. Но не знам как да ги пренеса. и по точно. Не знам какви точно кораби да използвам, щото явно с кораби ще стане. Добре е, че военни действия още няма. Французите са на немската граница, може и ня тях да помогна като тръгна Хитлер на изток, въпреки, че ако не ги удържа, ще ми отреже частите от острова и става лошо. Но засега не знам как да си събера войските. Гото съм да жертвам провинциите по Азията и африката, стига да мачкам фашистите в Европа.
                                I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.

Comment

Working...
                                X