ROME:TOTALWAR

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • ALIEN
    редовен
    • Mar 2007
    • 94

Ми брат, кво да ти кажа аз поне така го разбирам.
    Иначе на роме не ползвам кодове е освен този за цялата карта ама той си е полезен де...иначе за пари си развивам икономиката и така...

Comment

• Hannibal Barka
      The Worst Enemy Of Rome
      • May 2007
      • 89

durex написа
      значи да изляза от играта и после пак да вляза ??? :o
      Еми да ,влизаш чийтваш,после кат ти трябва пак ,излизаш от играта и пак можеш да чийтваш.Сам съм го установил без да се ровя във форуми ,макарче не знаех защо става така.На Barbarian invasion i Medieval II можеш да чийтваш без ограничение.
      "...WE WILL EITHER FIND A WAY OR MAKE A NEW ONE..."
      HANNIBAL BARKA 217 B.C.

Comment

• BAGA_TUR
        НЕПРИМИРИМИ
        • May 2004
        • 601

Hannibal Barka написа
        Еми да ,влизаш чийтваш,после кат ти трябва пак ,излизаш от играта и пак можеш да чийтваш.Сам съм го установил без да се ровя във форуми ,макарче не знаех защо става така.На Barbarian invasion i Medieval II можеш да чийтваш без ограничение.
        Ами то няма много смисъл, после май се връщаше сумата.. :sm186: Тоест, затъваш в дългове..

.
        ..И кажи ми ти страннико,
        чувал ли си звук,
        по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

• pop69
          редовен
          • Aug 2004
          • 177

Я пробвайте това http://internetwars.ru/Rome/CasusBelli/CasusBelli.htm
          Графиката е невероятна. И скъпотията също.
          здз

Comment

• Hannibal Barka
            The Worst Enemy Of Rome
            • May 2007
            • 89

Пробвал съм го не става,много насича не може да се играе с големи армии,макарче съм с 3.0 GHz Celeron ,768 mb Ram и VCard NVIDIA 256mb. В инструкциите за инсталация пише ,че трябва предварително да изтриеш папката Vegetation,която се намира в Data при ,което след инсталацията растителността става отвратително грозна :tdown .Тревата е някакси неестествено яркозелена.Прилича на стар, долнопробен анимационен филм :clown: .Тотален кич.Няма мод който да съм изтеглил досега и да не съм успявал да инсталирам при това тръгват перфектно.Cassius Beli е единствения мод който не мога да играя,а иначе графиката си я бива.
            Last edited by Hannibal Barka; 08-01-2008, 20:20. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
            "...WE WILL EITHER FIND A WAY OR MAKE A NEW ONE..."
            HANNIBAL BARKA 217 B.C.

Comment

• durex
              новак
              • Dec 2007
              • 5

кажете някой добър мод ..най добрия де , и ест опишете как са инсталира и от къде да го истегля

Comment

• pop69
                редовен
                • Aug 2004
                • 177

Ето този е добър-в момента го играя. http://internetwars.ru/Rome/TerraeEx...xpugnandae.htm
                здз

Comment

• Imperial
                  Мошенник
                  • Jan 2003
                  • 12066

durex написа
                  кажете някой добър мод ..най добрия де , и ест опишете как са инсталира и от къде да го истегля
                  Следващи мнения с подобна граматика и правопис ще се трият.
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• pop69
                    редовен
                    • Aug 2004
                    • 177

Моля ви пробвайте Дарт мод. Явно съм пристрастен към направеното като сложност на сраженията от Средновековие 2 от този младеж. Чак сега поиграх и на мода му за Рим. Е класика. Графиката е много прилична. Бронята на войниците е с отличителен матов цвят. Голяма подробност по доспехите. Не всичко е променено, но си личи че е направено много. Много карти за готови сражения както към Рим, така и към Варварската инвазия. Повечето войници са същите , но много по-подробни и ярки и като цвят така и като красота. Към Рим има 5 кампании, които се играят по отделно. Всяка една нация е с характерен военен строй и тактика както в Рим така и при варварите. Има в Рим десетки исторически битки-почти всички най-известни. Въобще който иска нещо красиво и небъгаво, сложно като сражение и добър баланс моля да го пробва. Мода е общо над 500 мб. Състои се от две части във версия 8,0 и 8,1. Успех.

ето и линк за сваляне.
                    Last edited by pop69; 14-01-2008, 23:42. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                    здз

Comment

• muzicantini
                      редовен
                      • Jan 2008
                      • 200

Кажете каква тактика използвате за бой на открито поле. Защото например има едни Исторически мисии, в които най-често си обкръжен и твоите хора са два пъти по-малко. Не знам на кой какво да заповядам и като дам начало на битката за отрицателно време мелачката е задействана, става голяма касапница и преди да успея да дам каквато и да е заповед, три четвърти от армията ми е унищожена или побягнала. Примерно в битката за Спарта. Там уж няма стена. Имам четири катапулта, с тях всявам малко хаос и паника сред войниците. Ама те постоянно идват нови. Пехотата с копията напред като направят формацията не мога да ги бия, дори и да съм със същата пформация. Стрелците сякаш нямат ефект срещу тях, а катапултите кога уцелят, кога не, пък и доста бавно се придвижват. Като пусна тежката конница, тя уж прегазва обикновените спартанци (сиреч само с малко щитче и меч), ама дойдат ли ония с копията, изведнъж почват конете ми един по един да падат и накрая се разбягват.
                      I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.

Comment

• shadowsong
                        Кръвопиеща Мамуто-Хиена
                        • Nov 2007
                        • 304

Кажи за коя мисия и ще ти обяснЯ, тези изторическите си ги минавам за разтоварване, най-ме радват тия на ханибал де. Иначе за спарта, това е една от по-гадните мисий и тук не ти трябва толкова тактика колкото търпение. Първо - катапултите ги обръщаш към идващата армия не само да хабят муниций към врага, второ хващаш всичко по-мобилно, слоновете и задължително 2 фаланги с копия. Придърпваш врага един по един, фалангите го задържат отпред (защото да не се лъжем, тез с копията с врага, другите спокойно за един отряд конница ги разбиваш) , докато слоновете ги хвърляш в гръб. Така един по един ги разбиваш. Не си прави труда да превзимаш спарта , това чак накрая. Сега обръщаш всичко към идващата армия и с катапулти,слонове и фаланги си правиш тактиката.
                        Всеки си има стил на игра. Тук препоръчвам фаланги в центъра и слонове по фланга, само че в огромен мащаб. Много е ефективно. Успех.
                        Кръвта из нашите гърди
                        не е съвсем изляна!
                        Народе, цял стани! Иди!
                        Че Македония въстана.

Comment

• muzicantini
                          редовен
                          • Jan 2008
                          • 200

Ами да, но не аз си избирам армията. Пуснали са ми някакви обикновени без слонове. Все едно. Рим се скапа затова я изтрих, но инсталирах Медиевал. Минах курса на обучение успешно и там всичко беше в размазващо за мен предимство. Врагът беше сигурно 4 пъти по-малък от мен. Но все едно. Започнах истинска кампания. Там владея нотингам, Лондон и Каен. Работата, обаче е, че имам само едно корабченце, и няколко обикновени пехотински отряда (не са много малко де, но едвам стигат за превземането на Рен. А Рен в играта е малко селце общо взето) нещо не виждам опция за трениране на нови войници и не мога да си направя армия. Корабчето ми веднъж беше набаното, удържах, обаче втория път ме размазаха. Общо взето трудно се оправям при превземането на градова. Да речем стената я разбивам, ако преди това противника не излезе сам отвън да се защитава, но после като вляза настава хаос. Стремя се към главния площат, като при Рен само един човек жив оставих ( ). Ама вътре отрядите ми не могат да се разминават. Уж съм заповядал на четири пехотни отряда да се бият, а то всъщност, само първият убаства, щото другите не могат да минат. А като цъкна уж да ги заобиколя, че да ги ударя отзад, те тръгват по най-краткия път и става много трудно. Трябва някакво ръководство да видя в нета. Или поне някой а ми каже какво да направя, за да си подсиля армията, да сложа разнообразни отряди и да си направя флот.

Comment

• pop69
                            редовен
                            • Aug 2004
                            • 177

На двама ви ще кажа че всичко е търпение и икономика. Развийте дипломацията,слушайте сената или папата и натрупайте пари. Тогава ще ви нарасне и популацията, ще ви се разрастват градовете и ще строите нови казарми с по-,,смели,, войници. А че губите сражения то това е липса на опит и рутина. Когато почнах да ги играя тези игри ме биеха навсякъде, а сега аз ги бия. Избирате една печеливша тактика, а също удобен терен и място. Правете засади по горите. Не избивайте пленници, а искайте пари за тях. Не избивайте новозавзетите градове-населението е неоходимо за данъци и войска. Правете църкви,мини и пътища с пазари. Имайте по възможност един противник. Наемайте наемници в краен случай и ги пускайте веднага след кампания, защото се издържат трудно. При всяка зделка или съюз която предлагат искайте пари.В градовете поддържайте евтини милиции до 4-5 роти и стрелци. Който играе Рим срещу слоновете да има стрелци с лъкове и запалени стрели по фланговете и целият огън да е срещу слоновете-бягат и мачкат своите. Срещу онагри, катапулти и други такива, веднага лека конница и в гръб да ги избива. В Средновековието 2 ако не играете някой мод де защото там баланса е яка работа-примерно в Дарт Мода конницата направо е ужас-веднага от далече стрелците в нея да бият и да я държат на разстояние. Тежката пехота отпред а копиеносците и спомагателните отряда зад тях, като се впускат там където се огъва фронта. Конницата по фланговете и я пускате да сече отзад. Леката конница е за преследване или избиване на стрелците. Никакви такива романтични и безумни атаки от конницата първо и после пехотата. Гледайте генерала да не някой гей или пияница. Не разчитайте на Бог, защото Бог разчита на вас-успех.
                            здз

Comment

• Zalmoxis
                              ветеран
                              • Nov 2007
                              • 969

След като тук прочетох,че в битката за Спарта трябва да се защитаваш,а не да нападаш,и да дразниш и да изтощаваш противника колкото може повече с леките отряди,я минах много лесно.Странно е,че гърците имат почти безсмъртна конница,но затова пък даже тя бяга от слоновете и не посяга.Явно идеята в кампанията пък е постоянно да завладяваш нови провинции.Прави ми впечатление,че след като натрупам големи ресурси и ми омръзне да завладявам,парите тръгват надолу ей така.

Comment

• muzicantini
                                редовен
                                • Jan 2008
                                • 200

Колко интересно го каза... Между другото кое в Медиевал 2 се смята за голяма армия??? Защото аз днеска направих една глупост. Реших да превземам крепост. И имаф явно превъзходство. Моито хора бяха 740, а противника беше отоколо 370 - 400. Снабдих се със стълби и таран за портата, както и с кули (които всъщност не знам как да използвам. Оставих кулите (които така или иначе бяха унищожение). Разбих вратата, качих стълбите по тената и голе стана касапница. Ония бяха с копия, аз уж с не много мощна пехота, но все пак взех превъзходство на стената. След това тръгнах да влизам през вратата. Пратих конницата срещу тяхната конница. Три кавалерийски отряда пратих срещу техни два. Е как ме смляха даже не разбрах. После пуснах стрелците, те нищо не направих. Лашнах цялата пехота в тези коне, уж ги поразбягах, ама много малко хора останаха. Насочих дсе към площада. Спрях се там, ама те цялата им армия там я събрали. имах няколко стрелци, които за мелета не ставаха, а пехотинците ми бяха прилежно изтребени от арббалетчиите и от копиеносците. Голямо мазало. НАкрая загубих с пет човека. Срам!!! Там е работата, че не се оправям с икономиката. Повиках си войници, колкото можах, но не ми дава да строя. НЕ мога да си направя казарма, а и н евиждам в менюто. Получих някаква мисия да пратя емисари в Милано, ама аз от къде да знам кака се правят емисари и как се пращат на другия край на Европа?! Нямам много поит в такива игри и явно избързах. Не знам. ПОсле получих предложение да се присъединя към някакви специални войски на папата за покоряване на Йерусалим (кръстоносци явно). Те наброяваха всъщност 740 и за тях ставаше дума, че са останали само пет. Сега направо не знам какво да правя. Пиш, че съм имал много нови врагове, а не мога да си развивам икономиката (или по-точно не се оправям много адекватно с менутата). Сигурно Медиевала ще го махна в най-скоро време от компа, щото просто този Туториал е крайно недостатъчен за начинаещ като мен.

Comment

Working...