Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ROME:TOTALWAR

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

®

ами да им искам пари обаче работя на минус в момента и нямам пари за дипломат..жалка история и тъкмо съм се доближил до Тапсус с голяма армия..нз да взема да разпусна нещо и да събирам пари за дипломат; ) Дали ще ми дадат наистина пари ?

Comment

Вай, вай завалията ! Как така нямаш дори един дипломат бе човек!

Нищо, това не е чак такъв проблем, щото ти сам не можеш да се предложиш за протекторат. Изчакай ги те да ти направят отново предложение и тогава им направи контраоферта - "ОК, свалям си гащите, но вие кихнете толкова и толкова пари" . А че ще дадат, за това не се и съмнявай! Аз този номер съм го правил няколко пъти докато играех със селевкидите и египтяните ме бяха нагънали много яко. Пет пъти ( ) в рамките на няколко хода искаха да им ставам протекторат. Аз се съгласявах, но им съдирах кожата от гърба (за по-малко от 10 000 - 15 000 въобще не се давах ), те плащаха, но следващия ход пак ме атакуваха и всичко започваше от начало. Накрая мирясаха, но вече имах толкова пари и армия, че беше ред аз да се смея, а те да плачат :twisted: !
      Това всъщност беше в оригиналния Rome TW, но не вярвам че в Реализма нещо се е променило. Дипломацията, мисля си е същата, защото на никой не му се занимава да я оправя. Така че давай смело!

Comment

®

Е аз нямах дипломат и те на следващия ход ме нападнаха...удържах една обсада на Тапсус: те 800 човека, аз 700, останаха ми 300, но ме обсаждат в момента още две армии, няма пари, ДОРИ В ТЪПАТА СТОЛИЦА не мога да пускам войски щото няма популация..мн зле са нещата
        Като цяло добро разположение на нумидийците, само с Картаген се бия, обаче са мн слаби.
        Ще се мъча да събера пари за дипломат, ама онея вземат ли ми града , край.., което ще е след 1,2 хода

Comment

Там е работата, че и картагенците в началото няма с кого да водят сериозна война освен с Нумидия (разбирай тебе).
          В Сицилия могат да се счепкат с римляните или гърците, но дори и да загубят острова не очаквай враговете им да продължат офанзивата си в Африка и така да ти облекчат положението. Не и в следващите 10-15 години.
          В Испания ситуацията е същата - ако иберите прочистят полуострова от гадните пуни, твърде съмнително е дали ще се решат да ги гонят и отвъд Гибралтар (така де, Херкулесовите стълбове ).
          Донякъде можеш да разчиташ на помощ от изток - от Птолемеите, но само при положение че в момента си нямат грижи със Селевкидите или Македония и решат да се поразтъпчат малко из Либия и околностите .

Та така. Най-добре си плюй на ръцете, събери колкото армия можеш и се опитай да завладееш най-близкия и незащитен картагенски град, изколвайки всичко живо, че да закърпиш малко финансите. Ако и това не проработи... :shrug: :kill_myse
          Last edited by Sulla; 16-06-2007, 22:55.

Comment

1

Ще видим какво ще стане, но като цяло проблема вече не е толкова в парите.. колкото до липсата на популация.

Comment

Взимай наемници! Пък ако ти се виждат слабички, просто ги разпускай в някой от градовете си и така ще увеличиш населението. Това е добра тактика ако закъсаш с популацията, а имаш излишни пари за харчене!

Comment

Грегориан поздравява своя Корнелий Сула. Ако си здрав, това е добре. Аз съм здрав.
                Мерси, ама съм зле с торентите. На скайп ми е по-лесно да дръпна файловете, ако ги имаш.
                Бъди здрав!

С Картаген имам мощни кампании, ама и мощни провали. Веднъж нумидийци, испанци, всички римляни, гали и египтяни ме нападнаха заедно. Накрая като протекторат на Сената оцелях на Майорка. Позакрепих се и почнах война с Испания. Галите тутакси ме нападнаха по море и превзеха Палма. Гаден спомен.
                Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

Корнелий Сула поздравява скъпия си приятел Грегориан. Благодаря за пожеланията! Здрав съм не се оплаквам, надявам се боговете да даряват и теб с крепко здраве - така както са го правели и до сега!
                  Ами нямам ги файловете, никога не съм си инсталирал този експанжън - заради Ромето рядко обръщам внимание на добрия стар Медийвъл .
                  Иначе торентите не са кой знае каква мъка. Можеш например да си изтеглиш от тук една програмка (торент клиент) с която да теглиш к'вото ти душа иска! Ако имаш проблеми с инсталацията, свалянето или нещо друго може да обсъдим нещата в съответния форум или на ЛС.
                  Ако пък ползваш eMule също може да си дръпнеш Викинга, но мисля че ще стане по-бавно.
                  Бъди здрав!

Comment

Ми мерсаж. Ше се възползвам. Че нещо класиката ми е тръпка и ми се ще да размажа няколко нашественика със саксонски хускарли

Comment

Младежи играйте SPQR Total WAR 6.3 версията, пък после ми говорете за кръв фекалии и вечна дружба.
                      здз

Comment

Още не съм я пробвал, но съм чувал че с римляните е много зор в началото. Скачат ти всякакви варвари, че и картагенци и гърци - калабалък голям :fire: :twak: :duel: . За сега съм на вълна РТР, по-нататък ще видим!

Comment

Важното е винаги кръв и фалернско да се леят. А Александърския експанжън кефи ли ви? Аз съм фен там.

Comment

Александър е версия 1.9 и самите издатели си признават, че е провал, но ако искате кръв SPQR ще я получите. Там армиите са огромни. Кохортите се правят за 0 хода до напълване на колонката наведнъж+генерала. Малко са сраженията от 2-3 кохорти, графиката е най-добрата според мен. Можете да правите и легиони в зависимост от провинцията. Бойните строеве са уникални за всяка нация. Картата е огромна и можеш да избираш терена и има нощни сражения, а че няма ход без сражение няма спор. Ако познавате римската история и вървите по хронология всичко се нарежда от самосебеси. Галите са много силни-сега са обсадили Рим ама нямам гъски за да ги изгоня.

това е линка от който можете да я изтеглите или да разберете повече неща. Ако имате питане към SPQR -питайте.
                            Last edited by pop69; 17-06-2007, 18:39. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                            здз

Comment

А Александърския експанжън кефи ли ви?
                              И него не съм играл все още. Струва ми се малко ограничаващ (във времето и пространството ) и си мисля, че от Тотал уор го пуснаха просто за да изстискат колкото се може повече от поредицата Rome.

Абе най-добре първо да го разцъкам и после да коментирам, може пък да се окаже някаква мания!

Comment

Класика са тотал уорите почти без изключение. Медивълчето и Шогун бяха просто култови, но Роум с всичките му добавки и финтифлюшки като че остана най-зарибителна. И СПКР, и Александър, и Реализма, и Барбериън инвейжън къртят акведукти направо. Мен май само Медивъл ²² не успя да ми хареса. Пълна скука беше, но още не знам какво става с Кингдъмс. Там нещата може да са по-добри.

Comment

Working...
                                X