Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ROME:TOTALWAR

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

А да си играл с Картаген, голям купон е, веднага те нападат от вс.страни...

Comment

1

Играл съм, беше тъпо, щото след като разбиеш Нумидия оставаш почти сам и само в Сицилия се укрепяваш. С Британия мисля че е кофти, много са им слаби единиците. Като играя с Брутите трябва да се бия с гърците и македонците и няма накъде другаде да се разширявам, а те имат по-добри единици от моите...В Италия имаш само 2 градаи като загубиш 2,3 в Гърция и няма пари за нищо, и после онея от Спарта отдолу като дойдат със спартанци и арморед хоплити и танцуваш Мисля че най-лесно се играе със Сципий, там как да те натиснат, на 1вия ход обсаждаш Сиракуза, после полека-лека другия град на запад. После вземаш 1 остров в Средиземно за доход, и правиш десант при Картаген и ако имаш късмет да вземеш града, знаеш че си превзел всичко до Египет...Нумидия са страшно слаби, макар че имат много добри арчъри, при обсада са нищо. А Картаген вече ще са само с Тапсус и един град надолу неразвит. Аз един път така направих после веднага тръгнах срещу Египет, мислех че ще ги разбия и тях бързо, но за жалост тяхната армия е много добра, и трябва човек да се замогне повече преди да ги атакува, примерно да завладее и Испания, щото гледам че тея испанци не играят нищо.

Comment

Абе, не знам може и да си прав ама с брут имам една от най-яките кампании, които съм провеждал. Първо задълже се счепквам с гърците, щото сципии вече ги е нападнал и сената ги обявява за враг на Рим. Като дебаркирам на Балканите, първо правя съюз с Македоните, което ми дава време да се разправя със Спарта. За единиците им не коментирам, ама като се бия с фаланги гледам армията ми да е горе-долу равна на тяхната, но държа да имам повече конница, пехотата дори да е с 2-3 кохорти по-малко е приемливо, щото разбия ли тяхната конница и като ударя хоплитите в гръб или отстрани сражението е спечелино. Та като изтикам гърците от Балканите ( проблеми ми правят техните острови Крит и Родос ) идва ред и на македонците, докато се усетят кво става вече съм в коалиция срещу тях с траките, а ис тая тактика сражението е спечелено. След това настъпвам към Мала Азия, а с част от балканските ми легиони унищожавам траките ( винаги са ми мноо лесни ) Там основната ми мисия в началото е да неутрализирам понтия ( тяхната мама ) и да влязя в алианс със селевкидите, които отдавна са се счепкали с Египет. Та криво-ляво разбивам Понтия и след това ако не съм на червено с флота и отбрана армия удрям Египет право в сърцето ( трябва малко и късмет тук ) т.е. в Александрия-делтата на Нил, превзема ли градовете по поречието, голяма част от работата ми там олеква, но обикновенно, по това време селевкидите е предават ( жалко щото ме кефят ) и пак започват тежки баеве и в няколко кампанни се е случвало Египет да ме разбие и да ме накара да се оттегля от Африка. а и още нещо много е гадно ако са успели да превземат Родос преди да се отправя към Александрия...тогава съм принуден да водя отбранителни действия на Балканите ( много е гадно ) щото са голяма паплач. Това е в общи линии.

Comment

Alien, neshto si se entusiaziral, gledam... Sys Selewkidite e dobre, mdaaaa. I az sym gromil s tjah. Ama sa me i perdashili losho, de. Ama mene tija kontinentalni kampanii sa mi skuchnowati, iskam morentze, korabcheta, gradcheta po brega... Zatowa sym si fen na finikijtzite i gyrtzite.

Makeeverything,ne si prafffff. S Kartagen e zloweshto prosto. Naj-sladko e kato smazhesh i Egipet, i galite i si kazhesh: "Finikijtzite rulezzzzzzzz!!!!!!"
          Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

gregorianus, и аз съм фен на фините, ама докато разбия всички римляни и ми се отелва вола, колкото до гърците едни спартанци дето имат само, ама конницата им е ташак...
            Специални благодарности на Сула от мене, мода тръгна от раз...благодаря.
            със селевкидите като изкарам слоновете мажа наред...

Comment

1

Не знам, всеки си има свои разбирания все пак

Comment

така е, аз само те съветвам да пробваш ако искаш да е по-интригуващо, според мен не е зле

Comment

Да знае някой някакво средство за издръжка на по-цветуща икономика без да се налага да присъединявам през всеки 1-2 хода нови провинции? Не че имам нещо против войните де, то нали основния жанър на играта е това, ама така съм във война с половината свят и нямам търг. партньори, демек-никой не ме бръсне за нищо

Comment

1

Еми развитие на градовете какво друго или д ане правиш много войска

Comment

И да трепеш разбойниците по пътищата, че много нападат керваните и скапват търговията.
                      Не зная с коя фракция играеш в момента, но по принцип най-богати са източните провинции, както и Балканите - най-вече гръцките градове на юг. Аз като играя с Брутиите и след като завладея Гърция и Македония златото започва да тече като река. Доходът от търговия на Атина, Лариса, Тесалоника, Коринт и останалите е просто брутален :rock: !

Comment

развитието на градовете, добре, ама да не правя много войска???нали ще ме размажат на секундата...ха-ха пък аз нали съм си начинаещ още. Виж това за разбойниците ( тяхната мама ) не го знаех...значи ще има клане наред щото са като хлеберки пръснати из империята ми...то една империя :argh: ...играя с македоните в момента, превзех гръцките градове на балканите и траките, с изключение на най северния им град.До тук съм изкарвам към 4000 денария, които не стигат за армия, благоустроявам градовете, строя мини, ферми, пътища и пазари основно. До тук съм за сега.

Comment

Не бе човек, тук не става въпрос да не правиш войска, но да правиш само толкова колкото ти е нужно за поредния военен поход и за поддържане на реда и сигурността в Империята .
                          В градовете които не са застрашени директно от вражеско нападение (най-вече във вътрешните провинции) дръж гарнизони от по-евтините единици. В граничните градове поддържай по-силни отряди, а за армиите с които воюваш срещу други държави не жали средства - по възможност ги прави от най-добрите ти единици и ги пълни до горе за да смажеш вразите лесно и бързо. Все пак внимавай с парите, докато не натрупаш достатъчно, не е желателно да държиш повече от две пълни елитни армии.

Виж това за разбойниците ( тяхната мама ) не го знаех...значи ще има клане наред щото са като хлеберки пръснати из империята ми...
                          :aaa: Сега вече разбирам защо при толкова провинции доходът ти е слаб

Comment

Ах-а, ще последвам съвета ти, мерси за него, за разбойниците си мислех, че са добри хорица, дето само си седят на едно място и не правят нищо...мамка им цигини...както и да е вече изклах към 1500 от тях. Сега пък в Македония плъзна чума, точно щях да дебаркирам в Мала Азия и египтяните взеха градовете по крайбрежието.Ама иначе македоните нямат мноо врагове като цяло, изнесеш ли гърците и траките за сега няма други, а голям ташак за алианс ми се навиха всички римски фамалии и сената, ама ме е страх, че оня олигофрен брутии може да ми забие ножа.Как се лекува чума между другото, построих навсякъде публични бани, не помага...мамка му, тая чума направо ще ме изнесе от картата.

Comment

И аз изиграх 1 игра с макетата ,първоначално сключих съюз и търговски взаимооотношения с гърците и траките,за 2-3 год. построих пристанища,пазари и пътища от което бюджета ми скочи от 5000 на 13 000 денария,след това окомплектовах 3 армии и в един ход нападнах гърците като им обсадих едновременно Спарта ,Атина и Термон ,така останаха само полисите им по Малоазийското крайбрежие.После по същия начин нападнах траките,превзех ги и сключих мир с Понтийците.И тях изиграх по същия начин-пренесох основните си сили в Мала Азия и с 4 армии едновременно нападнах градовете им без Мазака.А виж Египтяните са наистина корави,тах побеждавам само когато знам че имам достатъчно стрелци и кавалерия-поне 3 отряда стрелци и 2 кавалерия с които да неутрализирам техните .Обикновенно засядам на някво стратегическо удобно място /до техен град/и чакам те да ме предизвикат, разбия ли ги тогава града е изтощен и лесно се превзема ,или ги обсаждам и чакам техните подкрепления да дойдат да го освободят ама ядец,ония отварят вратите и ме нападат и след като ги обърна в бяг влизам с тях в крепостта и ги превземам.Като цяло превъртам играта около 201-189год. пр. н. е.Когато я играя с гърците също държа всичко гръцко да си взема-Атина ,Коринт,Крит,Халикарнас...При тях успявам да удържа нападенията на Сципиите при Сиракуза,като периодично изпращам поне фаланги за подкрепления,а в самия град набирам стрелци с които подпалвам тарана и обсадната кула и избивам всичко що е отдолу докато накрая сами отстъпят завалийките,кавалерия в града не ми е нужна затова и не набирам такава,градчето е добре развито и остисква 9-10год. докато превзема Аполония и се прехвърля на Апенинския п-в .Оттам нататък действам повече на север към Капуа и Рим.Общо взето когато опухам голяма армия на Брутиите знам ,че най-близкия техен град е почти празен,така е с всички ,затова го нападам и на следващия ход го превземам ,няма време за губене,ах как ги мразя само,но от всички най-омразни са ми Египтяните,особено колесниците им,които стрелят и стрелците им пехотинци. :fire: ,и така е но и те клякат накрая.Незнам какво е мнението ви за музиката към играта ,но аз лично я обожавам,преди 2 мес. свалих всички парчета и някои си качих на мобилния и слушам когато съм навън. Jeff Van Dyke добре се е справил
                              :tup:
                              Last edited by Hannibal Barka; 30-06-2007, 20:17.
                              "...WE WILL EITHER FIND A WAY OR MAKE A NEW ONE..."
                              HANNIBAL BARKA 217 B.C.

Comment

И аз много мразя египтяните, никога не съм играл с тях и няма да играя, пропаднала нация е тяхната, сега в момента Ханибале играя с македоните, балканите са мой както вече писах ама тия жълти гадове затриха една от любимите ми нации-селевкидите, обсадиха ми с флота си Атина и чашата преля, сформирах три компактни армии, които удариха по посока Мала Азия, ама пре първия град, крайбрежния на селевкидите-вече египетски направо направих Пирова пабеда, над 400 загинали имам и сега ни напред ни назад, селевкидите си седят в тяхната стара столица Селуция и нищо не мога да очаквам от тях, единствено понтия ако направи нещо, ама са мизерници гадовете, трябваше да ги затрия на времето, както ида е ,а пък египтяните направо са ме обсадили в Средиземно море, пълни господари са там, ще видим кво ще стане.Гърците са яки, но както вече писах конницата им нищо не струва...

Comment

Working...
                                X