Я това второто е любопитно, и като как германската армия ще стигне до Острова, че и до САЩ? Или може би арх. Шикъкгрубер, и грузинското магаре ще напюят Чърчил през Канала и той от отвращение ще вземе да се предаде
Това дето Германия го ползва МАСОВО, мре много МАСОВО при среща с витлови изтребители. А някой такива от сорта на Темпест и Тайфун нямат особени проблеми и да си го хванат ако побегне. Всъщност повечето асове на Темпест си имат поне по едно такова масово в сметките
Германия ползва МАСОВО
. Като се замислиш, естествено е при наличие на стратегическа равностойност (с някои изключения - Даниц, кало, Сайлър, Гоги, Иван мисля че са сред тях - дано не се обиди някой, ако го пропускам, - останалите май клоним към това становище) е неизбежно да се оформи някакво динамично равновесие, което може или да се излее в познатата от ПСВ форма (малко вероятно, според мен), или пък да клони повече към познатата ни от 50-те до края на 80-те години реалност. Моето мнение е, че в крайна сметка ще се стигне до второто след 4-5 години война най-много.
. Мисля че доста ясно съм написал какво и как ще се случи според мен, та да ми задаваш такъв въпрос. Но да повторя, щом си се захванал за последните ми мнения: смятам че до средата на 1942 г. е съвсем реално ЕАП да е превърнал Средиземно море във вътрешно (т.е. да контролира входовете му и бреговете му), както и към този момент да е в ход отнемане на съюзническите територии в Близкия изток (това едва ли ще приключи преди средата на 1943 г., главно поради логистичните трудности). Разбира се, на този етап всички държави в Европа ще се намират под контрола на ЕАП - къде доброволно, къде под заплаха (частична окупация или промяна на правителството), къде след война, т.е. окупирани.
Comment