Крилов виж си първия пост за бастарните.
А, аз ти давам и мнението на Тацит.
:"Тук е границата на Свевия/шваби,свеви/.АЗ СЕ КОЛЕБАЯ да причисля народите на певкините ,Венетите и фените към германците или към сарматите.Впрочем певкините ,които някои наричат бастарни,в отношение на речта ,начина на живот,местата на обитаване и жилищата са като германите.Всички те живеят в нечистота,а знатните в бездействие .Чрез смесени бракове те се обезобразяват почти като сарматите.Венетите са усвоили много от техните нрави....все пак те по скоро трябва да бъдат причислени към Германите ,доколкото строят домове и носят щитове и имат преимущество в трнировката и бързината на пехотата-всичко това ги различава от сарматите,живеещи на коли и коне."
-цитат P. Cornelii Taciti Libri qiu superunt. Ed E.Koestermann.I-II.Lipsiae,1949-1952
-СДПИС-Свод древнейших писменных известй о славянах,I,1991,38-39
Сега идваме до по интересна част :
Археологически паметници:в Тракия и Малка Скития
тя за в бъдеще ще се допълва с включването на нови данни /например като тези от некропола на Истрия ,местни монети,епиграфски паметнци и т.н.
С какво разполагаме:
-Котелас,гетски цар/350-330/пр.Хр.-имаше май един гот в Равена -Костила/Costila/;
-Залмодегик/230-210/пр.Хр.-виждаме тракийци също завършващи на ик;
-ето ви го и гетския Раймонд- Фрадмон/190-170/пр.Хр.
-последния Зиракс/50-28/пр.Хр.
А в твоята карта те са точно там където не очкаваш-
над Карпатите между Магна Германия и Сарматия -хахха
А, аз ти давам и мнението на Тацит.
:"Тук е границата на Свевия/шваби,свеви/.АЗ СЕ КОЛЕБАЯ да причисля народите на певкините ,Венетите и фените към германците или към сарматите.Впрочем певкините ,които някои наричат бастарни,в отношение на речта ,начина на живот,местата на обитаване и жилищата са като германите.Всички те живеят в нечистота,а знатните в бездействие .Чрез смесени бракове те се обезобразяват почти като сарматите.Венетите са усвоили много от техните нрави....все пак те по скоро трябва да бъдат причислени към Германите ,доколкото строят домове и носят щитове и имат преимущество в трнировката и бързината на пехотата-всичко това ги различава от сарматите,живеещи на коли и коне."
-цитат P. Cornelii Taciti Libri qiu superunt. Ed E.Koestermann.I-II.Lipsiae,1949-1952
-СДПИС-Свод древнейших писменных известй о славянах,I,1991,38-39
Сега идваме до по интересна част :
Археологически паметници:в Тракия и Малка Скития
тя за в бъдеще ще се допълва с включването на нови данни /например като тези от некропола на Истрия ,местни монети,епиграфски паметнци и т.н.
С какво разполагаме:
-Котелас,гетски цар/350-330/пр.Хр.-имаше май един гот в Равена -Костила/Costila/;
-Залмодегик/230-210/пр.Хр.-виждаме тракийци също завършващи на ик;
-ето ви го и гетския Раймонд- Фрадмон/190-170/пр.Хр.
-последния Зиракс/50-28/пр.Хр.
А в твоята карта те са точно там където не очкаваш-
над Карпатите между Магна Германия и Сарматия -хахха
Comment