На мен пък въобще не ми е смешна темата "Македония"
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Македония???
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
-
Изкуствена или не държавицата е факт и въпросът ти е риторичен според мен.Наистина от няколко поста няма да променим политическата обстановка но не виждам лошо да си излеем болката и яда от...Македония...Между другото честит аватармисля да си тауирам "За Храбростъ" на гърдите....Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Ами трепали са ги приказват какво сега че са евреи нямат право да приказват за него ли?!А на всички застреляни макета които тръбят че Петър Делян и предците му са македонци им предоставян следния извор:
"През същата година избухнали въстание в БЪЛГАРИЯ по следния начин.Един БЪЛГАРИН Петър,по прякор Делян избягал от столицата и започнал да скита из БЪЛГАРИЯ...Той разгласявам че е син на Гаврил Радомир,сина на Самуил,и че води потеклото си от БЪЛГАРИТЕ,които отскоро подложили врат под ярема и силно се стремели към свободата си.И тъй хората повярвали на думите му и го провъзгласили за ЦАР НА БЪЛГАРИЯ."
Това е извадка от произведенията на Иоан Скилица не знам вие какво виждате но на мен нещо думите Македония и Македонски ми се губят.Сигурно отново става дума за една от онези случайности с които историята ни е пълна...И съвсем случайно въстанието избухва в Белград :1087:Last edited by Araslan; 07-01-2005, 14:34....Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Бре бре не знаех че името ни е политическо а не историческо хохохохо и че сме турско-скитски народ :1087: :stupid: сигурно Аспарух е бил мюсюлманин? :nworthy:...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
rambler написаМного се преекспонира темата за Македония в публичното ни пространство, почти заприличахме на евреите, дето все за Холокоста приказват........Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Не се палете толкова по въпроса за македонизма.
Аз имам корени от Македония, прадедите ми са участници в тамошните въстания, освободителни движения и така нататък обаче дядо ми винаги обича да казва "Я не съм ни бугарин ни србин, я съм македонец".Може би донякъде има право без да искам да звучи нихилистично.
Comment
-
Бранник написаНе се палете толкова по въпроса за македонизма.
Аз имам корени от Македония, прадедите ми са участници в тамошните въстания, освободителни движения и така нататък обаче дядо ми винаги обича да казва "Я не съм ни бугарин ни србин, я съм македонец".Може би донякъде има право без да искам да звучи нихилистично.
Между другото и моят пра-дядо така е казвал.Той е имигрирал в България преди ПСВ.
Comment
-
Съвсем определено, Бранник, имаш някакво право, защото основното, което има значение в тея работи е това как сам се определяш - може историците надълго и нашироко да ти обясняват, че всъщност си еди-какъв си, но ако ти не приемеш това, то за теб няма да имат особено значение всичките им доказателства. Примери за това виждаме постоянно около себе си .
И аз познавам македонци, които се смятат именно за македонци (а не за сърби, българи или някакви други).
Comment
-
Araslan написаСмених 20 30 цвята докъто изчета това нещо до края http://www.unitedmacedonians.org/mac...hronology.html ...
Comment
-
Най-много ме кефи като кажат, че са славяни и потомци на Александър Македонски.
Но пък се опитайте да ги разберете - досега са им тъпкали главите с подобни глупости и в един момент трябва да осъзнаят, че всичко се гради само на лъжи. Не става. Първо, защото би застрашило устоите на искуствено създадената им държава. Второ, защото ще застраши и националното им съзнание - един вид ще останат без корен, без почва по краката си. И трето, прословутия македонски инат едва ли ще признае, че е грешил.
Нека си живуркат... Лошо е да си дърво без корен.
Comment
Comment