Македония???

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Araslan
    Багатур
    • Jun 2004
    • 1568

На мен пък въобще не ми е смешна темата "Македония"
    ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

• Parabellum
      ветеран
      • Mar 2003
      • 5567

А защо трябва да обсъждаме тази изкуствена държавица?
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

• Araslan
        Багатур
        • Jun 2004
        • 1568

Изкуствена или не държавицата е факт и въпросът ти е риторичен според мен.Наистина от няколко поста няма да променим политическата обстановка но не виждам лошо да си излеем болката и яда от...Македония...Между другото честит аватармисля да си тауирам "За Храбростъ" на гърдите.
        ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

• rambler
          съветник
          • Jan 2003
          • 1056

Много се преекспонира темата за Македония в публичното ни пространство, почти заприличахме на евреите, дето все за Холокоста приказват.....
          "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

• Araslan
            Багатур
            • Jun 2004
            • 1568

Ами трепали са ги приказват какво сега че са евреи нямат право да приказват за него ли?!А на всички застреляни макета които тръбят че Петър Делян и предците му са македонци им предоставян следния извор:
            "През същата година избухнали въстание в БЪЛГАРИЯ по следния начин.Един БЪЛГАРИН Петър,по прякор Делян избягал от столицата и започнал да скита из БЪЛГАРИЯ...Той разгласявам че е син на Гаврил Радомир,сина на Самуил,и че води потеклото си от БЪЛГАРИТЕ,които отскоро подложили врат под ярема и силно се стремели към свободата си.И тъй хората повярвали на думите му и го провъзгласили за ЦАР НА БЪЛГАРИЯ."
            Това е извадка от произведенията на Иоан Скилица не знам вие какво виждате но на мен нещо думите Македония и Македонски ми се губят.Сигурно отново става дума за една от онези случайности с които историята ни е пълна...И съвсем случайно въстанието избухва в Белград :1087:
            Last edited by Araslan; 07-01-2005, 12:34.

Comment

• ISTORIK
              Guardian of Time
              • Jan 2003
              • 1131

Шах и Мат на българщината в Македония:

Кажете, да се смеем ли, да плачем ли?!
              Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

• lzl
                consequentialist libertarian
                • Jul 2004
                • 795

не го разбирам аз, тоз език много далечен
                По моя преценка съм обективен.

Comment

• Araslan
                  Багатур
                  • Jun 2004
                  • 1568

Бре бре не знаех че името ни е политическо а не историческо хохохохо и че сме турско-скитски народ :1087: :stupid: сигурно Аспарух е бил мюсюлманин? :nworthy:

Comment

• ISTORIK
                    Guardian of Time
                    • Jan 2003
                    • 1131

От текста личи, че името ни е политичКО, а не - политичЕСКО...
                    :sm100: :sm186:
                    Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

• Araslan
                      Багатур
                      • Jun 2004
                      • 1568

rambler написа
                      Много се преекспонира темата за Македония в публичното ни пространство, почти заприличахме на евреите, дето все за Холокоста приказват.....
                      Е ще ме извиняваш ама по просташко изявление трудно ще се измисли... :not:

Comment

• Бранник
                        новак
                        • Sep 2004
                        • 40

Не се палете толкова по въпроса за македонизма.

Аз имам корени от Македония, прадедите ми са участници в тамошните въстания, освободителни движения и така нататък обаче дядо ми винаги обича да казва "Я не съм ни бугарин ни србин, я съм македонец".Може би донякъде има право без да искам да звучи нихилистично.

Comment

• Hussar
                          редовен
                          • Dec 2004
                          • 112

Бранник написа
                          Не се палете толкова по въпроса за македонизма.

Аз имам корени от Македония, прадедите ми са участници в тамошните въстания, освободителни движения и така нататък обаче дядо ми винаги обича да казва "Я не съм ни бугарин ни србин, я съм македонец".Може би донякъде има право без да искам да звучи нихилистично.

Между другото и моят пра-дядо така е казвал.Той е имигрирал в България преди ПСВ.

Comment

• gollum
                            фрогландец на вестконинска служба
                            • Jan 2003
                            • 22550

Съвсем определено, Бранник, имаш някакво право, защото основното, което има значение в тея работи е това как сам се определяш - може историците надълго и нашироко да ти обясняват, че всъщност си еди-какъв си, но ако ти не приемеш това, то за теб няма да имат особено значение всичките им доказателства. Примери за това виждаме постоянно около себе си .
                            И аз познавам македонци, които се смятат именно за македонци (а не за сърби, българи или някакви други).

Comment

• gstg
                              Killboy Powerhead
                              • Jan 2005
                              • 289

Araslan написа
                              Смених 20 30 цвята докъто изчета това нещо до края http://www.unitedmacedonians.org/mac...hronology.html ...
                              УЖАС , ТЕЯ МЯРКА НЯМАТ ЛИ СИ ? ЕГАТИ

Comment

• Matrosov
                                ветеран
                                • Feb 2003
                                • 606

Най-много ме кефи като кажат, че са славяни и потомци на Александър Македонски.
                                Но пък се опитайте да ги разберете - досега са им тъпкали главите с подобни глупости и в един момент трябва да осъзнаят, че всичко се гради само на лъжи. Не става. Първо, защото би застрашило устоите на искуствено създадената им държава. Второ, защото ще застраши и националното им съзнание - един вид ще останат без корен, без почва по краката си. И трето, прословутия македонски инат едва ли ще признае, че е грешил.
                                Нека си живуркат... Лошо е да си дърво без корен.

Comment

Working...