Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Македония???

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

На мен пък въобще не ми е смешна темата "Македония"
    ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

А защо трябва да обсъждаме тази изкуствена държавица?
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Изкуствена или не държавицата е факт и въпросът ти е риторичен според мен.Наистина от няколко поста няма да променим политическата обстановка но не виждам лошо да си излеем болката и яда от...Македония...Между другото честит аватармисля да си тауирам "За Храбростъ" на гърдите.
        ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Много се преекспонира темата за Македония в публичното ни пространство, почти заприличахме на евреите, дето все за Холокоста приказват.....
          "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Ами трепали са ги приказват какво сега че са евреи нямат право да приказват за него ли?!А на всички застреляни макета които тръбят че Петър Делян и предците му са македонци им предоставян следния извор:
            "През същата година избухнали въстание в БЪЛГАРИЯ по следния начин.Един БЪЛГАРИН Петър,по прякор Делян избягал от столицата и започнал да скита из БЪЛГАРИЯ...Той разгласявам че е син на Гаврил Радомир,сина на Самуил,и че води потеклото си от БЪЛГАРИТЕ,които отскоро подложили врат под ярема и силно се стремели към свободата си.И тъй хората повярвали на думите му и го провъзгласили за ЦАР НА БЪЛГАРИЯ."
            Това е извадка от произведенията на Иоан Скилица не знам вие какво виждате но на мен нещо думите Македония и Македонски ми се губят.Сигурно отново става дума за една от онези случайности с които историята ни е пълна...И съвсем случайно въстанието избухва в Белград :1087:
            Last edited by Araslan; 07-01-2005, 14:34.

Comment

Шах и Мат на българщината в Македония:

Кажете, да се смеем ли, да плачем ли?!
              Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

не го разбирам аз, тоз език много далечен
                По моя преценка съм обективен.

Comment

Бре бре не знаех че името ни е политическо а не историческо хохохохо и че сме турско-скитски народ :1087: :stupid: сигурно Аспарух е бил мюсюлманин? :nworthy:

Comment

От текста личи, че името ни е политичКО, а не - политичЕСКО...
                    :sm100: :sm186:
                    Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

rambler написа
                      Много се преекспонира темата за Македония в публичното ни пространство, почти заприличахме на евреите, дето все за Холокоста приказват.....
                      Е ще ме извиняваш ама по просташко изявление трудно ще се измисли... :not:

Comment

Не се палете толкова по въпроса за македонизма.

Аз имам корени от Македония, прадедите ми са участници в тамошните въстания, освободителни движения и така нататък обаче дядо ми винаги обича да казва "Я не съм ни бугарин ни србин, я съм македонец".Може би донякъде има право без да искам да звучи нихилистично.

Comment

Бранник написа
                          Не се палете толкова по въпроса за македонизма.

Аз имам корени от Македония, прадедите ми са участници в тамошните въстания, освободителни движения и така нататък обаче дядо ми винаги обича да казва "Я не съм ни бугарин ни србин, я съм македонец".Може би донякъде има право без да искам да звучи нихилистично.

Между другото и моят пра-дядо така е казвал.Той е имигрирал в България преди ПСВ.

Comment

Съвсем определено, Бранник, имаш някакво право, защото основното, което има значение в тея работи е това как сам се определяш - може историците надълго и нашироко да ти обясняват, че всъщност си еди-какъв си, но ако ти не приемеш това, то за теб няма да имат особено значение всичките им доказателства. Примери за това виждаме постоянно около себе си .
                            И аз познавам македонци, които се смятат именно за македонци (а не за сърби, българи или някакви други).

Comment

Araslan написа
                              Смених 20 30 цвята докъто изчета това нещо до края http://www.unitedmacedonians.org/mac...hronology.html ...
                              УЖАС , ТЕЯ МЯРКА НЯМАТ ЛИ СИ ? ЕГАТИ

Comment

Най-много ме кефи като кажат, че са славяни и потомци на Александър Македонски.
                                Но пък се опитайте да ги разберете - досега са им тъпкали главите с подобни глупости и в един момент трябва да осъзнаят, че всичко се гради само на лъжи. Не става. Първо, защото би застрашило устоите на искуствено създадената им държава. Второ, защото ще застраши и националното им съзнание - един вид ще останат без корен, без почва по краката си. И трето, прословутия македонски инат едва ли ще признае, че е грешил.
                                Нека си живуркат... Лошо е да си дърво без корен.

Comment

Working...
                                X