от една страна мразя да се бия срещу фаланги, защото на фронтален бой са меко казано неуязвими(единственият път, когато съм успял да разбия противникова фаланга, беше с кучета, които понякаква причина успяха да се проврат между копията, втори път не ми се е удавало. Може би бронирани слонове ще имат по-голям успех, но слоновете могат да се панират(особено от кучета, на горящите прасета така и не можах да им хвана цаката). От друга страна много ги обичам, защото се налага да се напрегна мозъка и да вкарам флангови маньоври. Но и аз много разчитам на артилерията си(онагри и стрелци, за онагрите най прекрасното нещо е войска, съсредоточена в 3 реда :rock: :twisted: )
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ROME:TOTALWAR
Collapse
X
-
на версия 5,3 с онагрите ставаше яка артилерийска престрелка, защото и македонецът ги имаше и направо не се живееше.
Но на 6,0 са изчистили онагрите, кучетата и прасетата, затова само балисти и скорпиони помагат.
Иначе най-кофти противника, с който съм се бил са си сарматите - само стрелци /чувствам се направо като Крас при Каре/. Аз ги гоня с пехотата - те ми бегат и ме стрелят...sigpic
Comment
-
Гост
-
Първо ще ви помоля да ме извините за лаишките въпроси.
Та отскоро и аз се зарибих за тази игра. Обаче има някои неща които леко ме дразнят. Най-вероятно се дължи на моята неопитност.
И на въпросите - има ли начин да се спре или измени посоката на тръгнал "чичко със флагче" или кораб?
И второто, по време на сражение дали е възможно да се зададе движение на единица по предварителни кординати
например кониицата да направи бъз обход и да нападне в гръб. Сега го правя ръчно и ставам многоръкия Шива докато успея да придвижвам коницата и да следя сражениетоСънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
-
Това е хубаво, но страхотно ще бъде ако ги има и българите. Май по едно време производителите почти се бяха навили да ги има, някой знае ли как са нещата сега? (Искам България с излаз на Атлантическия океан )„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Задаване на Waypoints имаше в Меди-то(доколкото си спомням със shift) ама в Rome не знам, наистина би било много удобно. Българи в Medieval 2 доколкото знам няма да има, а игралните народи са: Англия, Свещената римска империя(Германия), Франция, Венеция, Испания. Отключващите се: Египет, Византия, Папската държава, Маври(Алмохади), Шотландия, Дания, Португалия, Полша, Милан, Сицилия, Русия, Унгария, Турци(Селджуки, Османци) и три неигрови:Ацтеки, Монголи, Тимуриди. Иначе от филмчетата, които гледах играта е обещаваща-особено откъм анимация на бойните сцени. Един пич с двуръчен меч как замахваше и сечеше-брутално отвсякъде Ще я чакам с нетърпение.
Comment
-
Някой ще напише ли кои са народите който се отключват,досега съм отключил само галите,германците и картагенците.Last edited by Georgi_Georgiev; 23-12-2006, 19:47.
Comment
-
По принцип, нациите се отключват след като завършиш успешно някоя кампания. Аз например постъпвах по следния начин - пусках си кратка кампания на най-лесното ниво и след като я приключвах (за около час и половина :twisted: ) се отключваха всички нации, които могат да се отключат. Казвам КОИТО МОГАТ ДА СЕ ОТКЛЮЧАТ, защото оставаха около 5-6 нации :sm186: може и повече, които не се отваряха .
Как се решава този проблем - ами всъщност няма нищо по-лесно (поне след като откриеш че съществува едно такова животно наречено мод :rock: ). Та влизаш си в www.twcenter.net и сваляш мод, който отключва всички нации ("make all nations playable" или с подобно наименование на англ., защото различните разработчици слагат различни имена, но идеята е една и съща ). Трябва обаче мода да е съвместим с версията на играта, която имаш - 1.0; 1.1; 1.2; 1.3 и т.н.
Сега се сетих и за още един начин, за който съм чел от колеги във форума :sm126: , но съм позабравил, защото никога не съм го прилагал и не съм се интересувал в подробности. Номерът е следния - влизаш в директорията където си инсталирал играта ( Program Files/Activision/Rome - Total War и оттам в папката Data намираш текстовия файл или папка която отговаря за нациите, кой/коя точно не помня , след това фракциите от lockable ги преместваш в unlockable (абе нещо такова беше май :argh: :o , но пак ти казвам не съм го правил и не искам да те обърквам).
Ами това е, успех! :tup:Last edited by Sulla; 28-12-2006, 21:31.
Comment
-
Rome : Total war е великолепна стратегическа игра с много добре разработен енджин.Икономика,битки,придвижване,ресурси - всичко е на 6.Предполагам обаче,че прекалено малко хора са я играли.Всеки, умеещ сам да направлява кога, как и за какво да мисли, притежава интелект. При различните индивиди интелекта е в различна степен развит. Колкото по-добре един индивид може да контролира мисленето си, толкова повече интелект има в него.
Comment
Comment