Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ROME:TOTALWAR

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

от една страна мразя да се бия срещу фаланги, защото на фронтален бой са меко казано неуязвими(единственият път, когато съм успял да разбия противникова фаланга, беше с кучета, които понякаква причина успяха да се проврат между копията, втори път не ми се е удавало. Може би бронирани слонове ще имат по-голям успех, но слоновете могат да се панират(особено от кучета, на горящите прасета така и не можах да им хвана цаката). От друга страна много ги обичам, защото се налага да се напрегна мозъка и да вкарам флангови маньоври. Но и аз много разчитам на артилерията си(онагри и стрелци, за онагрите най прекрасното нещо е войска, съсредоточена в 3 реда :rock: :twisted: )
    An attack against a unit of Flying Fortresses was something like controlled suicide...Sometimes 50, Sometimes 80 machine guns were firing at you... You attempted to close you eyes and continue to fire, Frightened to death, Frightened to death."

Oberst Johannes Steinhoff (176 kills)

Comment

на версия 5,3 с онагрите ставаше яка артилерийска престрелка, защото и македонецът ги имаше и направо не се живееше.
      Но на 6,0 са изчистили онагрите, кучетата и прасетата, затова само балисти и скорпиони помагат.
      Иначе най-кофти противника, с който съм се бил са си сарматите - само стрелци /чувствам се направо като Крас при Каре/. Аз ги гоня с пехотата - те ми бегат и ме стрелят...
      sigpic

Comment

А аз си направих армия само от прасете и си пуснах Блек Сабат-яко свинщина.Мисля да си спретна и армия от кучета и ще си пусна AC/DC и познайте коя песен? :rock:
        здз

Comment

А някай да е играл Europa Barbarorum ?

Comment

аз съм си я свалил, ама чакам първо да се наиграя на версия 6.0...
            sigpic

Comment

Някой играл ли е Rise of Nations

Comment

Аз в момента играя Rise of Nations: Rise of Legends и я намирам доста забавна.
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Първо ще ви помоля да ме извините за лаишките въпроси.
                  Та отскоро и аз се зарибих за тази игра. Обаче има някои неща които леко ме дразнят. Най-вероятно се дължи на моята неопитност.
                  И на въпросите - има ли начин да се спре или измени посоката на тръгнал "чичко със флагче" или кораб?
                  И второто, по време на сражение дали е възможно да се зададе движение на единица по предварителни кординати
                  например кониицата да направи бъз обход и да нападне в гръб. Сега го правя ръчно и ставам многоръкия Шива докато успея да придвижвам коницата и да следя сражението
                  Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

А най-хубавото е, че по Коледа излиза Medieval: Total War II.
                    Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

Това е хубаво, но страхотно ще бъде ако ги има и българите. Май по едно време производителите почти се бяха навили да ги има, някой знае ли как са нещата сега? (Искам България с излаз на Атлантическия океан )
                      „Аз, Драгомир, писах.
                      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Задаване на Waypoints имаше в Меди-то(доколкото си спомням със shift) ама в Rome не знам, наистина би било много удобно. Българи в Medieval 2 доколкото знам няма да има, а игралните народи са: Англия, Свещената римска империя(Германия), Франция, Венеция, Испания. Отключващите се: Египет, Византия, Папската държава, Маври(Алмохади), Шотландия, Дания, Португалия, Полша, Милан, Сицилия, Русия, Унгария, Турци(Селджуки, Османци) и три неигрови:Ацтеки, Монголи, Тимуриди. Иначе от филмчетата, които гледах играта е обещаваща-особено откъм анимация на бойните сцени. Един пич с двуръчен меч как замахваше и сечеше-брутално отвсякъде Ще я чакам с нетърпение.

Comment

Фенове излезна Крусеидърс Тотал Вар!Много е яка!Аз се забавлявам на нея сега докато излезне медито!

Comment

Някой ще напише ли кои са народите който се отключват,досега съм отключил само галите,германците и картагенците.
                            Last edited by Georgi_Georgiev; 23-12-2006, 19:47.

Comment

По принцип, нациите се отключват след като завършиш успешно някоя кампания. Аз например постъпвах по следния начин - пусках си кратка кампания на най-лесното ниво и след като я приключвах (за около час и половина :twisted: ) се отключваха всички нации, които могат да се отключат. Казвам КОИТО МОГАТ ДА СЕ ОТКЛЮЧАТ, защото оставаха около 5-6 нации :sm186: може и повече, които не се отваряха .
                              Как се решава този проблем - ами всъщност няма нищо по-лесно (поне след като откриеш че съществува едно такова животно наречено мод :rock: ). Та влизаш си в www.twcenter.net и сваляш мод, който отключва всички нации ("make all nations playable" или с подобно наименование на англ., защото различните разработчици слагат различни имена, но идеята е една и съща ). Трябва обаче мода да е съвместим с версията на играта, която имаш - 1.0; 1.1; 1.2; 1.3 и т.н.

Сега се сетих и за още един начин, за който съм чел от колеги във форума :sm126: , но съм позабравил, защото никога не съм го прилагал и не съм се интересувал в подробности. Номерът е следния - влизаш в директорията където си инсталирал играта ( Program Files/Activision/Rome - Total War и оттам в папката Data намираш текстовия файл или папка която отговаря за нациите, кой/коя точно не помня , след това фракциите от lockable ги преместваш в unlockable (абе нещо такова беше май :argh: :o , но пак ти казвам не съм го правил и не искам да те обърквам).
                              Ами това е, успех! :tup:
                              Last edited by Sulla; 28-12-2006, 21:31.

Comment

Rome : Total war е великолепна стратегическа игра с много добре разработен енджин.Икономика,битки,придвижване,ресурси - всичко е на 6.Предполагам обаче,че прекалено малко хора са я играли.
                                Всеки, умеещ сам да направлява кога, как и за какво да мисли, притежава интелект. При различните индивиди интелекта е в различна степен развит. Колкото по-добре един индивид може да контролира мисленето си, толкова повече интелект има в него.

Comment

Working...
                                X