Ред, мир и спокойствие
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загадки ПСВ
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Гост
Comment
-
valo написа Виж мнениеВ коя армия е бил на въоръжение този звяр и за какво е използван?
Явно никой не знае, айде казвай, че ми стана интересно кой е верния отговор.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Гост
Shelenberg написа Виж мнениеЯвно никой не знае, айде казвай, че ми стана интересно кой е верния отговор.
Жокер - за коя нация е характерна такава здрава, но груба и грозна машина?
Comment
-
Сега като гледам снимката ми се струва, че е изплзвано във френската армия, но не съм сигурен просто гадая Дано тези които знаят отговора да го кажат скоро, защото така се чуствам примерно, когато знам нещо и ми е на езика, а не мога да се сетя името и се дразняКъде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
valo написа Виж мнениеАбе, някои хора знаят, ама си мълчат...
Жокер - за коя нация е характерна такава здрава, но груба и грозна машина?
Comment
-
Гост
-
Гост
За разкопаване на пътищата при отстъплението на армията, с цел да не бъдат използвани от противника. /То пък, какви ли пътища са имали.../
През ВСВ този вид дейности ще бъдат наречени "Тактика на изгорената земя".
Comment
-
Тъй като последното явно не е към загадките, а към въпросите, а и защото няма отговор все още, тъй като той е очевиден, ще си позволя една нова и много лесна загадка, която се надявам да е интересна за някого:
Един от последните и най-"зрелищни" походи на германския кригсмарине, но под турски флаг в края на войната е излаза на Гьобен и Бреслау, в съпровод от 4 миноносеца от Дарданелите през януари 1918 срещу блокадните сили на Антантата. Походът е интересен по много причини, например потапянето на два британски монитора край Имброс и Лемнос, британското противодейсвие с авиация и действията на германския адмирал Ребейр-Пашвиц в минно поле, при което Бреслау потъва, а Гьобен се натъква четири пъти на мини, но остава на вода. Но повредите остават. Нямаме време за това. Но въпросът ми е, Истанбул е слаба ремонтна база за кораби от класа на Гьобен в тези времена. Сеща ли се някой, къде е ремонтиран германския средиземноморски флагман?Last edited by von Danitz; 19-11-2008, 21:02.
Comment
Comment