Обаче 1883-1943, професор Петър Мутавчиев?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загадки ПСВ
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Мутафчиев ще да е...
ПП: Това за "белетристката" ми хареса :sm113:A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Човекът е син краля на Испания. В края на 19-ти век изследва Арктика. В началото на 20-ти век изследва Централна Африка, връх в Уганда носи неговото име, и изкачва планини Какарукурум и Памир в Централна Азия, включително за около петдесет години е световен шампион -най високо изкачил се човек, достигайки 7500 по ръба на К2, никога не се жени, но има гаджета дъщеря на американски сенатор и сомалийска принцеса. През Първата световна война е адмирал на действащ флот, евакуира цяла армия, преследвана от българите! Кой е този човек?
Comment
-
von Danitz написаЧовекът е син краля на Испания. В края на 19-ти век изследва Арктика. В началото на 20-ти век изследва Централна Африка, връх в Уганда носи неговото име, и изкачва планини Какарукурум и Памир в Централна Азия, включително за около петдесет години е световен шампион -най високо изкачил се човек, достигайки 7500 по ръба на К2, никога не се жени, но има гаджета дъщеря на американски сенатор и сомалийска принцеса. През Първата световна война е адмирал на действащ флот, евакуира цяла армия, преследвана от българите! Кой е този човек?A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
За кодиране на комуникация, т.е. на съобщения? Попадал съм на някакав история за някакви сащиански войници от идиански произход, които по такъв начин са кодирали съобщенията, които са пренасяли. Но не помня точно какво означават царевичните зърна, но предполагам, че размер на силите или нещо подобно (ако е ставало въпрос аз съгледвачи).
Comment
-
gollum написаЗа кодиране на комуникация, т.е. на съобщения? Попадал съм на някакав история за някакви сащиански войници от идиански произход, които по такъв начин са кодирали съобщенията, които са пренасяли. Но не помня точно какво означават царевичните зърна, но предполагам, че размер на силите или нещо подобно (ако е ставало въпрос аз съгледвачи).
Все съм си мислела, че за ВСВ е или поизмислено частично, или резултат на японска некадърност, че не са ги разшифровали, но за ПСВ си е реално неразбираемо
Comment
-
Да, поразтърсих се и намерих малко информация - логично е, наистина няма какво да кодират, след като само те се разбират помежду си. Но на едно място пишеше, че с царевичните зърна служели за отеблязване на батальоните. Не ми стана ясно обаче точно за какво са ги отбелязвали, но може би кое съобщение за кой батальон е или нещо подобно (явно затова и от едно до три зрънца - съответно за първи, втори или трети батальон в полка - явно е било ясно за кой полк става въпрос).
Comment
Comment