If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не мога да се похваля, че знам кой знае колко много относно "БАрбароса", но като се сетя в оперативния периметър именно на тази операция има само три немски групи армии - "Север", "Център" и "Юг". Тъй като си задал така въпроса, че може да включва въобще "Офицер от Оста", а не само немски такъв, то към тях трябва да се прибавят и останалите армии. Там ми се мярка една румънска група армии - армейска група "Антонеску", командир й е армейски генерал Йон Антонеску. КАто се има предвид това, много е възможно него да имаш предвид .
Не мога да се похваля, че знам кой знае колко много относно "БАрбароса", но като се сетя в оперативния периметър именно на тази операция има само три немски групи армии - "Север", "Център" и "Юг". Тъй като си задал така въпроса, че може да включва въобще "Офицер от Оста", а не само немски такъв, то към тях трябва да се прибавят и останалите армии. Там ми се мярка една румънска група армии - армейска група "Антонеску", командир й е армейски генерал Йон Антонеску. КАто се има предвид това, много е възможно него да имаш предвид .
Много добре
Само лека поправка: група армии "Антонеску" не е съвсем румънска. в нейния състав влизат : 3 и 4 румънски, но също и 11 германска армия.
През 1917 Йон Антонеску е майор към оперативния отдел на действащата румънска армия.
През 1917 Йон Антонеску е майор към оперативния отдел на действащата румънска армия.
Въпросът ти не е съвсем коректен, защото има повече от един възможен отговор. Наистина отговор "Лееб" е твърде очевиден, за да си имал него пред вид.:1087:
"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs) It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.
а бе то при Щурмпионерката, отговорът винаги е "Румънецът", обаче група армии Антунеску кога е формирана? То така и Манерхайм е бил в Буковина?! Само че от другата страна в Първата война :mhehe:
а бе то при Щурмпионерката, отговорът винаги е "Румънецът", обаче група армии Антунеску кога е формирана?
Решението за дформирането на група армии "генерал Антонеску" е взето на
6 юни 1941, след срещата на Йон Антонеску с Хитлер. Групировката е разформирована след достигането на румънските войски до река Днестър през 1941. Едно, малко позабравено формирование, в сянката на гр. армии Център, Юг и Север.
Както обикновено, когато търся нещо в Нета се заплесвам по съвсем различни места от необходимите ми. Но ми става интересно. Надявам се и на вас.
И така ето три медала от ПСВ. Когато ги съпоставих един до друг видях, че доста си приличат. В коя коя страна или страни са се връчвали? Не знам много подробности освен произхода им. Така че ако някой знае, ще е добре да ни светне. Айде чао за сега!
Първия трябва да е български - мяза на Св. Александър, вероятно някакъв войнишки вариант, за това е и по простичък.
Втория ще да е френски
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
А, че първия не е ли български? Ако не беше короната даже намязва на войнишкия орден за боева заслуга
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment