Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снимки от стари немски и италиански списания Signal, Der Adler, Cronache della guerra

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    сп. Der Adler от юли 1940 г. 1. Резултатът от действията на Щуките по инженерната инфраструктура на линията "Мажино". 2. Френски офицери показват на немските си колеги от Луфтвафе участъците по "Мажино", ударени от Щуките. 3. Френски капитан от ген. щаб показва на генерала от ВВС Цандер ударените обекти. 4. Немски генерал на входа на инженерния комплекс "Хохвалд" на линията "Мажино".

    Comment is free, but facts are sacred.

    Comment


      сп. Der Adler от юли 1940 г. Бомби по жп линии и пристанища. 1. Акция на германските ВВС дълбоко в тила на противника. 2. Удар на ешалон с муниции. 3. Удари по пристанището на Сен Мало в северозападна Франция. 4. 18 юни 1940 г., удари по пристанището на Шербург. 5. Работа за наземния персонал "черните" - товарене на бомбите. 6. Удари по пристанището в Брест и френската флота. 7. Въздушни удари по Лориен - горят цистерни с гориво.

      Comment is free, but facts are sacred.

      Comment


        сп. Der Adler от юли 1940 г. Сън за зенитния разчет в полеви условия след продължителен марш.



        сп. Сигнал от септември 1940 г. След края на битката. 1. Френско летище след германска въздушна операция. 2. Германски пионерни части разчистват пораженията от войната. 3. Френските танкетки отново се използват за заравняване на настилката при Дюнкерк.

        Comment is free, but facts are sacred.

        Comment


          сп. Сигнал от септември 1940 г. От 13:30 до 15:00 часа: Пионерите при р. Марна. В хода на Западната кампания се отваря работа за пионерните части. Изграждане на 6-тонен мост над река Марна. 1. 13:00 часа: Пионерите се хвърлят трескаво на работа. В реката са поставени първите колони. 2. 13:30 часа: поставени са още колони и трегери. 3. 14:15 часа: всички колони са поставени. Донесени са първите талпи. Инженерни дейности и на другия бряг. 4. 14:45 часа: Редене на талпите върху трегерите. Укрепване на колоните. 5. 15:00 часа: Първите колони германски войници минават по моста.





          Comment is free, but facts are sacred.

          Comment


            сп. Cronache della guerra от септември 1940 г. Лондон под бомбите. 1. Удари по лондонските докове. 2. Германски самолет над Лондон. 3. Завоите на Темза. 4. Удари по резервоари с гориво. 5. Лондонският док след противниковия нальот.





            Comment is free, but facts are sacred.

            Comment


              сп. Cronache della guerra от септември 1940 г. 1. Хитлер със своите фелдмаршали от Луфтвафе - Милх, Шперле, Гьоринг и Кеселринг. 2,3. Фон Рибентроп и граф Чано. 4. Фон Рибентроп и министърът на Франко Серано Сунер.




              Comment is free, but facts are sacred.

              Comment


                сп. Der Adler от август 1940 г. Часът на парашутистите: "Така взехме Ваалхавен". 1. Преди началото на операцията. Каската трябва да стои стабилно, затова е добавен втори ремък. 2. Бързо качване на транспортния самолет и заемане на местата до момента на достигане на зоната на десанта и времето за скок. 3. Войници, падащи от небето. 4,5. Земята е достигната! 6. Бързо разопаковане на контейнерите с оръжие и боеприпаси. 7. Разчетът завзема позиция край летището под огъня на противника.

                Last edited by Panzerjaeger; 22-03-2013, 12:09.
                Comment is free, but facts are sacred.

                Comment


                  сп. Сигнал от септември 1940 г. Ловци на подводници на работа. 1. Поставяне на стоманени баражи срещу възможното проникване на английски подводници до континенталните пристанища. 2. Поставя се втори бараж. 3. На равномерни разстояния по баража са поставени шамандури.

                  Comment is free, but facts are sacred.

                  Comment


                    сп. Der Adler от август 1940 г. Армия, прехвърлена по въздуха. Когато операциите се развиват бързо на помощ идва старият Ju 52 за транспорт на далечни разстояния на личен състав, муниции и други средства. 1. Войници чакат на летището в Осло да бъдат транспортирани на север. Карабини, картечници, раници и муниции са в готовност за товарене. 2. Събира се команда за забутване на транспортния самолет до мястото за излитане. 3. Такава е картината на всички летища в южна Норвегия: Чакащи войници и багаж. Тежкият транспортен самолет ще ги достави до мястото на сраженията. 4. Бордовият свързочник осигурява безопасността на полета. 5. Транспортен английски самолет заловен и използван от германците. 6. Целта в северна Норвегия е достигната. 7,8. Разтоварване на оръдие и мотоциклет.

                    Comment is free, but facts are sacred.

                    Comment


                      сп. Сигнал от септември 1940 г. Изтребителят разказва. 1. Летецът скача от машината. При приземяването си той е разклатил крилете си, знак, че е постигнал въздушна победа. 2. "Придружавах бомбардировъчна формация, когато забелязах как английски изтребител изникна иззад облак и откри огън по един от бомбардировачите." 3. "Направих вираж тъкмо зад машината. Англичанинът ме забеляза и той също започна вираж." 4. "Той беше вече мой. Можех да открия огън, но противникът беше твърде високо." 5. "Вираж и отново вираж. Приближавах се. Англичанинът направи лупинг с желанието да ме прихване отзад, но моята позиция беше правилна. Огън с бордовата картечница!" 6. "Все още той беше близо, когато видях дясното му крило да гори. 7. "Всичко свърши, видях как се отправя горящ надолу." 8, 9. Немски кореспондент заснема свален противников изтребител.

                      Comment is free, but facts are sacred.

                      Comment


                        сп. Der Adler от септември 1940 г. Нощен полет срещу Англия. Всеки полет срещу противника изисква сериозни умения, но особено трудни са нощните полети. Изискват се навигационни умения за откриване и поразяване на стратегическите цели на противникова територия през нощта. 1. He 111 е готов за нощен полет срещу противника. Моторите са запалени. 2. Особено трудно и отговорно е откриването и следването на маршрута до целта през нощта. С помощта на навигационните уреди и картите, под слабата светлина на нощна лампа наблюдателите следят за курса. 3. Отговорна е и работата на бордовия наблюдател, отговарящ за изправността на бомбения товар в шахтата. 4. Следващата вечер на сборния пункт на ескадрилата. Същата картина - капитанът на ескадрилата събира отново екипажите, създава организация и дава инструкции за нов нощен полет срещу противника.

                        Last edited by Panzerjaeger; 25-03-2013, 07:34.
                        Comment is free, but facts are sacred.

                        Comment


                          сп. Сигнал от септември 1940 г. 1. "115 000" Това е надпис на борда на германска подводница, прибрала се в пристанището. 115 000 бруто регистър тона е обема на потопените противникови кораби. 2. Горнострелковаци от Остмарк и Бавария в земята на среднощното слънце. От северните норвежки върхове до южна Франция, над 4000 км се простира фронтът срещу Англия.

                          Last edited by Panzerjaeger; 23-03-2013, 22:06.
                          Comment is free, but facts are sacred.

                          Comment


                            сп. Сигнал от септември 1940 г. Командирът на бомбардировача разказва. (Продължение на разказа на изтребителя.) По време на рейда си срещу Албиона, бомбардировъчната формация е нападната от английски изтребители. Ранен е радистът на германската машина. 1. На летището. Наземният персонал наблюдава връщащите се машини. Слава Богу! Всичките 39 машини се завръщат! Но какво е това? От едната машина дават знак, че има ранен! 2. Наземният персонал помага на свалянето на ранения другар. 3. Стъклото на машината е пробито, в кабината е проникнал куршум и е ранил бордовия радист. 4. Командирът на машината разказва: "Ненадейно ни нападна английски изтребител и нанесе поражения на машината и разчета. Единствено намесата на германския изтребител ни спаси."

                            Comment is free, but facts are sacred.

                            Comment


                              сп. Der Adler от септември 1940 г. Бомбардировки над Англия. Звена германски ескадрили от бомбардировачи и пикиращи бомбардировачи прелитат през Канала и хвърлят товара си върху военни центрове, цистерни с гориво, пристанища и индустриални обекти. Противодействат им зенитната отбрна и изтребителната авиация на противника.
                              1. Ежедневната картина над Албиона: звена германски бомбардировачи. 2. Тежък германски изтребител над Бексхил, южна Англия, 70 км от Дувър. 3. Летището в Lympne, графство Кент в началото на бомбардировките и след тях.



                              4. Германски бомбардировач над сухите докове на Портсмут. 5. "Той падна!" Този наблюдател отчита победа. 6-10. Над Портсмут 11. Обратният курс към дома.







                              Last edited by Panzerjaeger; 25-03-2013, 09:47.
                              Comment is free, but facts are sacred.

                              Comment


                                сп. Der Adler от септември 1940 г. SOS! Стартира спасителен хидроплан. В базата е постъпил сигнал - SOS! Свален е германски разузнавателен самолет над Канала... квадрат Х... Пилотът е ранен... 1,2. Незабавно след подаване на тревогата наземният персонал подготвя He 59, като го забутва от халето. 3. Скоро след сигнала дотичва екипажа на хидроплана - командирът на машината, наблюдателят, радистът и бордовият санитар. 4. Запалване на моторите съгласно нарежданията на командира на машината. 5. Спасителният хидроплан вече е в зоната на авариралия разузнавателен самолет. Той носи опознавателния знак: червен кръст: той е в помощ както на свои, така и на противникови летци. 5. На вода е спусната надуваема лодка. 6. Раненият пилот се качва на спасителния самолет. 6,7. Скоро He 59 акустира край сушата, където вече чака санитарния автомобил.

                                Comment is free, but facts are sacred.

                                Comment

                                Working...
                                X