Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снимки от стари немски и италиански списания Signal, Der Adler, Cronache della guerra

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    сп. Сигнал от януари 1941 г. Прибиране у дома. Репортаж от една военноморска база. 1. Футболната среща е започнала от 5 минути - морски артилеристи срещу зенитчици, когато сигналът за тревога прекъсва играта. 2. Всички се втурват към казармите. 3. Наличният състав се хвърля на велосипедите и се насочва към брега. 4. Морските артилеристи вече са по своите оръдия. 5. Артилеристите повдигат камуфлажа. 6. По скалите застават картечни разчети и стрелци. Изведнъж те скачат.... 7. ... и размахват своите каски. Една немска подводница се завръща след рейд срещу врага! 8. След дълги седмици, най-сетне твърда земя под краката. 9. Първата цигара на сушата е особено вкусна. 10. На сушата се извежда и талисмана на подводницата - бордовото куче. 11. Подводницата се отвежда на сухия док за профилактика и ремонт. 12. Новите "змиорки" - торпедата, чакат да бъдат заредени. 13. Зареждане на торпедото. Камуфлажните мрежи прикриват работата и подводницата. Предстои нова акция.

    Last edited by Panzerjaeger; 14-04-2013, 20:11.
    Comment is free, but facts are sacred.

    Comment


      сп. Сигнал от януари 1941 г. Коледа сред войниците на Вермахта. 1,2. Коледа - като у дома. Празничната вечер на масата. Миналата година коледното дръвче е седяло в село на Западния вал, тази година - някъде във Франция. Ротният командир и неговите подчинени си разменят подаръци. 3. Изненада на летището. Наземният персонал е поставил коледна украса на машините на летците, а в канцеларията е поставено украсено коледно дръвче. 4. Дядо Коледа идва на коня на капитана. Личният състав на ротата не знае къде е отишъл техния капитан. Той идва като води на коня си Дядо Коледа. 5. "Честита коледа!" Дядо Коледа чете списъка на личния състав на ротата и раздава подаръците им. 6. Печен вол на шиш: първи опитва Дядо Коледа, а след него и цялата рота. 7. Навсякъде из Райха на Бъдни вечер се появява Дядо Коледа и раздава подаръци.



      Last edited by Panzerjaeger; 14-04-2013, 20:12.
      Comment is free, but facts are sacred.

      Comment


        сп. Сигнал от януари 1941 г. 1. Реклама на Мерцедес-Бенц. 2. Реклама на хидроплани Арадо. 3. Синът на Великия Корсиканец се завръща у дома. Германската информационна агенция съобщава: по случай стотната годишнина от пренасянето на останките на Наполеон I от св. Елена в Париж, Фюрерът прави подарък на маршал Петен и френския народ. Тялото на неговия син - Наполеон Франсоа Жозеф Шарл Бонапарт или Наполеон II е пренесено от Виена в Инвалидния дом в Париж при неговия баща. Германски войници свалят ковчега от оръдейния лафет. 4. Наполеон II.


        Comment is free, but facts are sacred.

        Comment


          сп. Сигнал от януари 1941 г. Голямо коледно изложение на немското оръжие във Виена под мотото "Победата на Запад". 1. С реч фелдм. фон Лист открива изложението на Площада на героите пред паметника на ерцхерцог Карл. 2. Райхсм. Х. Гьоринг в присъствието на райхслайтер Балдур фон Ширах (в ляво) и фелдм. фон Лист (отдясно) наблюдават експонатите, по специално на съединенията от Остмарк.

          Сняг на север, слънце на юг. 3. Северният отрязък на германския фронт срещу Англия е покрит със сняг. Поради затрупаните със сняг пътища подвозът на провизии и боеприпаси се осъществява със самолети. 4. На контролно-пропускателния пункт на международния път при град Андай на границата между Франция и Испания. Тук времето е меко.


          Comment is free, but facts are sacred.

          Comment


            сп. der Adler от януари 1941 г. Въздушно разузнаване. Обработка на аероснимките. 1. Командирът на разузнавателния самолет преди полет. 2. Проявеният фотоматериал се нарежда на барабана и се сравнява с картата. 3. Сравняване на снимките с картите. 4. Фотоснимките се копират и се изследват прецизно с лупа за откриване на замаскирани обекти от военно значение.

            Comment is free, but facts are sacred.

            Comment


              сп. der Adler от януари 1941 г. 1. Реклама на самолети Хайнкел. сп. Сигнал от януари 1941 г. Незабравими снимки на военните кореспонденти II. 2. Парашутен десант над снеговете на севера. Немски десант за подсилване на съединенията в битката за Нарвик. 3. Навътре във Франция... Германската пехота марширува по улиците на град Артоа в Бургундия. 4. Войната за него завърши. Френски танкист напуска своя танк и се предава. 5. Изглед на разрушенията на тоталната война. След Варшава дойде Ротердам. 6. След преминаване на бурята. Прочистване на улиците на град Орлеан. 7. Пътищата на поражението. Бежанците се прибират по домовете си на фона на колоните пленени войници. 8. Германски самолети бомбардират британски съдове в Канала. 9. Британски войник, пленен след ада при Дюнкерк. 10. Финалният акт в Компиен. През 1918 г. на Германия беше продиктуван акта за капитулация. Сега, 1940 г. почетната немска рота марширува край вагона на маршал Фош.

              Comment is free, but facts are sacred.

              Comment


                сп. Сигнал от януари 1941 г. Шестима души в надуваема лодка. 1. На екипажа на германския бомбардировач се е наложило да напусне своята машина аварийно. Скачайки с парашутите си в океана те са взели и надуваема лодка. Цветът на лодката е привлякъл вниманието на техните колеги от Луфтвафе и разчетът е спасен. 2. Парашутите се изсушават в гигантски сушилни и се сгъват за повторна употреба. 4,5. Въздухът на лодката се изпомпва, същата се сгъва, готова да се използва от летателния екипаж отново.

                Comment is free, but facts are sacred.

                Comment


                  сп. Сигнал от януари 1941 г. Така изглежда Берлин.... 1. Една сграда на Кронпринцщрасе. Покривът е пробит, балконите са разрушени, прозорците са разбити. Поражения от бомбардировките. 2. Разрушения на площад в западната част на града. 3. Търговски дом на Потсдамерщрасе ... покривът е пробит, офисите са напуснати. Удар на R.A.F. 4. Бомбен кратер на Потсдамерщрасе.
                  ... и истинският Берлин. 5,6. Сградата на Министерството на туризма в строеж. 6. Нов строеж на Потсдамерщрасе. Под земята се прокопава и канал. 7. Планът на Кръглия площад с макети на Министерството на туризма, Домът на изкуството и казиното на Върховното командване на сухопътните войски.



                  Comment is free, but facts are sacred.

                  Comment


                    сп. Сигнал от януари 1941 г. За защита на челото, черепа, слепоочията, очите и врата.... 25 години от изнамирането на каската. 1. Първата каска е проектирана от французите през Световната война, поради увеличаването на черепно-мозъчните контузии сред личния състав. 2. Френската каска тип 1915 г. е проектирана от хора на изкуството - известни художници и скулптори. Тя е по-лека и по-неустойчива от немската. 3. Първата германска каска е проектирана от медик -проф. доктор Аугуст Биир. Проектирана е и гръдна броня, която в последствие е премахната. 4. Първата германска каска е въведена през януари 1916 г. за щурмовите групи при Вердюн. 5. Каска на войник на Третия райх - по-плоска и по-лека в сравнение с модела от Световната война.

                    Comment is free, but facts are sacred.

                    Comment


                      сп. Сигнал от февруари 1941 г. Бомби по Англия. Репортаж от кинохрониката. 1. Товарене на запалителните бомби в шахтата. 2. Тежките и свръхтежки бомби.... 3. ....се монтират под крилата. 4. Бомба след бомба.... 5. Ковънтри - ковънтриране. На 15 ноември 1940 г. OKW съобщи за масирани удари на бомбардировъчни формации на ген.-фелдм. Кеселринг и ген.-фелдм. Шперле по обекти от стратегическо значение в Ковънтри. Това е възмездие за британските удари по Мюнхен. По този случай англичаните са изнамерили нов глагол.... ковънтриране.
                      Last edited by Panzerjaeger; 18-04-2013, 10:32.
                      Comment is free, but facts are sacred.

                      Comment


                        сп. Сигнал от февруари 1941 г. Бомби по Англия. 1. Цели върху английския остров, обект на денонощните бомбардировки. 2. Легенда.


                        Last edited by Panzerjaeger; 18-04-2013, 13:18.
                        Comment is free, but facts are sacred.

                        Comment


                          сп. Cronache della guerra от февруари 1941 г. Нови оръжия за решителна борба с вражеските инженерни съоръжения. 1. Приближаване на огнепръскачния разчет до позицията на противника. 2. Първо огнехвърляне по целта. 3. Разширяване на настъплението - огнехвърляне по противникова дълговременна огнева точка (ДОТ). 4. Съпротивлението е подавено.

                          Comment is free, but facts are sacred.

                          Comment


                            сп. Сигнал от февруари 1941 г. Един немски генерал на предна линия. Генералът от пехотата фон Брийсен става известен от Полската кампания при битката при Бзура, когато вкарва последния батальон в боя и спасява ген. Бласковиц от обкръжение. Там е ранен и получава Рицарски кръст. Приема и парада на авеню Фош. 1,2. 21 май 1940 г. - началото на Западната кампания. Генералът разговаря със своя щаб за оперативната обстановка. 3. Фон Брийсен отново е на предната линия. Разговор с ранен войник. 4. Под противниковия огън ген. Фон Брийсен разговаря с артилерийски командир. 5. В щабния мотоциклет. 6. При настъпление сред своите войници с карта под мишница.

                            Comment is free, but facts are sacred.

                            Comment


                              сп. Cronache della guerra от февруари 1941 г. Възстановяване свръзката. Това са хората, които прокарват и възстановяват разрушената свръзка възможно най-бързо. 1. Експлозия унищожава свръзката. 2,3. Свързочниците на работа. Възстановяване на падналите телеграфни стълбове. 4. Свързочниците поставят порцелановите чашки на изолаторите. 5. Развиване на намотката на проводника. Скоро връзката ще бъде възстановена.

                              Comment is free, but facts are sacred.

                              Comment


                                сп. der Adler от февруари 1941 г. Германска учебна мисия на Луфтвафе в Румъния. 1. Немски командир в разговор с висш румънски офицер от ВВС. 2. Румънски наблюдател си поставя парашута с помоща на немския си колега. 3. Румънски наблюдател ще лети в германска машина под германско командване. 4. Германски и румънски самолети в едно хале. 5. Един изтребител Месершмит на румънското летище със сино-жълто-червената емблема на румънските ВВС. 6. Обучение на румънски самолетни механици. 7. Немски офицер показва на румънските си колеги особеностите на Ме 109. 8. Снимки в почивката. Румънски летци. 9. Наземния румънски персонал запалва двигател с манивела.

                                Comment is free, but facts are sacred.

                                Comment

                                Working...
                                X