Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снимки от стари немски и италиански списания Signal, Der Adler, Cronache della guerra

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    сп. der Adler от май 1940 г. Войната, заснета отгоре. 1,2. Въздушни снимки на форта Ебен Емел, направени от германското разузнаване.3. Оберлейтенант Витцих и капитан Кох - ръководители на акцията по превземането на Ебен Емел. 4, 5. Настъпление на германските съединения на запад.





    Last edited by Panzerjaeger; 10-03-2013, 12:29.
    Comment is free, but facts are sacred.

    Comment


      сп. der Adler от май 1940 г. Генералщабната "летяща наблюдателница". 1. Един немски генерал от пехотата иска да се осведоми за развитието на обстановката на поверения му сектор от фронта. За целта ще използва свързочния самолет “Физелер-Щорх”. Командирът на ескадрилата очертава маршрута. Пилотът на самолета междувременно се запознава с него. 2. Генералът се настанява на самолета, като взима и картите си. 3. Пилотът затваря и вратата и полета може да започне. 4. Трите фази на излитане на Щорха. 5. Генералът наблюдава марша на частите. Войниците са изненадани и отдават поздрав с махане на ръце. 6. Полет над механизирана група, отговаряща за логистиката. 7. Прелитане над леко зенитно оръдие. 8. Щорхът прелита над тежка FLAK батарея. 8. Рекогносцировка на фронтовия участък. 9. Поради бавния си полет “Физелер-Щорх” успешно изпълнява задачи свързани с разузнаване, рекогносцировка и евакуация на ранени.










      Last edited by Panzerjaeger; 10-03-2013, 17:45.
      Comment is free, but facts are sacred.

      Comment


        сп. der Adler от май 1940 г. По пътищата на настъплението. 1. Катедралата в гр. Тонгерен, Белгия. Множество сгради са унищожени с удари от въздуха, понеже белгийците са създали под руините съпротивителни възли. Катедралата обаче е запазена непокътната. 2. Тези превозни средства са изоставен от разчетите им при отстъплението. Ударите на Щуките са накарали персонала да потърси укритие край пътя. 3. Транспортните средства се движат от дясната страна на пътя, пехотата отляво. По средата на платното е мястото на трафика свързан с ремонт и поддръжка. 4. Белгийски танк ударен от въздуха и напуснат по пътя за гр. Лютич. 5. Командите, отговарящи за разчистването събират изоставеното в пунктовете за предаване белгийско снаряжение.




        Comment is free, but facts are sacred.

        Comment


          сп. Сигнал от юли 1940 г. Германските танкове. 1. Първите танкове се появяват у Съюзниците през Световната война - септември 1916 г. като подръжка на пехотата за пробив през телените заграждения и окопите. 2. Съвременен германски танк.




          Технология на Блицкрига: 1. Марш на танковата дивизия. В състава й освен танкове се включват и мотопехота, артилерия, ПВО, свързочни и други спомагателни подразделения. 2. Промяна на марша на танковата формация от две в една колона. 3. Взаимодействие с въздушното разузнаване. Разкриване на позициите на противника. 4. Атака в позиция "Клин". Подавяне на противотанковите и картечните гнезда на противника. 5. Огън на място от закрита позиция. 6. Атака на укрепените позиции на противника. 7. Взаимодействие на танковете и щурмовата авиация.

          Comment is free, but facts are sacred.

          Comment


            сп. Сигнал от юли 1940 г. Мозъкът на танковата дивизия. 1. Покрита с прах автоколона се движи по пътя... Това са щабните коли от „летящия щаб” на танковата дивизия. 2. Броени минути преди голямото настъпление, командващият на танковото съединение - ген. Гудериан при авангардните части. 3. Свързочиците на работа. Прокарване на телефонните кабели. 4. Мотоциклетистът пренася заповеди и доклади. 5. Пренасяне на свързочния кабел. 6. Телефон в зоната на битката. 7. Щабните офицери и редовите войници приемат както и в казармата една и съща храна. 8. Главата на настъпленето. В командирския си бронетранспортьор ген. Гудериан поддържа свръзка със своите части.





            Last edited by Panzerjaeger; 11-03-2013, 22:41.
            Comment is free, but facts are sacred.

            Comment


              сп. der Adler от май 1940 г. Войната, заснета отгоре. 1. Това са били постройки на летището Валхавен край Ротердам. В ранните часове на 10 май е първият германски бомбен удар. 2. Горящи петролни резервоари край Ротердам. Счита се, че е възможно и да са повредени от Secret service. Повечето петролни резервоари са овладяни неповредени. 3. Жп мост при Дордрехт, унищожен от холандците. 4. Част от пристанището в Ротердам, след овладяването на града.






              сп. der Adler от юни 1940 г. Катастрофата на другите. 1. Град Льовен, след въздушен нальот. 2. Кратер, отворен от Щука-бомба. Белгийските работници разчистват развалините.


              Comment is free, but facts are sacred.

              Comment


                сп. Сигнал от юли 1940 г. Исторически часове в Париж. 1. 14 юни 1940 г. Навлизането на германските войски в Париж. Снабдителна колона преминава край Триумфалната арка. На преден план - разчет със своето противотанково оръдие. 2. Горящи петролни цистерни в северната част на Париж, резултат от въздушните нальоти. 3. Преди парада на авеню Фош. Духов оркестър чака началото на парадния марш. 4. Германски войници посещават салон-вагона на маршал Фош. 5. Животът на жителите на Париж продължава. Парижани наблюдават движението на германските механизирани части.


                Comment is free, but facts are sacred.

                Comment


                  сп. Сигнал от юли 1940 г. 24 часа след завземането на Париж. 1. Парижани седят спокойно в любимите си кафенета. 2. Френски войници, включително и от Чуждестранния легион се транспортират към военнопленническия лагер. 3. Германски войник разговаря с френски ветеран. 4. Германски войници се качват на Айфеловата кула. 5. Освобождаване на немскоговорящи граждани, останали във Франция след началото на войната. 6. Парижки полицейски патрул наблюдава немските войници.

                  Comment is free, but facts are sacred.

                  Comment


                    сп. Сигнал юли 1940 г. Някъде из Франция. 1,2. Немски войници гледат резултатите от действията на авиацията и артилерията. 3. Плаващ остров. Германски пионерни и инженерни поделения преодоляват водна преграда под вражеския огън. Целта е да се осигури логистиката - да се построи мост за подвоз на хора, техника и боеприпаси.

                    Comment is free, but facts are sacred.

                    Comment


                      сп. Сигнал юли 1940 г. Първите цветни снимки от линията "Мажино". 1. Мястото на немския пробив. Ударен ДОТ. 2. Противотанкови препятствия и друга инженерна инфраструктура. 3. Немски войници отдават почит на Мемориала на незнайния войн в Париж.



                      Comment is free, but facts are sacred.

                      Comment


                        Cronache della guerra от май 1940 г. 1. Доставяне по въздух на спасителна гумена лодка за германски корабокрушенци в Северно море. 2. Кампанията в Белгия. Лека картечница MG 34, поставена на универсалното приспособление за водене на зенитен огън. 3. Зенитно оръдие против танкове.



                        сп. Сигнал от юли 1940 г. Три епизода на унищожаване на френски танк от германски FLAK.

                        Comment is free, but facts are sacred.

                        Comment


                          сп. Сигнал от юли 1940 г. Тежка германска артилерия. Калибър - над 210 мм, 250 кг. 1. За работата на оръдието е необходим многоброен обслужващ персонал, моторизиран подвоз на боеприпаси и близост до жп линия. 2. Готови за огън!...Командирът на оръдието получава информация от артилерийския наблюдател за насочването на огъня.


                          Comment is free, but facts are sacred.

                          Comment


                            сп. der Adler от юни 1940 г. Новият германски тежък двумоторен изтребител - Focke-Wulf Fw 187. Тестване на новия прототип на изпитателния полигон в Рехлин.

                            Comment is free, but facts are sacred.

                            Comment


                              сп. der Adler от юни 1940 г. Бомби в целта. Снимки направени от разузнавателни самолети и показващи ударите на германската авиация по цели във Франция. 1. Удари по френско летище. Попадения по халета и машини. 2. Удари на Щуките по гр. Седан на 13 май 1940 г. 3. Удар по френска жп линия и влакова композиция.

                              Comment is free, but facts are sacred.

                              Comment


                                сп. Сигнал юли 1940 г. 1. Големият и малкият летец. Соколът е талисман на ескадрилата и символ на победата. 2. Екипажът на хидроплан "Арадо" се готви за акция. Bordflieger-gruppe— B.FI.Gr, като част от стратегическата морска авиация на Луфтвафе.


                                Comment is free, but facts are sacred.

                                Comment

                                Working...
                                X