Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снимки от стари немски и италиански списания Signal, Der Adler, Cronache della guerra

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    сп. Cronache della guerra от декември 1940 г. Въздушни снимки. 1. Командирът на ескадрилата показва на картата целите, които трябва да се заснемат. 2. Без значение силата на вятъра и неудобното положение, военният кореспондент прави своите снимки. 3. Подготовка на фотокамерата за снимки. 4. Когато е необходимо се използва и кинокамера.

    Comment is free, but facts are sacred.

    Comment


      сп. der Adler от декември 1940 г. На фронта с Райхсмаршала. Гьоринг е на Канала със своя щаб. Той си интересува от проблемите на своите летци и от условията при които се сражават. 1,2. Гьоринг заедно със своя щаб и в присъствето на ген.-фелдм. Шперле разглежда инфраструктурата на Канала. 3. В разговор с токущо приземил се летец-изтребител. 4. Райхсмаршалът се ръкува с член на наземния персонал при посещение в щаба на изтребителна ескадра JG 2 "Рихтхофен". В дясно от него комодорът на ескадрата - майор Вернер Вик. 5. Младият комодор майор Вик, командващ изтребителна ескадра JG 2 "Рихтхофен" край опашката на своята машина. За кратко време той постига 54 победи. Победите на ескадрата под негово командване надхвърля 500. 6. Ген.-фелдм. Шперле в разговор с майор В. Вик.

      Comment is free, but facts are sacred.

      Comment


        сп. Сигнал от декември 1940 г. Двама от тях долетяха до брега... но бяха свалени от зенитната артилерия. 1. Това е кучето на батареята Неро. През нощта то се взира в небето и знае от къде ще дойде опасността. 2. Часовият е на своя пост. Той задейства сирената. Получено е съобщение за предстоящ противников нальот. Тревога! 3. Разчетите се будят, за минути скачат от леглата си и хукват към оръдията. В ръцете си носят измервателни уреди и ЗИП-ове. 4,5. Артилеристите са вече на бастионите по оръдията.



        6. Наблюдателят включва апаратурата си. Той улавя идващите противникови самолети. Прожекторите се насочват към небето срещу противника. 7. На командните уреди стоят офицер и редови и правят изчисления и пресмятания. 8. Батареята е готова. Цевите сочат към небето в очакване на знак за стрелба. 9. Очаква се появата на вражеските бомбардировачи в светлината на прожекторите. 10. Първият изстрел оттеква в нощта и хвърля ярка светлина. 11. Сред илюминации и тътен отговаря цялата батарея, бълваща желязо и стомана срещу идващия противник.

        Last edited by Panzerjaeger; 10-04-2013, 09:25.
        Comment is free, but facts are sacred.

        Comment


          сп. Сигнал от декември 1940 г. ...и на следващия ден. 1. Зенитните артилеристи разпитват френски орач за мястото на падането на противниковия бомбардировач. 2. - Ето го тук е! Отворил е истински кратер! 3. Знакът на Томи: това е трофеят взет от английския бомбардировач. 4. Трофеят е закачен на стената в землянката на батареята. Има повод за почерпка. 5. Реклама на военни заводи Рейнметал Борзиг.



          Comment is free, but facts are sacred.

          Comment


            сп. der Adler от декември 1940 г. 1,2. На 28 ноември 1940г. командирът на I./JG 2. Хелмут Вик не се завръща от боен полет над Канала. Той постига 56 победи, следван от Мьолдерс с 54 и Галанд с 52 победи. 3. Вик разказва преживяванията на другарите си: "И така прихванах Томи отзад..." 4. "...той беше вече на моя визьор..."

            Comment is free, but facts are sacred.

            Comment


              сп. der Adler от декември 1940 г. Изграждане на нови писти във Франция за въздушните атаки срещу Албиона. 1. Заравняване на неравностите с кирки и лопати. Нахвърлят се инертните материали - пясък, чакъл, трошен камък. 2. Циментовозът е доставил материала. 3. Поставят се кофражните дъски. 4. Поправяне на последните неравности на новоизградената писта.


              Comment is free, but facts are sacred.

              Comment


                сп. der Adler от декември 1940 г. Коледен концерт организиран от Академията на Луфтвафе в чест на ранените войници под мотото "Колоритни следобеди". 1. Между зрителите има и сестри от Червения кръст. 2. Тежко ранените войници са поставени в концертната зала на легла. 3. В програмата е включен "музикален клоун". 4. Изпълнение на акордеон от фаненюнкер. 5. Изпълнение на фаненюнкери от академичната капела. 6. Диригентът на капелата. 7. Ранените войници аплодират изпълненията дълго.

                Comment is free, but facts are sacred.

                Comment


                  сп. Cronache della guerra от декември 1940 г. 1. Часови на Атлантическия вал. 2. Хитлер в присъствието на фелдм. Кайтел поздравява райхсминистъра на въоръжениeто и боеприпасите - д-р Фриц Тодт и неговия екип. 3. Фюрерът поздравява фелдм. фон Бок по случай 60-ия му рожден ден.

                  Last edited by Panzerjaeger; 11-04-2013, 18:32.
                  Comment is free, but facts are sacred.

                  Comment


                    сп. Сигнал от януари 1941 г. Войникът с камера. Незабравими снимки на военните кореспонденти. 1. Зимата на 1939-1940 г. на ничията земя на Западния вал. Един разузнавателен патрул се приближава към позицията на противника. Може би той се намира само на няклко метра по-нататък. 2. "Имах един другар..." На едно противниково летище. Германският парашутист отдава последна почит на мъртвия си другар. 3. Някъде в Северно море. Един британски боен кораб е потопен от немския огън. Немските моряци спасяват плуващите англичани. 4. Пристанището на Нарвик, часове след края на морското сражение.


                    Last edited by Panzerjaeger; 12-04-2013, 08:20.
                    Comment is free, but facts are sacred.

                    Comment


                      сп. Сигнал от януари 1941 г. Войникът с камера. Незабравими снимки на военните кореспонденти. 1. Една гореща снимка. Германската пехота се придвижва напред във френско селище. Все още тракат картечници и избухват ръчни гранати. Във всеки момент те са готови да се хвърлят по очи на паважа. 2. Подвозвачи на муниции пресичат нестабилния мост под ударите на противниковия огън. 3. Ранен .... и пленен. Болка и изтощение се чете в погледа на този френски войник. Въпреки това противникът получава първа помощ. 4. През град Троа в северна Франция. Шофьори преминават по пътищата на отстъплението. 5. Немският флаг се вее над Шербург.

                      Last edited by Panzerjaeger; 12-04-2013, 12:18.
                      Comment is free, but facts are sacred.

                      Comment


                        сп. der Adler от януари 1941 г. Зенитна отбрана на Канала. 1. Несекваща нишка - подвоз на муниции за бреговите батареи. 2. Висока концентрация на разчета на оптичното артилерийско оборудване. 3. Зенитната артилерия - "Kanoniere der Luft". 4. Наблюдателите на своя пост. Всеки противников самолет трябва да бъде забелязан. В земята е вкопано витло на свален противников самолет.

                        Last edited by Panzerjaeger; 12-04-2013, 21:44.
                        Comment is free, but facts are sacred.

                        Comment


                          сп. Cronache della guerra от януари 1941 г. Спешна медицинска помощ. 1. Медицинският персонал извозва ранените войници в тила. 2. Първата задача на санитарите е реанимирането на ранения. 3. Първа превръзка на място. 4. Качване на транспортния самолет. 5. В самолета раненият получава специализирана помощ.

                          Comment is free, but facts are sacred.

                          Comment


                            сп. der Adler от януари 1941 г. "На храна!" - Заповедта, която всеки летец обича да чува. 1. Свежият въздух отваря апетита. Парашутистите приемат обедната си дажба под открито небе. 2. Пилотите на изтребителит получават чай в термоси. 3. Витаминозна храна получават бомбардировъчните разчети - пресни плодове. 4. За отговорната си работа в помощ на екипажите, храна получава и наземния персонал. 5. Стара истина е, че любовта на войника преминава през стомаха. Изтребителните разчети на Канала се подсилват с храна преди полет срещу противника.

                            Comment is free, but facts are sacred.

                            Comment


                              сп. Cronache della guerra от януари 1941 г. 1. Италианският колониален министър Атилио Теруци на среща с гости от служители от СС в германската полиция. 2. Хитлер поздравява випуска, завършил академията на ВВС. 3. Хитлер и д-р Тодт се хранят сред служителите на организацията "Тодт" на Канала.

                              Comment is free, but facts are sacred.

                              Comment


                                сп. Сигнал от януари 1941 г. на Канала. 1. Унищожителен огън от всички дула на бреговата батарея. Противникът се е опитал да се приближи до брега. 2. Сензация на пристанището на Канала: капитан-лейтенант Гюнтер Прийн е отново на сушата. Станал известен за една нощ с акцията си в Скапа Флоу и с потапянето на линейния кораб Роял Оук. Негов е и рекордът за потопен тонаж при един рейд - 66 587 БРТ. Той е първият флотски офицер, награден от Хитлер с дъбови листа към Рицарския кръст на Железния кръст. 3. Капитан-лейтенант Прийн.

                                Comment is free, but facts are sacred.

                                Comment

                                Working...
                                X