Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снимки от стари немски и италиански списания Signal, Der Adler, Cronache della guerra

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #76
    сп. Сигнал от юни 1940 г. Зад полевата маскировка.
    5. Отделението трябва да се погрижи за своята маскировка.
    6. Майсторски изпълнена маскировка: наблюдателят стои на един хвърлей разстояние от противниковата позиция. Фотографът лежи до него, също добре маскиран.


    Comment is free, but facts are sacred.

    Comment


      #77
      сп. Сигнал от юни 1940 г. Военни експерти наблюдават войната. 1. Под вещото ръководство на германски офицери чуждестранните военни експерти от сухопътните, въздушните и военоморските сили наблюдават приготовленията на Западния вал. 2. Офицери от 26 държави. Чуждестранните експерти редовно наблюдават възможностите на немската армия още от Полската кампания, а сега и на Западния вал.


      Comment is free, but facts are sacred.

      Comment


        #78
        сп. Сигнал от юни 1940 г. Работата на служителите на организацията Тодт в бойната зона на Западния вал. 1. Един от хилядите работници, които са командировани за строителство на Западния вал. Жената и трите деца на този работник живеят в малко селище в централна Германия. На всяко полугодие той идва да строи укрепленията, тук на предната линия. 2. Вражеските нальоти и артобстрел смущават и прекъсват труда на работниците като ги карат да потърсят укритие. 3. В началото на работния ден служителите на организацията Тодт преминават по пътеките през минните полета и телената мрежа до работните си места на строителните обекти.


        Comment is free, but facts are sacred.

        Comment


          #79
          сп. Сигнал от юни 1940 г. Работата на служителите на организацията Тодт в бойната зона на Западния вал. 4. На предната линия, между телените мрежи и окопите се намира работното място на служителите на организацията Тодт. 5. Тук кипи усилен труд - изграждане на стоманено-бетонно укрепление -ДОТ. 6. За изграждане на основите на ДОТ-овете са ангажирани миньори.



          Comment is free, but facts are sacred.

          Comment


            #80
            сп. Сигнал от юни 1940 г. Работата на служителите на организацията Тодт в бойната зона на Западния вал. 7. Сутрин в банята. Малко по-късно следва закуската. Ежедневно отделно от топлата храна работниците получават добавки от 750 г хляб, 200 г наденица и 30 г масло. 8. След закуска работниците се транспортират с омнибус на 25 км до зоната на строителството. 9. Въздушна атака - в укритието! Активността на противниковата авиация подсказва на фронтовите работници че опасната зона е близо. 10. На обяд на строителния обект се донася храната, състояща се от месна супа. На вечеря се полага месо с картофи. 11. В края на работния ден под прикритието на окопите работниците се насочват обратно към омнибуса. 12. Заплатата се получава по тарифите на строителната фирма. 12. След работа се полага топла баня. 13. В свободното време се играе шах, свири се в любителския оркестър или се посещава театър и кино. 14. Фронтовите работници дават и жертви след артобстрелите и въдзушните атаки на противника. 15-16. Отличилите се работници получават железен кръст.

            Last edited by Panzerjaeger; 05-03-2013, 19:39.
            Comment is free, but facts are sacred.

            Comment


              #81
              сп. Сигнал от юни 1940 г. Строителство на Западния вал в зоната на противниковия обстрел. След прекратяване на противниковия огън работниците се завръщат на работа. Изграждане на купола на железобетонен ДОТ.

              Comment is free, but facts are sacred.

              Comment


                #82
                сп. Cronache della guerra от май 1940 г. 1. На летището на Ставангер се вее немското знаме.
                сп. Сигнал от юни 1940 г. 2. Ген. Едуард Дитл (крайният в ляво) със своите войници от 3-та планинска дивизия в битката при Нарвик. Дитл е първият офицер, кавалер на Рицарския кръст с дъбови листа (¹ 1), връчен му от Хитлер.
                сп. Cronache della guerra от май 1940 г. 3. На почетна стажа пред двореца на норвежките монарси в Осло наред с норвежката гвардия стои и немски войник.



                Comment is free, but facts are sacred.

                Comment


                  #83
                  сп. Сигнал от юни 1940 г. За 18 дни: Белгия и Холандия. 1. На 10 май Луфтвафе удря систематично по 72 френски, белгийски и холандски летища и унищожава на земята стотици противникови машини. 2. Акцията на парашутистите е светкавична. Те завземат летища и позволяват придвижването на наземните съединения. 3. От машините политат човек след човек. Парашутистите скачат на редове. Възможността да бъдат простреляни преди да достигнат земята е голяма. 4. Парашутистите са специално тренирани за скоковете. Първите секунди след скока са свободно падане. След това се отваря парашута.

                  Last edited by Panzerjaeger; 04-03-2013, 22:37.
                  Comment is free, but facts are sacred.

                  Comment


                    #84
                    сп. Сигнал от юни 1940 г. За 18 дни: Белгия и Холандия. 5. Боеприпасите на парашутистите. 6. Ротердам: Парашут с муниции. 7. Боеприпасите се приземиха. 8. Парашутист, готов за стрелба. 9. Стратегически постройки са овладени от прашутистите. 10. Ротердам в пламъци. Щуките атакуват града и подавят съпротивителните възли. 11. Един парламентьор. Ротердам се предава.

                    Last edited by Panzerjaeger; 04-03-2013, 22:37.
                    Comment is free, but facts are sacred.

                    Comment


                      #85
                      сп. Сигнал от юни 1940 г. Голяма танкова битка във Франция. 1. За пет дни - пробив през белгийско-френската граница. Между 14-и и 20-и май падат с бърз успех градовете Динан, Живе, Сан Куентин и Абевил. Достигнат е каналът Ламанш. 2. Напредване на танковете. 3. За първи път във войната се сблъскват германски и френски танкови части. 4. Докъдето се простира погледа се вижда ударена френска бронирана техника.



                      Last edited by Panzerjaeger; 05-03-2013, 09:24.
                      Comment is free, but facts are sacred.

                      Comment


                        #86
                        сп. Сигнал от юни 1940 г. Пробив във Франция. 1. Лицето на битката. Бързото придвижване във Франция изисква много усилия и дисциплина. 2. Артилерия срещу силните съпротивителни гнезда. Френски части са се укрепили зад един разрушен мост. Намесва се германската артилерия и един залп достига целта. 3. Седан гори! Няколко часа след завземането на града от юг започва артобстрел. Французите обстрелват града и разрушават загражденията и барикадите на евакуираната крепост.






                        Comment is free, but facts are sacred.

                        Comment


                          #87
                          сп. Сигнал от юни 1940 г. Пробив във Франция. 1. В един чифлик са се укрепили френски войници и водят огън по настъващите немски части. Една щурмова група атакува стопанството по фланга. По противника се води огън на близка дистанция от закрита позиция. След това започва щурм с ръчни гранати и най-сетне единоборство - човек срещу човек. 2. В цитаделата на Седан германските войници откриха тази гледка.... Немската атака е сварила френските офицери на масата. Внезапното нападение е прекъснало закуската. В цитаделата е открито голямо количество гориво и продоволствие, подготвени за дълга отбрана.



                          Comment is free, but facts are sacred.

                          Comment


                            #88
                            сп. der Adler от януари 1940 г. При изтребителната авиация. 1. Този своеобразен шал е лента за муниции. Наземният персонал се готви да зареди изтребителя. 2. "Неговите" победи са само две.. може би вече три. 3.4. При сигнал за тревога маскировката на изтребителите се сваля и машината се подготвя за старт. 5. Петима отличили се изтребители от ескадрилата на Шумахер след тяхното приземяване: "Надяваме се Томи да дойде отново!" 6. Любимците на ескадрилата на сутрешна разходка. 7. Оберстлейтенант Шумахер - командирът на ескадрилата. 8. Съобщение за тревога! 9. Сутрешна гимнастика за наземния персонал - почистване на машината. 10. Един от малкото спасени английски пилоти след въздушната битка на 18 декември 1939 г. лейтенант Уимбърли. Счупено стъкло от кабината е повредило окото му. 11. Пленен англичанин попълва личните си данни при разпита си в базата на ескадрилата.

                            Comment is free, but facts are sacred.

                            Comment


                              #89
                              сп. Der Adler от януари 1940 г. Тестване на младите летци. 1. Най-напред кандидат-летците попълват личните си данни. 2. Измерване на кръвното налягане. При големи височини може да стане критично. 3. Тестване на зрението, жизненоважно за летеца. 4. Проверка на вместимостта на белите дробове. Работата им става критична на голяма височина. 5. Рентгенова снимка, още един преглед на работата на сърцето и дробовете. 6. Тест във вакуумна камера, поради наличието на разреден въздух на големи височини. 7. Последни изследвания на кръв и урина.






                              Comment is free, but facts are sacred.

                              Comment


                                #90
                                сп. Сигнал от юни 1940 г. 1. Тази колона от френски военнопленници е дълга 20 километра. Снимката е направена в близост до Буйон. 2. Трима представители на цветнокожите народи, съюзени с Франция, заснети във военнопленнически лагер. 3. Цивилните бежанци се завръщат по домовете си.


                                Comment is free, but facts are sacred.

                                Comment

                                Working...
                                X